20 fantastičnih načina da kombinujete gležnjerice ove sezone

0

One su odličan model obuće koji možete nositi u svim prilikama. Veoma su udobne, moderne i uvijek popularne. Donosimo dvadeset fantastičnih načina na koje ih možete kombinovati tokom ove sezone.

Teksas košulja


Teksas košulja veoma je moderan i privlačan komad garderobe koji možete kombinovati sa skoro svim drugim odjevnim predmetima pa tako i sa gležnjericama. Isto tako, sigurno nećete pogriješiti ukoliko je kombinujete sa farmericama, bilo da se radi o svjetlijim ili tamnijim nijansama. Takođe, ona je i jedan od onih komada garderobe koji možete nositi gotovo u svim prilikama.

Asimetrični kardigan


Kardigan je veoma poželjan komad garderobe tokom svježijih dana, a veoma lako ga možete uvrstiti u svakodnevni stajling. Ukoliko birate asimetrični kardigan, on vam može pomoći da skrenete pažnju sa problematičnih dijelova tijela te će i vaše noge vizuelno izgledati duže i tanje. Idealan je za kombinovanje sa suknjama, farmericama ili klasičnim pantalonama.

Moto jakna


Jedan od najpopularnijih modela kožne jakne možete pronaći i od drugih materijala (bilo da se radi o teksasu, antilopu ili o nekom trećem materijalu), a sve su jednako moderne i popularne. Iako možda i nije idealna za sve prilike, moto jaknu možete jako dobro iskombinovati sa farmericama i gležnjericama.

Trendovski detalj


Naravno, uvijek je dobro pratiti trendove i biti u toku šta se dešava na modnoj sceni, ali ne i po svaku cijenu. Ukoliko vam je cilj da na veoma jednostavan način u svakodnevni stajling uvrstite neki trend koji je trenutni hit, možda je i najbolje da se odlučite za asesoare (jer ćete ih moći nositi i kada trend više ne bude toliko aktuelan). Primjera radi, marama ili šal sa tufnama (trenutno jedan od vodećih trendova) odličan je izbor, jer je možete nositi u svim prilikama, ali i kombinovati sa svim drugim komadima garderobe.

Rolka


Tokom hladnijih i svježijih dana, rolka je sigurno odličan izbor. Ovdje postoji više opcija (kao što su majice, džemperi ili čak haljine sa rol kragnom), a vi birajte one koji najviše odgovaraju prigodi u kojoj želite da ih nosite. Primjera radi, rolka i farmerice odličan su izbor za sve neobavezne prilike (ukoliko birate klasične, tamne farmerice, onda je to kombinacija koju možete nositi u svim prilikama. I, naravno, odlično se slaže sa gležnjericama).

Midi kardigan


Nešto duži modeli kardigana (oni koji sežu do koljena) odlični su za svježije dane, a možete ih (bez greške) kombinovati i sa gležnjericama. Ovaj model je veoma zahvalan za kombinovanje i jako je funkcionalan, jer se “ponaša” poput duže jakne ili kaputa. Ostatak kombinacije prilagođavajte trenutnim vremenskim prilikama.

Plisirana suknja


Plisirana suknja trend je koji ne prolazi, a u zavisnosti od modela, plisiranu suknju možete nositi gotovo u svim prilikama, ali i kombinovati sa tako mnogo drugih komada garderobe. Kombinacija sa gležnjericama i debljom jaknom sigurno je odličan izbor za hladnije dane (ali i večeri).

Boyfriend farmerice


Ovaj model farmerica veoma je udoban i popularan, a malo su šire u gornjem dijelu te se sužavaju kako se kreću ka dole. Takođe, veoma su zgodne za kombinovanje sa gležnjericama, a možete ih nositi u svim neobaveznim prilikama. Što se tiče kombinovanja, to možete uraditi kao što biste kombinovale bilo koji drugi model farmerica.

Zanimljivi detalji


Ukoliko želite da vaš stajling izgleda veoma zanimljivo, birajte gležnjerice koje na sebi imaju određene detalje. Naravno, ovaj model sa “biserima” jedan je od popularnijih, ali jednako su moderni i oni koji na sebi imaju razne kopče ili kaišiće. U svakom slučaju, sigurno je da će vaš stajling izgledati veoma interesantno, a ove modele gležnjerica najlakše je iskombinovati sa tamnijim modelima farmerica.

