Ovo su NAJPOPULARNIJE baletanke ovog proljeća

0

Kao svake proljetne sezone, tako i ove, laganija obuća izbija u pravi plan, a što se tiče popularnosti, baletanke su nenadmašne. Veoma lagane i udobne, tako rado ih nosimo u svim prilikama, a sljedeća tri modela apsolutni su hit ove proljetne sezone.

Boja kože


Baletanke boje kože (ili nude baletanke) zaista su odlične, jer se bez problema mogu kombinovati sa svim drugim bojama (imajući u vidu da se radi o neutralnoj nijansi), a mogu vam pomoći i da vam noge izgledaju i nešto duže (ukoliko birate model sa špicem, onda vam noge mogu izgledati i tanje).


Pored toga, baletanke boje kože možete nositi i u svim prilikama, bilo da je riječ o poslu ili neobaveznim izlascima, a što se tiče kombinovanja, opcije su raznovrsne – od pantalona i bluze preko farmerica i majice do suknje i košulje.


Naravno, baletanke boje kože odlične su i u kombinaciji sa srodnim bojama, jer na taj način možete postići da vaša cjelokupna figura izgleda vitkije. Još jedan trik koji vam može u tome pomoći jeste i da ovaj model baletanki kombinujete sa komadima garderobe koji imaju visoki struk.

Dezenirane


Nemojte nikada potcijeniti dezenirane komade garderobe, jer vam upravo oni mogu pomoći da na veoma jednostavan i jedinstven način osvježite svoj stajling. Isti je slučaj i kada je riječ o dezeniranim modelima obuće pa su upravo dezenirane baletanke jedan od najmodernijih modela koje možete nositi ove proljetne sezone.


Ovdje postoji više opcija, bilo da se radi o životinjskom printu (u svakom slučaju, preporuka je leopard ili zebra print), a jednako su moderni i popularni modeli koji su ukrašeni cvijećem, tufnama ili nekom drugom vrstom dezena.


Kada je riječ o dezeniranim baletankama, ovdje bi bilo mudro da se pridržavate samo jednog pravila, a to je da ostatak kombinacije ne bude dezeniran. Eventualno možete dodati još jedan ili maksimalno dva dezenirana asesoara, a koji se slažu sa dezenom baletanki (recimo, kaiš ili torba).

Puder ružičaste


Još jedna prilično neutralna nijansa, a koja posebno dolazi do izražaja tokom toplije sezone. Puder ružičaste baletanke možete nositi u svim prilikama, a veoma su privlačne i ženstvene.


One su idealne za kombinovanje sa svim drugim bojama, jer je riječ o nijansi koja nije napadna, a veoma dobro dolazi do izražaja u kombinaciji sa svjetlijim, ali i tamnijim nijansama.


Što se tiče samog modela, birajte onaj koji odgovara vašim ličnim preferencijama, a među popularnijima su modeli puder ružičastih baletanki sa kaišićima (neodoljivo podsjećaju na sandale) i pertlama koje stvaraju iluziju čipke.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info