Najpopularnije haljine za proljetnu sezonu

0

Toplije vrijeme idealno je za trend koji se vraća sa prvim zracima sunca – haljine. One su ultra popularne, veoma rijetko (skoro nikada) su demode, a tokom ove proljetne sezone zastupljene su u svim glavnim proljetnim bojama i trendovima – od zabavnih pruga do bijele.

Mala bijela haljina


Iako je ona jedan od najpopularnijih modela haljina tokom ljetne sezone, činjenica je da je veoma popularna i tokom toplijih proljetnih dana. U zavisnosti od modela, ovo je haljina koju možete nositi u svim prilikama, a veoma je jednostavna za stilizovanje.

Cvjetni dezen


Proljeće ne bi bilo proljeće bez cvjetnog dezena! Midi haljina sa cvjetnim dezenom odlična je za sve dame koje ne žele da se previše eksponiraju – ona je moderna, dobro pristaje svim oblicima tijela te naglašava sve vaše adute, posebno kada je riječ o haljini A kroja. Naravno, dužinu birate prema ličnim preferencijama.

Pruge


I pruge su ultra popularne tokom ljeta, ali sigurno ih nećemo zaobići ni tokom proljetne sezone. Shodno tome, košulja haljina ukrašena prugama sigurno će privući pažnju, a jedino oko čega je potrebno povesti računa jeste da birate jednobojne asesoare.

Pripijena haljina


Proljetne haljine ne moraju uvijek biti duge i lepršave. Za primjer možete uzeti ovu pripijenu haljinu srednje dužine koja je idealna za poslovne i svečane varijante, a uz par asesoara odgovaraće i neformalnim prilikama.

Plisirana


Nabori su zapravo ono što plisiranoj haljini ili suknji daje njenu teksturu. Osim toga, plisirane haljine i suknje klasični su trend pa nije ni čudo što su uvijek popularne.

Pastelne boje


Haljina koja kombinuje dva fantastična proljetna trenda: nabore i pastelne boje. Ova blijedo ružičasta boja svakako je odličan prelaz od tamnijih, zimskih nijansi. Bez obzira da li je u pitanju ova ili neka druga pastelna boja, činjenica je da ćete izgledati fenomenalno u njima.

Geometrijski oblici


Ukoliko pastelne boje i nisu nešto za čim ste “ludi”, odličnu promjenu ćete napraviti ukoliko se odlučite za geometrijske oblike, odnosno dezen. Oni su idealni, jer imaju sposobnost stvaranja iluzija. Veoma su moderni te mogu pomoći u naglašavanju vaše figure, u zavisnosti od dizajna.

Print


Njih jednostavno ne možete izbjeći, jer su jedan od onih trendova koji su gotovo uvijek prisutni. Odlične su, jer postoji tako mnogo varijatni, a mogu se nositi u svim prigodama. Naravno, potrebno je obratiti pažnju na model i kroj, odnosno dužinu haljine.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info