Ovo su kombinacije koje ćemo nositi u martu

0

Prvi proljetni mjesec, mart, sa sobom često donosi i veoma nepredvidive vremenske prilike pa je potrebno i garderobu malo prilagoditi datim uslovima. Ipak, dani su sve duži, više nije toliko hladno, a priroda počinje polako da se budi…

Međutim, šta obući tokom marta? Ako vam je cilj da izgledate moderno, privlačno i urbano, neka vam sljedeće kombinacije služe za inspiraciju.

Klasični kolor bloking


Kombinovanje kontrastnih boja (trend koji je poznat i pod nazivom kolor bloking) možete postići na više načina, a to ćete najjednostavnije uraditi ukoliko kombinujete crne i bijele komade garderobe. Zašto kolor bloking? Iz jednostavnog razloga što vam ovaj trend može pomoći da izbalansirate figuru na najlakši mogući način, da izgledate više i vitkije te da privučete pažnju na cjelokupni stajling.

Tokom marta možete se odlučiti i za kombinaciju bijele midi haljine i crne kožne jakne, a kojoj ćete (u zavisnosti od vremenskih prilika vani) dodati crne gležnjerice, čizme do koljena ili klasične salonke. Naravno, kada su u pitanju nešto svježiji martovski dani, nećete zaboraviti ni čarape.

Kožna jakna


Kožna jakna jedan je od najpopularnijih modela jakni tokom proljetne sezone, mada je veoma rado nosimo i tokom zime i jeseni.

Možete je kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe, bilo da se radi o suknjama, haljinama ili klasičnim pantalonama, ali svakako jedna od jednostavnijih kombinacija je ova sa farmericama i gležnjericama.

Klasični baloner


Već decenijama ga nose žene koje imaju stila, jer one znaju da im ovaj vanvremenski komad garderobe može pomoći da izgledaju otmjenije i raskošnije.

Klasični baloner možete veoma dobro kombinovati sa drugim komadima garderobe, a sve u zavisnosti od toga kakav stajling želite da postignete. Za klasični baloner se smatra onaj koji je u bež nijansi i koji seže do koljena.

Gležnjerice


Dominacija gležnjerica nastavlja se i tokom proljetne sezone, bar kada se radi o prvih par proljetnih mjeseci. Gležnjerice su jako popularne i moderne, a veoma lako ih možete uvrstiti u svakodnevni stajling.

Idealne za sve prilike, a jedna od najpopularnijih kombinacija sa ovim modelom obuće je kombinovanje sa farmericama.

Dugi kardigan


Veoma funkcionalan i moderan, dugi kardigan i više je nego poželjan komad garderobe tokom svježijih i hladnijih proljetnih dana.

Veoma dobro se slaže sa uskim farmericama i pantalonama, kožnim helankama i suknjama olovka kroja. Pored toga, on je idealan za slojevito oblačenje.

Bijele farmerice


Bez obzira da li birate klasične ili iscijepane modele bijelih farmerica, one su veoma moderne i popularne, a u zavisnosti od modela, možete ih nositi gotovo u svim prilikama.

S obzirom na to da je riječ o neutralnoj nijansi farmerica, veoma lako ih možete kombinovati sa svim drugim bojama, a ukoliko birate uske modele, onda neka vam gornji dio kombinacije bude malo duži i širi, kako biste na najjednostavniji način stvorile balans između gornjeg i donjeg dijela.

Neprevaziđeni kontrast


Kombinovanje kontrastnih boja svakako je i jedan od lakših načina da u potpunosti osvježite svoj stajling, a da istovremeno izgledate veoma moderno i urbano. Ovdje su opcije zaista mnogobrojne, a tirkizna i svijetlo plava samo su jedna od njih.

Moderne helanke


Kožne helanke veoma su funkcionalan komad garderobe koji odgovara svim prilikama (naravno, u zavisnosti od toga kako ih kombinujete).

Bilo bi više nego poželjno da ih kombinujete sa tunikama ili dužim rolkama, dužim ili predimenzioniranim džemperima i dugim kardiganima. Naravno, duža košulja ili bluza takođe dolaze u obzir.

Blejzer


Tako jednostavan, a tako svestran i efektan! Da, blejzer je veoma zahvalna proljenta jakna, a možete ga kombinovati sa tako mnogo komada garderobe (čak i sa određenim modelima haljina). Opet, ako vam je cilj da cjelokupna kombinacija bude jednostavna, ali privlačna i efektna, blejzer kombinujte sa uskim farmericama.

S obzirom na to da je ovo opuštena kombinacija, odlično ćete postupiti i ako dodate majicu sa zanimljivim aplikacijama. A da bi sve izgledalo kao da ste dodale dašak glamura, za to će se pobrinuti štikle sa životinjskim uzorkom.

Kardigan jakna


Veoma udobna i topla, kardigan jakna idealna je za svježije martovske dane, a možete je nositi u svim prilikama.

