Ovo su cipele koje ćemo nositi cijelo proljeće

0

Koliko god mi to pokušavale, činjenica je da cipela nikad dosta, čak i onda kada imamo koji par više! Da, sigurno ćete se složiti s nama, a kada je riječ o proljetnoj sezoni, sve je u znaku sljedećih pet modela.

Baletanke s mašnom


Baletanke su uz nas s prvim znacima proljeća i često ih nosimo sve do kraja jeseni. Naravno, do tada promijenimo više pari, a ove proljetne sezone vraćamo se jednostavnosti i biramo baletanke s mašnom, bilo da se radi o modelima koji imaju mašnu načinjenu od pertli ili onu koja je puna i čvršća. S puder ružičastim baletankama nema greške, jer su veoma privlačne i upečatljive.


Baletanke možete kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe, a kada je riječ o ravnoj obući, one su definitivno najpopularaniji model. Takođe, možete ih nositi od posla do neobaveznih prilika.

Gležnjerice


Gležnjerice su, već više sezona, model obuće koji je veoma popularan, ali su ujedno i veoma praktične i svestrane. U zavisnosti od modela, možete ih uvrstiti u svaki stajling, a još ćemo dodati i kako ih možete nositi baš u svim prilikama. Kako bi ovo zadnje i bilo slučaj, jednobojne gležnjerice, u nekoj od neutralnih nijansi, bez obzira da li su u pitanju svjetlije ili tamnije, najbolja su opcija.


Jednu od najjednostavnijih kombinacija sa gležnjericama dobijate kada ih dodate farmericama i spremne ste za sve neformalne prilike. S druge strane, gležnjerice možete kombinovati i sa suknjama i haljinama, a u tom slučaju najbolje je da birate modele sa štiklom.

Štikle boje kože


Ako vam je cilj da vaša silueta izgleda više i vitkije, onda je obuća boje kože baš za vas. Naravno, štikle boje kože pun su pogodak u svim prilikama, veoma su nenametljive i možete ih veoma lako uklopiti u bilo koji stajling.


Štikle boje kože veoma lako se kombinuju sa svim drugim bojama, jer je riječ o modelu obuće koji je neutralne boje, a izdužiće vam noge kao nijedan drugi model obuće. Odlično se slažu s pantalonama, haljinama, suknjama – ma, nosite ih s čim god poželite i sigurno nećete pogriješiti!

Mokasine


Udobne i elegantne, mokasine su model obuće koji je tako poželjan tokom proljetne sezone. Ako birate model u nekoj od neutralnih boja, veoma lako ćete ih upariti sa svim koamdima garderobe, ali ipak, ove sezone podignite svoju svakodnevnu kombinaciju na jedan viši nivo tako što ćete joj dodati mokasine sa životinjskim uzorkom. I u ovom slučaju najbolje je voditi se pravilom da se neutralne nijanse slažu sa svim drugim bojama pa, shodno tome, možete birati i mokasine sa životinjskim uzorkom neutralnih nijansi.


Ono što je tako dobro kod mokasina jeste da ih veoma lako možete uklopiti gotovo u svaki stajling, ali ipak je potrebno pomenuti kako se one najbolje slažu sa pantalonama i farmericama pa ih možete nositi i u poslovnim i u neformalnim prilikama.

Espadrile


Iako su veoma popularne tokom ljetne sezone, espadrile su jednako poželjne i tokom toplijih proljetnih dana. Veoma udobne i moderne, možete ih nositi od jutra do večeri, a iako postoji više modela ovog vanvremenskog klasika, ravne su i dalje među najpopularnijima.


Ono što je veoma dobro kod espadrila jeste da su veoma udobne, a možete ih kombinovati kao što biste to uradite sa svim drugim modelima ravne obuće. One su i veoma elegantne te vam mogu pomoći da dobijete pregršt privlačnih kombinacija koje su idealne za mnogobrojne prilike.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info