Zelena: 18 kombinacija za ovo proljeće

0

Osim što djeluje umirujuće, zelena je i jedna od najljepših boja. Postoji tako mnogo nijansi ove boje, a koje se kreću od tamne i maslinaste do svijetle (neonske). Međutim, kako biste osvježile svoju proljetnu kombinaciju, birajte komade garderobe ili asesoare u zelenoj boji.

Ona se odlično slaže skoro sa svim bojama (uključujući žutu i ružičastu), a mi vam donosimo osamnaest odličnih prijedloga za ovu sezonu.

Svijetli blejzer


Zelena boja veoma je zahvalna za kombinovanje, a jedan od najpopularnijih komada garderobe koji možete nositi u ovoj nijansi, tokom proljetne sezone, svakako je blejzer. Popularna proljetna jakna veoma je zgodna za kombinovanje sa farmericama, ali i sa svim drugim klasičnim komadima garderobe.

Pantalone


Iako obožavmo suknje, činjenica je da pantalone nisu ništa manje poželjnije i popularnije. A ove sezone možete birati zelene pantalone, bez obzira da li je u pitanju svjetlija ili tamnija verzija. One će vam sigurno pomoći da malo osvježite svoj proljetni stajling, a možete ih kombinovati skoro sa svim drugim bojama (to, ipak, zavisi od same nijanse pantalona).

Prava proljetna


Teksas jaknu sigurno imate (svaka žena ima bar jedan model ove vanvremenske jakne), a ona je i više nego odličan komad garderobe za svakodnevne kombinacije. Teksas možete kombinovati i sa teksasom, ali i sa drugim materijalima. Kako bi ovaj stajling izgledao što upečatljivije, odličan izbor su asesoari u zelenoj boji (torba je samo jedna od mnogobrojnih opcija).

Privlačna suknja


Kao jedan od veoma popularnih i ženstvenih komada garderobe, plisirana suknja sigurno zauzima posebno mjesto u stajlingu svake moderne žene. Ona je odlična za sve prilike, a postoji i model koji odgovara svakoj figuri. Što se tiče kombinovanja, opcije su mnogobrojne, a sigurno nećete pogriješiti ukoliko zelenu plisiranu suknju kombinujete sa bijelom košuljom.

Suknja i košulja


Suknja i košulja su fantastična kombinacija, a ovdje je samo potrebno obratiti pažnju na dužinu suknje odnosno prilagoditi je prilikama u kojima želite da je nosite. Suknja A kroja do koljena sigurno je odlična opcija za sve prilike, a u kombinaciji sa klasičnom bijelom košuljom možete je nositi i na posao. Kako bi ovaj stajling izgledao veoma moderno i upečatljivo, birajte štikle sa životinjskim uzorkom.

Maksi zelena


Iako duge ili maksi suknje najčešće “vladaju” ljetnom sezonom, one su veoma popularne i tokom proljeća. Jednostavne za kombinovanje, a veoma upečatljive, možete ih nositi od jutra do večeri – da, u svim prigodama. Pored toga, jako dobro se mogu iskombinovati sa kratkim majicama, bluzama i košuljama.

Najpopularnija proljetna kombinacija


Blejzer i farmerice kombinacija su koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a iako tako jednostavna, ona je i više nego efektna i popularna. Može se reći i da je ovo jedna od najpopularnijih proljetnih kombinacija, a ako blejzer kombinujete sa tamnijim modelima farmerica, onda ovu kombinaciju možete nositi i na posao.

Cigaret pantalone


Cigaret pantalone odavno su sinonim za eleganciju, a veoma su funkcionalne i praktične, bez obzira da li odlučite da ih nosite na posao ili u opuštenim prilikama. Možete ih kombinovati kao što biste to uradile sa klasičnim modelima farmerica, a kombinacija sa košuljom i tankim džemperom svakako je pun pogodak.