Ona najčešće ima kroj klasičnog kardigana, a što se tiče modela, obično možete pronaći one na kopčanje ili modele koji imaju kaiš. Takođe, veoma lako je možete iskombinovati sa svim drugim komadima garderobe.

Čizme preko koljena


Da, veoma lako ih možete uvrstiti i u proljetni stajling, a jedno je sasvim sigurno: čizme preko koljena trend su koji ne prolazi.

Veoma su zgodne i zahvalne za kombinovanje sa uskim pantalonama i uskim farmericama, ali jednako dobro se slažu i sa mini suknjama i mini haljinama kao i sa helankama (bilo da je riječ o klasičnim ili kožnim modelima).

Pantalone sa visokim strukom


Da, da i uvijek da! Ovaj model pantalona toliko je dobar da bi baš svaka žena trebalo da ima bar jedan par u svom ormaru.

Idealne za sve prilike (posebno ako se radi o klasičnim krojevima), mogu vam pomoći da izgledate ultra elegantno i moderno, ali i da na najbolji način prikrijete male nedostatke na tijelu (ukoliko ih uopšte imate). Pored toga, pomoći će vam i da izgledate više.

Čarapa-čizmice


Čarapa-čizmice već su par sezona veoma veliki hit, a idealne su za jesenju i proljetnu sezonu. Ukoliko birate modele koji su u nekoj svjetlijoj boji (kao što je crvena) veoma lako ih možete kombinovati sa tamnim i neutralnim nijansama (na taj način ćete samo dodatno istaknuti obje boje, a vaš stajling će izgledati veoma upečatljivo).

Teksas košulja


Dobra stara teksas košulja nikada nije bila poželjnija i modernija, a definitivno je jedan od idealnijih komada garderobe za proljetnu sezonu.

Ukoliko birate teksas košulju klasičnih nijansi, veoma su velike šanse da je možete nositi u svim prilikama, ali i kombinovati sa klasičnim i elegantnim komadima garderobe. Kombinacija sa suknjom olovka kroja samo je jedna od odličnih opcija.

Haljina sa rol kragnom


Haljina sa rol kragnom odlična je za hladnije dane, a nije potrebno da je nešto pretjerano stilizujete (tek par asesoara biće sasvim dovoljno).

Uvijek je možete kombinovati sa gležnjericama, čizmama ili klasičnim štiklama, a da biste upotpunile stajling, dodajte kaput. Naravno, elegantna kožna jakna jednako dobro će se uklopiti u ovaj stajling.

Košulja haljina


Mada se za ovaj model haljine i ne može reći da je idealan za sve vremenske uslove, ipak je možete nositi tokom nešto toplijih proljetnih dana.

Slažemo se, ona je zaista idealna za ljetnu sezonu, ali u kombinaciji sa čizmama i kaputom, veoma lako je možete nositi i tokom proljeća ili jeseni.

Uska midi suknja


Midi suknje su najpopularnije tokom proljetne sezone, a obično se radi o veoma privlačnim, lepršavim modelima. Ipak, ne treba zaboraviti ni da su uski modeli midi suknje veoma privlačni i poželjni, a opet jednako dobri za mnogobrojne prilike.

Midi suknju možete kombinovati sa mnoštvom košulja, bluza, tunika, majica… Naravno, sve u zavisnosti od prilike u kojoj je želite nositi.

Široke pantalone


Pantalone širokih nogavica odlične su za svakodnevne prilike, a postoji i model koji odgovara svakoj ženi. Još ako je riječ o modelu sa visokim strukom, onda je to pun pogodak.

Veoma udobne i funkcionalne, tokom marta možete ih kombinovati sa bluzama ili košuljama. Tokom svježijih dana, sigurno ćete dobro postupiti ako ih kombinujete sa rolkom i dodate kraći kaput ili baloner.

Kožna suknja


Mada se kožna suknja najčešće nosi tokom zimske sezone, ništa manje nije popularna ni tokom hladnijih i svježijih proljetnih dana. U zavisnosti od modela suknje, možete je nositi u svim prilikama pa i na posao (kao jedan od najboljih modela svakako je ovaj sa visokim strukom, jer ga možete nositi baš u svim prilikama).

Kožnu suknju možete kombinovati kao i bilo koju drugu, a odlično se slaže sa košuljama, bluzama i rolkama. Što se tiče obuće, potrebno je da birate model koji je prilagođen vremenskim prilikama vani.

Predimenzionirani džemper


Predimenzionirani komadi garderobe idealni su za hladnije dane, bilo da je u pitanju jesen, zima ili proljeće.

Kao jedan od najpopularnijih svakako se izdvaja predimenzionirani džemper, a koji veoma lako možete kombinovati sa klasičnim pantalonama, kožnim helankama ili uskim farmericama. Ništa manje privlačnija i poželjnija nije ni kombinacija sa suknjom i čarapa-čizimicama.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info