Ovo su najbolje vodootporne maskare. Ikad!

0

Vodootporna maskara postala je standard i danas ćete veoma teško pronaći one koje nisu na taj način formulisane odnosno koje nisu vodootporne. I to je sasvim u redu, jer su same formule poboljšane i veoma mnogo se razlikuju u odnosu na one od prije (recimo) desetak godina – ne, sada vam neće otpadati trepavice prilikom skidanja vodootporne maskare i sam proces nanošenja mnogo je jednostavniji.

Vodootporna maskara može sve kao i ona što nije vodootporna – da doda volumen, da pomogne da trepavice izgledaju duže i zavodljivije, a sljedećih deset su najbolje vodootporne maskare. Ikad.

Too Faced – “Better Than S*x”


Ova četkica u obliku pješčanog sata zaista i jeste bolja od bilo čega, kao i sama formula ove vodootporne maskare koja nježno grli neravnine vaših trepavica stvarajući raskošne i bujne trepavice koje će uvijek privući pažnju. Preporučujemo da nanesete dva sloja.

Maybelline – “Lash Sensational Sky High”


Društvena mreža TikTok proslavila je ovu maskaru rezultatima koji su izgledali kao da je riječ o fotošopu (da, toliko je dobra) i bila je rasprodana gotovo svuda početkom godine. Sada se ponovo može naći, a ako je budete koristile pripremite se da uživate u njenoj dugotrajnosti i raskoši.

Lancôme – “Monsieur Big”


Lancôme je omiljen zbog svojih klasičnih maskara, ali ako vam je cilj da imate veoma raskošne i duge trepavice tokom cijelog dana i noći, onda je ova maskara za vas. Stvara efekat umjetnih trepavica i nikada, ali baš nikada, se neće razmazati.

Clinique – “Lash Power Mascara Long-Wearing Formula”


Dovoljno snažna da bude dugotrajna, a ujedno i dovoljno moćna da trepavicama pruži suptilan, prirodan izgled i volumen, bilo da vježbate ili ležite na plaži (ovo navodimo samo primjera radi, da vam bude jasno kako je riječ o veoma snažnoj formuli). A, ono što je najbolje jeste da uopšte nije teška za skidanje. E, tako se pravi maskara!

Dior – “Diorshow Black Out Waterproof”


Vodootporna sestra klasične Dior maskare, ova formula se veoma brzo suši te će pomoći vašim trepavicama da dobiju punoću. Za što duže i punije trepavice, koje će ostati postojane veoma dugo, poželjno je da trepavice prvo uvijete pa onda odmah nanesete dva sloja ove fantastične maskare.

Revlon – “So Fierce! Big Bad Lash Waterproof”


Revlon ima pregršt vodootpornih maskara, ali ova je ona koju svi obožavaju i to s dobrim razlogom – tokom korištenja, u roku od sedam dana, ona će čak potamniti trepavice tako da gratis dobijate polutrajno farbanje.

Urban Decay – “Perversion Waterproof Mascara”


Kada je riječ o ovoj maskari, ime joj zaista sve govori – ona je kremasta, vizuelno trepavice čini dužima, obogaćena je proteinima i ekstraktom meda što znači da ujedno i njeguje trepavice. Ma, prava perverzija!

Avon – “Love At 1st Lash Waterproof Mascara”


Avon ove godine slavi 135. godišnjicu postojanja, a par poteza ove vlaknaste formule koja se ne razmazuje moglo bi vam ostati na trepavicama cijeli vijek (šala mala). Šalu na stranu, ovo je veoma postojana maskara koja će pomoći da vam trepavice izgledaju duže i dramatičnije.

Bobbi Brown – “Intensifying Long-Wear Mascara”


Ovo je jedna od onih maskara u koje ćete se zaljubiti nakon prvog korištenja, jer njen tanki štapić omogućuje da dođete i do najudaljenijih i najsitnijih trepavica duž unutrašnjih uglova očiju.

Givenchy – “Noir Couture Waterproof 4-in-1 Mascara”


Četkica ove maskare može uraditi ono što se naizgled čini nemoguće, a to je da razdvoji, izduži, uvije i doda punoću trepavicama, a da iza sebe ne ostavlja grudvice. Čudni oblik četkice savršeno prekriva svaku pojedinačnu trepavicu dok prelazite preko njih, a krajnji rezultat je zaista savršen sloj makare koja se ne razmazuje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info