Evo kako da ponovo dišete punim plućima!

0

Nije to uopšte nikakva tajna – kvalitet vazduha u našoj zemlji, posebno u većim gradovima, blago rečeno je katastrofalan. I sami znate kako na to utiču mnogobrojni faktori, a situacija se pogoršava tokom grijne sezone odnosno tokom hladnih jesenjih i zimskih dana.

Pored toga, naruku nam ne ide ni cijela situacija sa Covid-19 pandemijom i boravak u kući sada je učestaliji nego uobičajeno, htjeli mi to ili ne. Samim tim, kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru je lošiji, a prilikom otvaranja prozora izloženi smo vanjskim zagađivačima. Pa, šta uraditi? Kako ponovo disati punim plućima?

Čist, svjež, zdrav vazduh


Jedan od načina na koje kvalitet vazduha u svom domu možete poboljšati jeste upotrebom pročišćivača vazduha. Redovnim provjetravanjem i upotrebom pomenutog aparata, vazduh u vašem domu ponovo može biti čist. Primjera radi: znate li da Philips pročišćivač vazduha donosi svjež vazduh u vaš dom za samo šest minuta? Napomenućemo kako se ovo ipak odnosi na prostorije od dvadeset metara kvadratnih, ali opet – većina nas živi u šezdesetak kvadrata pa, shodno računici, za manje od dvadeset minuta možete imati čist, zdrav, svjež vazduh u svom domu.

Jedan od razloga za tako fantastičnu efikasnost su i napredne Philipsove tehnologije filtracije VitaShield i NanoCloud. Zapravo, zahvaljujući pomenutim tehnologijama, Philips pročišćivač vazduha uklanja čak i najsitnije čestice onečišćenja – ako ćemo precizno, riječ je o česticama 0,03 mikrona (milioniti dio metra!) – ali i viruse, bakterije, polen, prašinu, perut kućnih ljubimaca… Usudićemo se da kažemo – nema šta ne može!


Još da napomenemo: ovo je veoma pametan aparat i vaše je samo da ga upalite, podesite na način rada koji želite (automatski, pripravnost ili turbo) i da uživate u svježem vazduhu – pročišćivač skenira vazduh hiljadu puta u sekundi te otkriva sve promjene u samom kvalitetu vazduha u stvarnom vremenu.

Činjenica je da je vazduh u zatvorenim prostorijama, a samim tim i u našim domovima, gotovo do trideset puta zagađeniji od spoljašnjeg. Tome doprinose unutrašnji zagađivači vazduha (dim, isparavanja koja nastaju prilikom kuhanja i slično) u kombinaciji sa vanjskim (izduvni gasovi, smog, sitne čestice i slično). Upravo iz navedenog Philips pročišćivač vazduha nameće se kao pametno rješenje, jer poboljšava kvalitet vazduha u vašem domu, a to je veoma bitno za sve – od djece do osoba starije životne dobi, ali i onih koji pate od astme.

Zdravlje na prvom mjestu


Naravno da jeste i naravno da bi uvijek i trebalo da bude. Postoji ona stara izreka koja kaže kako se zdravlje ne može kupiti, ali s druge strane, postoji mnogo stvari koje možete uraditi u vidu prevencije i unapređenja zdravlja. A, svjedoci smo da je zdravlje i ono što udišemo. Shodno tome, osim pročišćivača vazduha koji nam obezbjeđuju svjež i zdrav vazduh, potrebno je obratiti pažnju i na vlažnost vazduha u domu, a koja je posebno kritična (čitajte: niska) tokom sezone grijanja.

Kako bi vlažnost vazduha u vašem domu uvijek bila na optimalnom nivou (nivo hidratacije između 40% i 60%), u tome vam može pomoći Philips ovlaživač. O čemu se radi? Naime, ovaj pametni i oku privlačni uređaj pobrinuće se da vazduh u vašem domu ne bude suh, jer će ga vlažiti na prirodan i siguran način – bez iona, ozona i štetnih hemikalija!


Sad se vi možda pitate: “A šta je tu pa loše ako je vazduh suh?”. E pa, mnogo toga, a u prvom redu – suh vazduh može uticati na nastanak glavobolja, iritacije očiju, grla, nosa pa čak i doprinijeti bržem razvoju infekcija.

Zbog suhog vazduha možete imati probleme sa spavanjem, ali i sa kožom – naime, kako se naše tijelo u većini sastoji od vode, hidratacija je veoma bitna sa unutrašnje (unos tečnosti u organizam), ali i sa spoljašnje strane. Tokom grijne sezone, dolazi do isušivanja vazduha u svim prostorijama našeg doma, a ovlaživač vazduha je tu da nam pomogne da dišemo vazduh kakav bi i trebalo te da se osjećamo (pa čak i izgledamo) odlično.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info