Predimenzionirani džemper


Predimenzionirani komadi garderobe veoma su moderni i popularni, a džemper je sigurno jedan od vodećih. On je veoma zahvalan za slojeviti način oblačenja, a što se tiče ostatka kombinacije, najbolje je da donji dio bude nešto uži, kako biste na najbolji mogući način stvorili proporciju između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Džemper na jedno rame


Komadi garderobe na jedno rame veoma su popularni tokom proljetne i ljetne sezone (mada ništa manje nisu popularni ni tokom jeseni) a džemper je jedan od njih. Možete ga nositi u svim neobaveznim prilikama, a veoma lako kombinovati sa farmericama, suknjama ili helankama (ukoliko je ovo zadnje u pitanju, bilo bi poželjno da džemper bude malo duži).

Bomber jakna


Ovo je jedan od najpopularnijih modela jakne koji možete nositi tokom proljetne i jesenje sezone, a veoma je jednotavna za kombinovanje sa drugim komadima garderobe. Bomber jakna i farmerice? Odlično! Bomber jakna i haljina? Sjajno! Bomber jakna i plisirana suknja? Fenomenalno! I, u svim navedenim opcijama, gležnjerice su odličan izbor.

Uske farmerice


Uske farmerice već odavno su jedan od najvećih trendova, bez obzira na sezonu. Veoma svestrane, tako lako ih možete ukombinovati u svakodnevni stajling. Pored toga, odlične su za kombinovanje sa košuljama, bluzama, tunikama, majicama, džemperima… Ma, s čim god poželite. Takođe, fantastično se slažu i sa gležnjericama.

Dvije nijanse teksasa


Teksas je veoma svestran materijal, a nećete pogriješiti ni ako kombinujete dvije različite nijanse. Međutim, možda bi bilo najbolje da one ne odudaraju baš previše. Primjera radi, bijele farmerice kombinujte sa teksas jaknama koje su svjetlijih nijansi, jer će na taj način vaš stajling izgledati svježije i modernije.

Kožna jakna


S kožnom jaknom nikada nećete pogriješiti. A što se tiče boje, crna i smeđa su najpopularnije. Isto tako, kratki modeli kožne jakne veoma su moderni i poželjni, a veoma zgodni za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe (čak i sa haljinama).

Karirani blejzer


Blejzer je najpopularnija proljetna jakna koju možete nositi u tako mnogo prilika. U kombinaciji sa farmericama, dobijate najpopularniju moguću kombinaciju, ali blejzer je odličan i za kombinovanje sa klasičnim komadima garderobe (bilo da su u pitanju suknja olovka kroja ili cigaret pantalone).

Mala bijela haljina


Ako je mala crna haljina najelegantniji komad garderobe, onda je mala bijela haljina jedan od onih komada garderobe koji vam mogu pomoći da u potpunosti osvježite svoj stajling. Veoma privlačna i delikatna, u zavinosti od modela, možete je nositi u svim prilikama, ali i kombinovati sa svim drugim komadima garderobe i modelima obuće.

Kimono jakna


Ako volite boho stil, jedan od načina da ga unesete u svoj stajling jeste da birate kimono jaknu sa cvjetnim uzorkom. Veoma moderna i privlačna, lako ćete je iskombinovati sa drugim komadima garderobe, a kako je za boho stil potrebno unijeti i malo resa u stajling, birajte gležnjerice sa resama.

Cvjetni dezen


Cvjetni dezen je najpopularniji dezen na svijetu, bez obzira na sezonu. Tako privlačan i nježan, možete ga naći (bukvalno) na svim komadima garderobe i sigurno ne postoji žena koja nema bar jedan komad garderobe na kojem se nalazi ovaj divni dezen. Bluza sa cvjetnim dezenom uvijek je odlična opcija, a možete je nositi u tako mnogo prilika (i kombinovati sa dosta drugih komada garderobe).

Iscijepane farmerice


Poslije uskih farmerica, ovo je sigurno najpopularniji model (i tako je već više sezona). Iscijepane farmerice ne možete nositi u svim prilikama. Naravno, sve neobavezne prilike idealne su da ih nosite i da ih kombinujete sa gležnjericama, ali i sa džemperima, majicama, blejzerima, kožnim jaknama ili bomber jaknama. Ultra moderne i ultra popularne!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info