Uvijek popularne: 15 fantastičnih proljetnih kombinacija sa helankama

0

Njihova popularnost uopšte ne jenjava, a sasvim je jasno i zašto: veoma su udobne i praktične, a uz “mudro” kombinovanje sa drugim komadima garderobe, mogu se nositi gotovo u svim prilikama pa čak i na posao (naravno, u tim situacijama potrebno je birati modele od vještačke kože, a koji neodoljivo podsjećaju na kožne pantalone). Donosimo petnaest odličnih načina na koje možete kombinovati helanke ove sezone.

Za svaki dan


Helanke su odličan izbor za svakodnevne prilike, ali je ipak potrebno povesti računa o tome s čim ih kombinujete. Uvijek je najbolja opcija da gornji dio kombinacije bude malo duži pa, shodno tome, najbolje je birati duže majice i košulje, tunike i duže blejzere.

Naravno, još jedan odličan komad garderobe koji možete nositi u kombinaciji sa helankama, pogotovo tokom svježijih dana, je kardigan. Ovaj popularni model džempera veoma lako možete uvrstiti u svakodnevni stajling, a pomoći će da vam bude dovoljno ugodno, ali i da cjelokupna kombinacija izgleda veoma pristojno.

Superstar


Patike su uvijek odličan izbor za opuštene dane i za sve neobavezne prilike (ruku na srce, postoje modeli koje možete nositi i u poslovne svrhe, ali to sve zavisi od toga da li imate propisan dres kod na poslu ili ne). No, vratimo se neobaveznim kombinacijama: jedan od najpopularnijih modela patika je Superstar, modnog brenda Adidas (model prikazan na slici), a koji dolazi u mnogobrojnim bojama i varijacijama.

Ipak, bijela podloga sa karakterističnim crnim linijama definitivno je jedna od najboljih, jer ovaj model patika možete kombinovati sa mnogim drugim komadima garderobe (imajući u vidu da je riječ o patikama koje su u neutralnoj nijansi) pa tako i sa helankama.

Optička varka


Ukoliko su vam butine problematično područje tijela, onda je ovaj model helanki idealna opcija. Upravo ovaj zanimljivi dezen čini svu razliku te je mnogo zgodniji od klasičnih, crnih, helanki, jer se akcenat ne stavlja samo na jedan dio tijela (što su vaše, problematične, butine) već je pažnja “usmjerena” svuda.

Ovo je poput dobre optičke varke, a da bi sve izgledalo skladno, potrebno je da ostatak kombinacije bude jednobojan, jer ćete tako najlakše i najbolje postići željeni efekat.

Nezaobilazno cvijeće


Naravno, cvijeće sigurno ne možete zaobići tokom tokom bilo koje sezone (a zašto biste ga i zaobilazili?), a to je slučaj i kada su u pitanju komadi garderobe. Cvjetni dezen možete pronaći, bukvalno, na svemu (da, čak i na cipelama), a on je veoma privlačan i nježan te vam može pomoći da izgledate veoma moderno i atraktivno.

Ujedno, ovo je i najpopularniji dezen na svijetu, bez obzira na sezonu pa je to još jedan odličan razlog da ga uvrstite u svakodnevni stajling. A to može biti i u vidu helanki. Helanke sa cvjetnim dezenom kombinujte sa jednobojnim komadima garderobe, jer ćete tako izgledati najskladnije.

Malo elegancije


U redu, slažemo se, helanke nisu elegantni komad garderobe, ali vam mogu pomoći da se prilično približite tom stilu. Zapamtite, sve je do toga kako ćete ih kombinovati. Ukoliko odlučite da helanke kombinujete sa dužim mantilom bez rukava, tada “zadovoljavate” glavno pravilo kombinovanja ovog komada garderobe.

Dodajte štikle (možete čak i baletanke) i približili ste se elegantnom stilu (vjerujte, sva pažnja će biti usmjerena na mantil te skoro pa niko neće ni primijetiti da nosite helanke). Da upotpunite stajling, dodajte torbu ravnih linija.

Conversice


Tako moderne i tako udobne, ove popularne patike mogu vam pomoći da u potpunosti osvježite svoj i stajling. To je posebno slučaj ako se odlučite za bijele Converse patike (one su ujedno i najpopularniji model tokom toplijih dana), a veoma lako ih možete kombinovati i sa helankama.

Pored toga, ovo je kombinacija koju biste mogle nositi i na posao (naravno, ukoliko vam to poslovni dres kod dopušta), a ako svemu dodate majicu ili bluzu sa životinjskim uzorkom, izgledaćete baš odlično – sportski, ali ipak i malo ozbiljno.

Poslovna opcija


Helanke možete nositi i na posao, ali samo kada je u pitanju model koji je od vještačke kože, jer on neodoljivo podsjeća na kožne pantalone. Što se tiče kombinovanja ovog modela tokom ove sezone, odlično ćete uraditi ako odlučite da dodate bluzu sa mašnom – dobićete veoma privlačan i moderan stil koji je odličan za sve prilike.

Da biste upotpunile stajling, dodajte i baloner ili neki drugi lagani mantil. Na kraju, što se tiče obuće, ako ćete ovu kombinaciju nositi na posao, birajte klasične štikle. Međutim, ukoliko odlučite da je nosite u neobaveznim prilikama, sandale su odlična opcija (posebno tokom toplih dana).