Maksi suknja


I maksi suknja je veoma privlačan i ženstven komad garderobe, a koji možete nositi u svim prilikama (upravo zbog toga što je riječ o dugoj suknji). Ukoliko želite da je kombinujete sa košuljom ili majicom, dobijate idealnu poslovnu kombinaciju. Ako vam je cilj da izgledate malo ležernije, ali i dalje ženstveno i privlačno, kombinacija sa bluzom bez ramena odličan je izbor.

Privlačni džemper


Naravno, tokom proljetne sezone sigurno će postojati dani kada moramo nositi džempere, a neka to ovog proljeća bude džemper u privlačnoj zelenoj nijansi. S obzirom da je zelena veoma zahvalna za kombinovanje, lako je možete uvrstiti u svakodnevni stajling, a kombinacija sa klasičnim teget pantalonama odlična je za sve prilike. Ovdje možete dodati i par interesantnih detalja (šljokičasta pismo torba samo je jedna od opcija).

Štikle


Ukoliko želite da na veoma jednostavan način dobijete ultra efektan stajling, onda su zelene štikle odličan izbor. Možete ih kombinovati na isti način kao što biste to uradile sa klasičnim crnim štiklama (posebno ako je riječ o tamnijoj nijansi zelene), ali i nositi u svim prilikama.

Plisirane strane


Klasična plisirana suknja uvijek je odličan izbor, međutim, ako vam je cilj da vaš stajling izgleda malo zanimljivije, onda birajte suknju koja ima plisirane strane. Veoma neobična, ali jako privlačna i interesantna, možete je nositi u svim prilikama, a veoma lako kombinovati sa majicama, košuljama i bluzama.

Asesoari


Asesoari su veoma bitan dio svakodnevnog stajlinga i nikada ne bi trebalo da izlazite iz kuće bez njih. Bez obzira da li je riječ o torbi ili marami, upravo ovi mali detalji mogu vam pomoći da vaš stajling izgleda zanimljivije, privlačnije i efektnije. Marama je svakako veoma popularan asesoar tokom proljente sezone, a vi možete birati one koje imaju na sebi i malo zelene boje.

Nježna vesta


Nježne i mekane, vestice su sigurno veoma poželjne tokom svježijih dana, a veoma su zahvalne za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe. Možete ih veoma lako uvrstiti u svakodnevni stajling tako što ćete ih kombinovati sa suknjama, farmericama ili klasičnim pantalonama. Naravno, birajte onu koja je u nekoj od prekrasnih nijansi zelene boje.

Suknja za sve prilike


Maksi plisirana suknja praktičan je i privlačan komad garderobe koji možete nositi u svim prilikama. Poslovna kombinacija? Birajte maksi plisiranu suknju i vesticu. Opuštenija kombinacija? Maksi plisiranu suknju kombinujte sa bluzom bez ramena. Zaista, ona je jako svestrana i veoma privlačna, a ne postoji prigoda u kojoj je ne možete nositi.

Visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom veoma su poželjni tokom svih sezona, a ni proljetna sezona nije izuzetak. S obzirom na to da odgovaraju svakoj figuri, jedan od najženstvenijih načina da ovaj stil uvrstite u svoj proljetni stajling jeste da birate suknju sa visokim strukom. Naravno, zelena je samo jedna od opcija.

Uske pantalone


Uske pantalone i uske farmerice trend su koji je veoma aktuelan i popularan (zapravo, ovo je jedan od onih trendova koji nikada ne prolaze). Ukoliko birate uske pantalone, neka one ovog proljeća budu zelene, a što se tiče kombinovanja, najbolje ćete uraditi ukoliko ih kombinujete sa malo širim bluzama ili tunikama – na taj način najlakše i najbolje stvarate balans između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Haljina sa detaljima


Zelena boja, u kombinaciji sa bijelom, pravi je praznik za oči. Ukoliko želite da kombinujete ove dvije boje, znajte da ćete imati veoma svjež i upečtaljiv stajling, a ovo možete uraditi na tako mnogo načina. Jedan od njih je i da bijeloj haljini dodate široki, zeleni kaiš. Da biste ovaj stajling upotpunili, dodajte i zelenu torbu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info