Dnevni horoskop za 14.05.2021.

0

Ovan


Iako će se i danas provlačiti neka napeta energija kroz cijeli dan, ipak određeni dogovori mogu biti postignuti. Brzo razmišljate i lako ćete moći da nađete izlaz iz situacija koje će imati tenziju. Dan je odličan u emotivnom segmentu i za zauzete, ali i za slobodne Ovnove. Dobar provod, nova poznanstva.

Bik


Ako ste nezadovoljni načinom na koji se partner odnosi prema vama, možda je do vas. Prepustili ste se rutini, zaboravljajući da u održavanju skladne bračne zajednice treba više romantike. Neki će u poslu tražiti utjehu i bijeg od problema pa makar se radilo o spremanju kuće ili nekim sitnijim popravkama.

Blizanci


Obavljaćete više poslova odjednom pa pazite da vam za krupnije obaveze ne bude nedostajalo energije. Naučite se opuštati, jer će to koristiti vašem zdravlju. Razmislite o upražnjavanju joge ili primjenjivanju određene meditativne tehnike koja opušta tijelo i duh. Pred vama su pomalo stresni dani, opuštanje vam treba.

Rak


Dan je pogodan za fizički rad i poslove koji podrazumijevaju spretne ruke. Prihvatite li se spremanja, sami ćete se iznenaditi kako ste bili brzi i efikasni. Ako ste slobodni, opušteno ćete se upustiti u razgovor s nekim ko vam se sviđa, neskriveno pokazujući svoje zanimanje. Drugoj strani će odgovarati vaša odvažnost u zavođenju.

Lav


Mogle bi vam kasniti informacije koje željno iščekujete ili ćete zbog psihičkog umora zagubiti dokumente i neke stvari. Pazite gdje odlažete novčanik, telefon ili ključeve stana. Ako imate majstore u kući, pažljivo nadgledajte njihov rad kako se ne bi dogodilo da urade nešto sasvim drugačije od prvobitnog dogovora.

Djevica


Očekuju vas ugodna iznenađenja, susreti i zabave. Pričljivošću i duhovitošću osvajaćete nepoznate ljude. S partnerom ćete voditi nadahnut razgovor, možda se dotaknuti nekih tema koje ste do sada oboje izbjegavali. Rješavanje birokratskih zavrzlama ići će vam od ruke, a uvjerljivošću ćete lako postići neke dogovore.

Vaga


Druženje s prijateljima pridonijeće vašem dobrom raspoloženju. Ako vam se i dogodi kakva neugodnost, ne dopustite da vam pokvari ostatak dana. Olakšajte život roditeljima spremnošću na pomoć, jer ćete se zbog toga i sami bolje osjećati.

Škorpija


Dan je idealan za dovršavanje raznih obaveza. Okolnosti će se okrenuti u vašu korist pa ćete biti zadovoljni postignutim. Bićete spremni za iskorake i promjene u ljubavnom životu, ali pripazite da ne odete u krajnost. Možda razmišljate o braku s partnerom, pokušajte malim insinuacijama na tu temu izviditi kako druga strana reaguje.

Strijelac


Slaba koncentracija sprečavaće vas da se potpuno posvetite poslu. Mogli biste imati glavobolju ili će vam se jako spavati pa nemojte preuzimati zaduženja koja nećete moći ispuniti bez većih napora. Izbjegavajte rasprave s partnerom i ukućanima čak iako neke stvari teško uspijevate prećutati. Biće dana i za to.

Jarac


Malo ste umorni od ponavljanja nekih situacija u poslovnom segmentu, ali ćutite i tjerate se da sve ovo riješite na pravi način. Odnosi sa kolegama vas povremeno opterećuju. Više ćete danas razmišljati o načinima da popravite odnos sa voljenom osobom. Možete doći do pravih rješenja.

Vodolija


Sve ono što ste prije propuštali uraditi, danas će doći na dnevni red. Zasučite rukave i obavite ono što morate, jer izbjegavanjem ništa ne postižete. Osjećate li da gubite bitku sa stresom, otkažite dogovore i posvetite se sebi. Okrijepiće vas popodnevni san, ali i šetnja i boravak na svježem vazduhu.

Ribe


Dan je pogodan za ostvarivanje novih poslovnih kontakata, novčana ulaganja i dobijanje potrebnih informacija. Moguć je novčani dobitak ili porast prihoda bračnog partnera. Odahnuće i oni koji muku muče s potraživanjem dozvola i različitih dokumenata. Privešćete kraju mukotrpnu proceduru, možda i uz pomoć veze.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info