Evo kako da ublažite bore oko usta i očiju

0

Znate i same – kako vrijeme prolazi tako je i sasvim normalno da dolazi do promjena na koži. Neke od njih su vidljivije, a to je posebno slučaj kada se radi o koži lica. Ovo se u prvom redu odnosi na male, sitne bore i linije oko usta i očiju koje, ukoliko im se ne posveti adekvatna pažnja, imaju tendenciju da rapidno nastave da se šire te da utiču na cjelokupni izgled.


Međutim, ono što je veoma dobro jeste da čak iako preventivne mjere niste preduzele na vrijeme, postoji par načina na koje možete ublažiti pomenute tragove starenja, a da kožu ne podlažete invazivnim tretmanima. Jedan od njih je i upotreba seruma za kožu od kojih bismo na prvo mjesto izdvojili La Roche-Posay Hyalu B5 Serum.

Ukoliko ste se zapitale zašto baš ovaj, razlog je i više nego jednostavan: ovaj fantastični serum koži pomaže da vrati svoj prirodni sjaj te redovnom upotrebom dolazi do ublažavanja bora oko očiju i usta, ali i na cijelom licu i vratu. Štaviše, Hyalu B5 Serum pomaže koži da se regeneriše i vrati svoju prirodnu elastičnost i punoću koja se gubi kako starimo te usljed čega, između ostalog, dolazi do stvaranja bora i drugih nepravilnosti na koži lica i vrata.


Zašto je ovaj serum efikasan? Vjerovatno ste čule milion puta za izraz hijaluronska kiselina. E, pa, drage naše, evo ga milion i prvi put, samo što ćemo vam mi i objasniti o čemu je riječ: hijaluronska kiselina sastavni je i suštinski dio kože koji joj daje hidrataciju, elastičnost i tonus te ima sposobnost da vezuje vodu i zadrži je u dubljim slojevima kože. Shodno tome, čest je sastojak proizvoda koji pomažu u regeneraciji i usporavanju starenja kože.

Hyalu B5 Serum sadrži čak dvije vrste ove dragocjene kiseline, niske i visoke molekularne mase, čime se postiže intenzivna hidratacija kože, povećan tonus i elastičnost – sve što je potrebno da koža gotovo odmah izgleda čvršće, elastičnije i glađe ili, jednom riječju, podmlađeno.


Pored hijaluronske kiseline, dodatni sastojci koji ovaj serum čine tako efikasnim su i vitamin B5 i madekasozid – prvi umiruje kožu i jača njenu zaštitnu barijeru dok drugi ima umirujući i revitalizirajući efekat te podstiče proizvodnju kolagena. Upravo zahvaljujući ovim sastojcima, Hyalu B5 Serum pogodan je za sve tipove kože, čak i za osjetljivu.

Sada, kada znamo sve o njemu, hajde da saznamo i kako se koristi. Hyalu B5 Serum potrebno je nanositi na čisto lice (nemojte zaboraviti i na vrat), svako jutro i/ili veče. Nakon nanošenja, koža ostaje glatka i hidratizirana te već nakon dvadeset do trideset sekundi možete nanijeti hidratantnu kremu (naravno, ujutro je najbolje koristiti formule za zaštitnim faktorom) pa onda i druge kozmetičke proizvode koje inače koristite. Hyalu B5 Serum već nakon par sati daje vidljive rezultate – koža postaje hidratiziranija, elastičnija te bore i sitne linije postaju manje izražene.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info