Boho stil


Boho stil veoma je privlačan i jako romantičan, a možete ga nositi u svim prilikama. Ovo je tako opušten stil, ali postoje i komadi garderobe kojima možete postići i malo “ozbiljniji” stajling (onaj koji biste mogli nositi i na posao). Jedan od najlakših načina da ga uvrstite u svakodnevni stajling jeste da birate majice ili bluze koje imaju prepoznatljive detalje (čitajte: rese).

Veoma dobro ih možete iskombinovati i sa helankama, pogotovo ako je riječ o modelima majica i bluza koji su nešto duži. Odlična opcija su i modeli od čipke, jer vam i oni pomažu da postignete boho stil.

Teksas košulja


Komadi garderobe od teksasa uvijek su popularni, a osim mnogobrojnih modela farmerica (uske, iscijepane, visoki struk, niski struk…), teksas jakne i košulje jednako su moderna i popularna opcija.

Teksas košulje možete kombinovati sa mnogim drugim komadima garderobe, bilo da je riječ o farmericama (teksas i teksas veoma je moderna kombinacijama), suknjama (recimo, suknja olovka kroja i svjetlija teksas košulja kombinacija je koju možete nositi i na posao) ili čak helankama. U zadnjem slučaju, košulja će definitivno ići preko helanki, a bilo bi poželjno da ne bude riječ o kraćim modelima.

Tufne


Tufne su jedan od vanvremenskih trendova koje svaka žena može da nosi, a sigurno imate osjećaj kako su ove popularne tačkice uvijek popularne.

Najbolje od svega je to što ih možete pronaći na svim komadima garderobe, a džemperi, košulje, bluze i suknje uvijek su odlična opcija (naravno, veličinu tufni birajte prema ličnim preferencijama). I, da, komade garderobe koji imaju tufne veoma lako možete kombinovati i sa jednobojnim modelima helanki.

Za sve prilike


Određeni modeli helanki pomalo podsjećaju i na uske pantalone pa ih, s vremena na vrijeme, možete kombinovati i sa najpopularnijom proljetnom jaknom, blejzerom, a koji možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling i tokom ljetne i jesenje sezone.

Ovo je baš dobra kombinacija, a možete je nositi gotovo u svim prilikama. Ispod blejzera dodajte bluzu koja je malo duža na zadnjem dijelu te ćete tako zadovoljiti glavni krijerijum kada je riječ o kombinovanju helanki. Što se tiče obuće, štikle su odličan izbor, ali ovdje biste mogli dodati čak i bijele Converse patike (to, svakako, zavisi od prilike u kojoj biste ovu kombinaciju nosile).

Neutralno, a efektno


Kada niste sigurne kako biste iskombinovale određene boje, najbolje je da se okrenete neutralnim nijansama. Primjera radi, kombinacija crne i bijele vanvremenska je klasika s kojom baš nikada ne možete pogriješiti. Crne helanke kombinujte sa bijelom bluzom ili tunikom i dodajte blejzer (sa rukavima ili bez).

Na taj način dobijate kombinaciju koju možete nositi čak i na posao (naravno, pod uslovom da birate helanke od vještačke kože). Što se tiče obuće, gležnjerice na štiklu ili stileto štikle biće kec na desetku. Sandale ne možete nositi u poslovnim prilikama, ali definitivno možete u neobaveznim prilikama, večernji izlazak ili svečanijim prigodama.

Veoma odvažno


Ukoliko želite da budete u centru pažnje ili ako vam je cilj da vas svi primijete, jedan od najlakših načina da to uradite jeste da u svakodnevni stajling uvrstite “odvažne” boje. Da, crvena je jedna od tih boja, a veoma je privlačna i lijepa.

Primjera radi, crvene helanke od vještačke kože pomoći će vam da to postignete, a one su rezervisane samo za odvažne dame. Nećete ih nositi na posao, to je sasvim sigurno, ali za neobaveznu šetnju po gradu, obavljanje dnevnih obaveza ili kafu sa prijateljicama, sigurno možete.

Klasični model


Za klasični model helanki uzimaju se crne, pamučne helanke (da, od njih je sve počelo). One su veoma funkcionalne, jer se mogu kombinovati sa svim drugim bojama, ali i komadima garderobe i modelima obuće. Veoma opuštena i privlačna kombinacija dobija se kada klasične helanke kombinujete sa bluzama ili tunikama.

Možete dodati baletanke i spremne ste za dan pred vama. S druge strane, nabacite duksericu i patike i dobijate još jednu odličnu kombinaciju. A, evo još jednog prijedloga: tokom svježijih dana, klasične helanke možete kombinovati sa majicom i prslukom od krzna, a što se tiče obuće, kraće moto čizmice odlična su opcija.

Dnevno večernja varijanta


Sa helankama rijetko kada možete pogriješiti, bilo da se radi o dnevnoj ili večernjoj kombinaciji (opet ćemo napomenuti: samo je bitno kako ih kombinujete). Sigurno vam je cilj da vam uvijek bude udobno, a helanke su jedan od komada garderobe koji vam može pomoći u tome.

U dnevnim varijanatama možete ih kombinovati i sa raznim modelima džempera (pogotovo ako su u pitanju svježini dani – i same znate da je jesen veoma prevrtljivo godišnje doba). Dodajte gležnjerice i par asesoara i to je to. Ovo je kombinacija koju možete nositi i uveče, ali samo kada su u pitanju neobavezne prilike.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info