15 najmodernijih torbi ove sezone

0

Tašna, torba, torbica – kako god da je zovete, činjenica je da bez nje rijetko izlazimo. Osim što nam je neophodna da u njoj nosimo sve što nam je potrebno u toku dana (ruku na srce, bude tu uvijek i više od onoga što nam je potrebno), činjenica je da odgovarajuća torba naš ukupni stajling može učiniti privlačnijim, modernijim, zanimljivijim i daleko upečatljivijim.

Kao svake sezone, tako i ove, u pravi plan izlaze određeni modeli, a sljedećih petnaest su najmoderniji.

Moderna kanta


Možemo mi nju zvati i bucket torba, nije problem, ali to ne mijenja njen izgled. Torba koja oblikom podsjeća na kantu veoma je moderna i popularna unazad par sezona, a ni ova sezona nije izuzetak. Postoji više oblika, a ako želite da ona bude elegantna i da je nosite u svim kombinacijama, birajte jednobojne modele.

Poslovna, a privlačna


Nećete pogriješiti ni ako je budete zvali “damska aktovka”. Jako je lijepa i privlačna, a odlična je za sve poslovne prilike. Takođe, ukoliko je nosite u neobaveznim prigodama, najbolje će se slagati sa elegantnijim komadima garderobe.

Moderna tote


Kada je riječ o klasičnim tote torbama, onda pričamo o velikim torbama sa ručkama, čistih linija, kroja i dizajna. Međutim, kada je riječ o modernim verzijama ove torbe, onda su one blago “opuštenije”, a mogu se nositi i u neobaveznim prilikama, ali i kombinovati sa svim komadima garderobe.

Vanjski džep


Torba sa vanjskim, dubokim, džepom veoma je praktična i funkcionalna, a odlična je za sve prilike. Doduše, ovdje je potrebno biti samo malo oprezan te u pomenuti džep ipak ne stavljati jako bitne stvari (recimo, novčanik ili telefon).

Okrugla kopča


Svaka torba je zanimljiva na svoj način, ali modeli za kopčama uvijek su bili među popularnijim. Što se tiče oblika kopče, ove sezone se izdvajaju modeli kod kojih je kopča okrugla. Mada, nećete pogriješiti ni ako se odlučite za model sa klasičnom kopčom (obično je riječ o kopči četvrtastog oblika).

Ručke i kaiš


Ovo je veoma funkcionaln model, jer ovu torbu možete nositi u rukama, ali isto tako i prebaciti je preko ramena. Ukoliko je kaiš duži, onda ona veoma lako može ići i preko tijela. U zavisnosti od boje i stila, možete je nositi u svim prilikama.

Trendovska boja


S obzirom na to da je crvena jedna od najpopularnijih boja ove zime, uopšte ne čudi zbog čega su torbe u ovoj boji apsolutni hit. I, ukoliko nemate običaj da često nosite komade garderobe koji su crveni, onda je dovoljno da kombinaciji dodate asesoare, a crvena torba svakako je pun pogodak.

Boho šarm


Boho stil veoma je popularan tokom toplijih dana, ali ga veoma lako možete uvrstiti i u zimski stajling. Torba sa resama samo je jedan od diskretnih, ali veoma efektnih, načina da to uradite. A još ako se radi o modelu koji je u nekoj od toplih, zemljanih boja, onda je to pun pogodak.

Vanvremenski antilop


Brušena koža ili antilop veoma je zgodan materijal, a njegova popularnost ne jenjava već godinama. Jakne, gležnjerice, čizme preko koljena – sve je veoma popularno i moderno, a odličan način da ovaj materijal uvrstite u svakodnevni stajling jeste i da birate torbu koja je napravljena od njega.

Krokodilska koža


U ovom slučaju se ne misli na prirodnu krokodilsku kožu već na torbe čiji dezen neodoljivo podsjeća na reptilsku kožu, a koje izgledaju veoma luksuzno, elegantno i raskošno. One su popularne skoro pa svake sezone, a svaka moderna dama ima bar jedan model ove torbe.

Trapez


I to ne bilo kakav već polukružni! Kod ove torbe je veoma zanimljiv njen oblik, a prilično je elegantna i veoma funkcionalna. Idealna je za sve formalne i poslovne varijante pa je i kombinujte sa datim komadima garderobe.

Mala vreća


Torbe srednje veličine veoma su zgodne za svakodnevne prilike, a modeli u obliku manje vreće svakako su i veoma funkcionalni. Jednostavni za zatvaranje i otvaranje (imaju podesivi kanap koji služi kao ručke), a istovremeno idealni za sve neobavezne prigode.

Karneri


Karneri nisu rezervisani samo za komade garderobe – veoma jednostavno ih možete uvrstiti u svakodnevni stajling i pomoću asesoara, bez obzira da li se radi o cipelama, ogrlicama ili (glasamo za ovo zadnje) torbama.

Klasična kopča


Klasičnu kopču ćete vidjeti na mnogobrojnim modelima torbi, ali ono što im je zajednično jeste da su one (u najvećem broju slučajeva) elegantne i da imaju čiste linije. Ovo jeste klasična kopča, ali ono što je veoma dobro u ovom slučaju jeste da ona nikada nije demode. Dakle, torbu sa klasičnom kopčom možete uvijek nositi.

Okrugli model


Svake sezone ćete moći vidjeti i malo neobičnije modele torbi, a ove sezone to je okrugla torba. Bilo da je riječ o manjoj ili većoj (možda bi bilo bolje da se odlučite za manje modele, jer su funkcionalniji i lakše ih je ukombinovati u svakodnevni stajling) ona je jedan od vodećih trendova.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info