U ove gležnjerice smo se ZALJUBILI, a i vi ćete!

0

Gležnjerice su već odavno jedan od najpopularnijih modela obuće i to tokom gotovo svih sezona (da, postoje modeli koje nosimo i tokom ljeta). I same znate kako postoje raznovrsni modeli ovog vanvremenskoh klasika, ali moramo priznati da su klasične crne gležnjerice i najpraktičnije – odlično se slažu sa svim drugim bojama, a veoma lako se kombinuju sa mnogobrojnim komadima garderobe.

Kao kada je riječ o komadima garderobe, ista je situacija i kada pričamo o obući – klasične modele obuće nikada ne treba potcjenjivati, jer vam i oni mogu pomoći da izgledate moderno, urbano i privlačno. U nastavku pogledajte deset prekrasnih kombinacija u kojima glavnu riječ vode klasične crne gležnjerice.

Jednostavna i klasična kombinacija


Veoma jednostavnu, ali veoma poželjnu kombinaciju dobijate kada gležnjerice uparite sa farmericama. Još ukoliko se uz sve ovo odlučite za neprolaznu kombinaciju farmerica i košulje, dobijate stil koji je veoma poželjan i privlačan u svim neobaveznim prilikama (a ukoliko se odlučite za klasičniji par farmerica, u tamnijoj boji i koje nisu iscijepane, onda dobijate kombinaciju koju vjerovatno možete nositi i na posao).

Dodajte kaput u boji (posebno ako birate tamne farmerice) i izgledaćete veoma moderno i privlačno, u svakoj prilici.

Elegantno i ženstveno


Najelegantniju suknju na svijetu možete veoma lako kombinovati i sa gležnjericama. S obzirom na to da je riječ o crnim gležnjericama, one se veoma dobro slažu sa svim drugim bojama, a samim tim i sa različitim dezenima.

Shodno tome, dezeniranu suknju olovka kroja možete kombinovati sa crnim gležnjericama, a kombinaciji dodajte jednobojnu majicu ili košulju (u zavisnosti od vremenskih prilika, može vam biti potreban i džemper) te je upotpunite pomoću kaputa ili elegantne zimske jakne.

Crne gležnjerice i životinjski uzorak


Kada je riječ o životinjskom uzorku, uvijek imajte na umu da “manje je više”. Zašto? Pa, objašnjenje je sasvim jednostavno: ne želite da vas ovaj popularni uzorak “preuzme” i da “nestanete” u njemu.

Dovoljno je da nosite jedan komad garderobe (ili asesoar) sa životinjskim uzorkom, a veoma upečatljiv stajling postižete ukoliko ga kombinujete sa komadima garderobe i obućom koji su u neutralnim nijansama. On se posebno ističe u kombinaciji sa crnom pa će crne čarape i crne gležnjerice biti pun pogodak.

Urbano i moderno


Iscijepane farmerice su veoma popularne, već više sezona, a sigurno ne postoji neobavezna prilika u kojoj ne želimo da ih nosimo. Farmerice su veoma funkcionalan i praktičan komad garderobe, a ove zime možete ih kombinovati i sa crnim gležnjericama sa stileto štiklom.

Naravno, ukoliko je vani veoma hladno, željećete da ih zamijenite klasičnim modelom, bilo da su uske ili široke, a gležnjerice se dobro slažu baš sa svima.

Prava zimska kombinacija


Kako veoma niske temperature nisu neka velika nepoznanica tokom zimske sezone, tako nam je jedan od glavnih imperativa da nam bude dovoljno toplo i ugodno. Shodno tome, slojeviti način oblačenja jedna je od najboljih opcija, ali ne treba zanemariti ni “vanjske” komade garderobe – pri tome mislimo na jakne i kapute.

A, kad smo već kod kaputa, jedna od najboljih opcija za hladne zimske dane je maksi ili dugi kaput. Ispod njega možete “skrojiti” kombinaciju koja odgovara datoj prilici, a gležnjerice će je svakako upotpuniti i učiniti modernijom.

Zimske šljokice


Tokom zimske sezone, mnoge žene se odlučuju za komade garderobe u nešto tamnijim nijansama i to je sasvim u redu, ali bilo bi dobro da dodate bar jedan mali detalj koji će kombinaciju “otvoriti” i učiniti je upečatljivijom.

To može biti i obuća, a crne gležnjerice ukrašene šljokicama samo su jedan od načina da to uradite. I dalje ostajete na neutralnom spektru boja, a šljokice će kombinaciju učiniti upečatljivijom, modernijom i, sasvim sigurno, privlačnijom.

Odlične uz sve boje


Crne gležnjerice su zaista fantastična opcija, jer se slažu sa svim bojama, bilo da je riječ o onima koje dolaze iz neutralnog spektra ili o nešto svjetlijim i živahnijim.

Uvijek ih možete kombinovati sa crnim pantalonama i bijelom majicom, a da bi sve izgledalo upečatljivije, dodajte i jedan komad garderobe koji je u nekoj svjetlijoj nijansi. To može biti i puder ružičasti kaput, a koji će vas garantovano izdvojiti iz mase, gdje god se pojavite.

Odlične su i sa helankama


Možete ih voljeti ili ne, ali činjenica je da su helanke veoma popularne. Naravno, tokom zimske sezone, najčešći model koji nosimo su helanke od vještačke kože, a koje odgovaraju mnogobrojnim prilikama. Ipak, uvijek imajte na umu kako je ovdje riječ o helankama pa je od ključnog značaja da gornji dio kombinacije bude nešto duži.

Dodajte (primjera radi) kariranu košulju, kaput kod kojeg su reveri od vještačkog krzna i crne gležnjerice i dobijate udobnu, modernu i urbanu kombinaciju koju možete nositi čak i na posao.

Crno i crveno


Ovo je tako moćna kombinacija boja da bi zaista bila prava šteta da je ne uvrstite u svoj stajling tokom zimske sezone. Crveno i crno se međusobno dopunjuju i ističu, može se reći da crno i “umiruje” crveno, a ovu kombinaciju boja možete u svoj zimski stajling uvrstiti na više načina.

Jedan od njih je da crne pantalone i crne helanke kombinujete sa svijetlim (ili čak crvenim) košuljama, majicama i džemperima te da na kraju dodate crvenu jaknu ili kaput. Ovo je definitivno kombinacija zbog koje ćete uvijek biti u centru pažnje.

Dezenirani model


Na kraju, ukoliko imate utisak da klasične crne gležnjerice mogu doprinijeti pomalo monotonom stajlingu, potrebno je da istaknemo kako i u takvim slučajevima postoji rješenje, a to su dezenirane crne gležnjerice.

Da, sigurno će izazvati pažnju, posebno ako birate modele koji artikulišu klasični kolor bloking (slaganje kontrastnih boja), što je u ovom slučaju spoj crne i bijele. Pored toga, odlično ih možete uklopiti gotovo u svaki stajling, bilo da se radi o elegantnom, opuštenom ili čak sportskom.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info