Ovo su najzavodljiviji parfemi svih vremena

0

Sigurno postoje mnogi parfemi koje preferirte u raznim prilikama i sigurno je i to da je određeni parfem poput zaštitnog znaka žene. Međutim, sigurno je i to da postoje neodoljivo seksipilni i zavodljivi parfemi, a takav je slučaj sa sljedećih devet.

Armani – “Code Eau de Parfum”


Istinsko uzbuđenje u samo jednoj bočici parfema, koje je po svim mjerilima apsolutno nezaboravno. Dizajniran za žene koje vole cvjetne i tople mirisne note – opojni akordi cvijeta narandže isprepleteni su svježim notama đumbira, a kombinaciju mirisne harmonije upotpunjuju mirisne note meda i sandalovine. Privlačno. Opojno. Strastveno.

Carolina Herrera – “Good Girl”


Puderast, kremast i prilično osvježavajući miris dodatno će utopliti hladni dan, osvježiti tmurno jutro i zagolicati maštu slučajnog prolaznika – a to i jeste njegova suština.

Definitivno parfem koji se izdvaja od drugih (kako po intenzitetu tako i po notama koje ga karakterišu), Good Girl namijenjen je ženi koja zna šta želi u životu. Koja se ne boji pitati. Koja hrabro gazi naprijed. Koja je nezavisna i koju ne sputavaju svakodnevne (bezazlene) situacije oko kojih druge žene prave dramu.

Juicy Couture – “Viva La Juicy Noir”


Primamljiv i opojan, ovo je parfem koji utjelovljuje ženu koja je opasna, ali na dobar način. Onu koja nosi crveni karmin u svim prilikama. Onu koja je prava zavodnica. Onu koja se ne plaši da rizikuje.

Pravo gurmansko osvježenje, koje se sastoji od nota gardenije i jasmina, tako je dobro iskombinovano sa notama sočnog bobičastog voća i mandarine. Neponovljivo iskustvo koje ćete veoma rado nositi tokom večernjih prilika.

Jean Paul Gaultier – “Scandal a Paris”


Veoma ženstven parfem koji vješto izbjegava sve klasične klišeje, jer je opojna i istovremeno svježa mješavina mirisnih nota jasmina, kruške i meda ono što će vas izdvojiti iz mase.

Neki bi rekli totalno skandalozno, ali samo ukoliko volite da vas svi primijete, u svim prilikama. Da, upravo je takav Scandal a Paris, a sigurno ne morate otići u Pariz kako biste se osjećali kao prava Parižanka za kojom se svi okreću.

Elie Saab – “Girl of Now”


Znate li koje parfeme obožavaju uspješne žene? Sigurno mnoge, ali ovaj im je među omiljenima. Upravo to i jeste “filozofija” koja stoji iza parfema Girl of Now – on slavi uspješnu ženu, njenu hrabrost i odvažnost.

To dokazuje i njegova cvjetno-orijentalna kompozicija koja se sastoji od cvijeta narandže, magnolije i kruške. Veoma svježe i veoma intrigantno izdanje koje privlači svojom zavodljivošću i seksipilom.

Christian Dior – “Fève Délicieuse”


Ko bi mogao pretpostaviti da se u prilično neuglednoj bočici krije ovakva strast? Parfem koji će uvijek pobuditi maštu slučajnog prolaznika, a koji je tako primamljiv da će vam gotovo uvijek biti prvi izbor.

Sladak, ali i blago gorak, zahvaljujući mirisnim notama venecuelanskog tonka graha koje su upotpunjene i isprepletene mirisnim notama karamele, kakaoa, pralina i drvenastim akordima. Ovo je prava mirisna poslastica, koja je dovoljno misteriozna da privuče pažnju, a koja istovremeno čini da se osjećate neodoljivo.

Guerlain – “Mon Guerlain”


Mon Guerlain utjelovljuje ženu kojoj se svi dive, ženu koja je snažna, a istovremeno ženstvena i moderna. Pravi parfem za savremenu ženu koja je u samoj svojoj srži nezavisna i slobodna.

Svježe note provansanske lavande suprotstavljene su senzualnim i zanosnim mirisnim notama vanilije, čime se postiže fantastična svježina, a finese u vidu mirisnih akorda jasmina i sandalovine utiču na to da ovaj parfem odiše misterioznošću, ženstvenošću i zavodljivošću.

Hugo Boss – “The Scent Private Accord”


Aromatični kakao, koji se nalazi u samom srcu parfema, dobio je nevjerovatnu svježinu dodavanjem slatke mandarine i mirisnih nota tonka graha. Veoma raskošan i priličan svakoj situaciji, ovo je parfem koji zrači toplinom i elegancijom.

Bez obzira da li ga nosite tokom dana ili večeri, sigurno će vam uljepšati svaki trenutak. Jedan je od onih parfema koji odišu seksipilom i ženstvenošću.

Dior – “Poison Girl Eau de Parfum”


Poison Girl miris je moderne žene, koja je slobodna i seksipilna u svim situacijama. Primamaljiv i ženstven, uvijek će učiniti da svi pogledi budu upereni u vas, a to mu i jeste glavni cilj. S pravom se može reći kako je ovo jedan od onih parfema koji izazivaju fantastičan efekat, a to je da će vas svi pitati šta je to što nosite.

Kombinacija sicilijanske gorke narandže i ruža čine ovaj parfem izrazito slatko-gorkim, ali i dovoljno svježim i ženstvenim da ćete poželjeti da ga nosite u svim prilikama.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info