Dnevni horoskop za 16.05.2021.

0

Ovan


Nađete li se između posvađanih strana, posebno partnera i porodice, dobro razmislite kako ćete se postaviti. Možda je bolje da njima ostavite da raspravu privedu kraju. Danas izbjegavajte okupljanja u većem broju ljudi, ali i druženje uopšteno. Priklonite se porodici, uživajte u nedjeljnom ručku, ali bez pretjerivanja.

Bik


Bićete ležerni i neopterećeni izgledom ili odjećom, trudeći se da vas vide i da budete viđeni. Dok će slobodni tragati za zanimljivim sagovornicima i intenzivnim društvenim životom, zauzeti će se boriti za više slobode. Željećete barem nekoliko sati imati samo za sebe.

Blizanci


Kada je ljubav u pitanju, nećete se previše iskazati. Nemojte partneru previše prigovarati, jer ćete i sebi i njemu pokvariti dan. Obratite pažnju na okruženje u kojem živite. Učinite dom ljepšim i urednijim pa ćete se u njemu prijatnije osjećati. Koristiće vam fizička aktivnost i šetnja parkom. Tokom večeri, poželjećete malo više mira i tišine.

Rak


Okolnosti će vas podsticati na djelovanje i akciju. Od vas će zavisiti hoćete li ih iskoristiti u pravcu razrješavanja teškoća ili ćete se praviti da problemi ne postoje. Mogli biste dobiti poziv na rođendansku proslavu, ali ćete biti neodlučni da li ići, jer ste se posljednjih dana finansijski prilično istrošili. Poklon ne mora biti skup, bitna je pažnja.

Lav


Mnogi će hvaliti vaše kulinarske vještine, od ukućana pa do gostiju. Energije ćete imati napretek, ali ne trošite je na analiziranje prošlosti koja je odavno iza vas. Psihički umor će vas upozoriti da trebate više misliti na sebe. Možda ćete odgoditi planirane posjete i radije se odmarati u miru svog doma.

Djevica


Krasiće vas pokretljivost, a komunikativnost i druželjubivost činiće vas zadovoljnima. Životnu radost nalazićete u druženju. Ako ste u vezi, ljubav će procvjetati. Ako do sada niste upoznali partnerove roditelje i to bi se danas moglo dogoditi. Zbog toga ćete biti jako uzbuđeni, ali sve će dobro proteći.

Vaga


Za bolje raspoloženje treba vam pozitivan stav prema životu i popratnim teškoćama. Manje se brinite o onome šta je bilo i osluhnite potrebe svog tijela. Ako imate potrebu za dužim odmorom, ne pretjerujte s kućnim poslovima. Za porodičnim stolom moglo bi doći do prepirke – popustite starijoj osobi, čak iako nije u pravu.

Škorpija


Uzbuđenja vam danas neće nedostajati. Nazovite rođake s kojima se dugo niste čuli ili dogovorite viđanje s prijateljima. Uspjećete uvjeriti ukućane u neke svoje ideje, iako ste imali osjećaj da će ih proglasiti nerealnima. Mnogo će vam značiti njihova podrška, a još više finansijska pomoć.

Strijelac


Ne oklijevajte posegnuti za onim što vas privlači i što vas je zaintrigiralo. Vaš unutrašnji osjećaj vodi vas pravim putem pa mu se prepustite s povjerenjem. Nesporazum s prijateljem mogao bi ponovno izbiti u prvi plan pa ovaj put budite dosljedni u namjeri da ga riješite do kraja.

Jarac


Obnovićete staro prijateljstvo, dok će vas odnos s partnerom podstaknuti da razmislite o sebi i svojim očekivanjima. Srdačnost u nastupu priskrbiće vam tuđe simpatije pa ćete prijateljske odnose ostvarivati s lakoćom. Posvetite se sebi i omiljenim aktivnostima, a posebno hobijima i zadacima kreativnog karaktera.

Vodolija


Iako ste druželjubivi, s vremena na vrijeme trebate mir da se malo odmorite od vanjskog svijeta. Neki će se povući u osamu s omiljenom knjigom u ruci, a drugi će nadahnuće potražiti u prirodi. Nećete biti previše raspoloženi za druženje pa vas sigurno neće oduševiti posjete gostiju.

Ribe


U prvom dijelu dana posvetićete se obvezama, dok ćete u drugom biti zaokupljeni hobijima ili ga provesti u društvu bliskih osoba. Na mobilni telefon ćete primati mnogo poziva za viđanje, a i fiksni telefon će vam učestalo zvoniti. Slobodne očekuje emotivni preporod pa je moguće novo poznanstvo ili romantična ljubavna avantura.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info