Kaput i farmerice: Najpopularnija kombinacija za zimsku sezonu (i 20 načina da je kombinujete)

0

Zimska sezona sa sobom može donijeti i mnogobrojne izazove, pogotovo kada je riječ o garderobi. Šta obući, a da ne izgledate natrpano, da izgledate moderno, da vam bude dovoljno toplo i udobno tokom hladnih dana, a da sve to bude privlačno?

Jedan od najlakših načina jeste da kombinujete dva komada garderobe koji su veoma poželjni i popularni tokom zimske sezone, a to su kaput i farmerice. Donosimo dvadeset fantastičnih načina na koje to možete i uraditi.

Siva eminencija


Neutralna i veoma privlačna, sivu možete veoma lako ukomponovati u svoj svakodnevni stajling, bez obzira o kojoj nijansi sive je riječ. Idealna je za kombinovanje sa svim drugim neutralnim nijansama (crna, braon, bež, bordo…), ali i sa svijetlim i jarkim bojama (žuta, mak crvena, fuksija i mnoge druge iz ovog spektra). Ako želite da igrate “na sigurno”, sa sivim kaputom i crnim farmericama nikako ne možete pogriješiti.

Snjeguljica


Kaput svjetlijih nijansi veoma je zahvalan za kombinovanje, ali i za održavanje. Jedna od najboljih opcija je bijeli i bež kaput, jer vam može pomoći da u potpunosti osvježite stajling, ali i da ga kombinujete sa svim drugim komadima garderobe pa tako i sa farmericama, bez obzira na njihovu boju.

Sivo i bijelo


Dvije neutralne nijanse koje vam mogu pomoći da stvorite fantastičan stajling. Ono što je sigurno jeste da ćete izgledati veoma privlačno, ali nimalo napadno. Takođe, ukoliko odaberete bijele farmerice koje nisu iscijepane i koje nemaju bilo kakvih aplikacija na sebi, dobijate kombinaciju koju možete nositi u svim prilikama pa čak i na posao.

Uske farmerice


Bilo da je riječ o uskim farmericama sa visokim ili niskim strukom, one su model koji je idealan za zimsku sezonu. Ako je u pitanju visoki struk, možete ih kombinovati i sa kraćim kaputom, dok se za niski struk preporučuju duži kaputi. Opet, ovo nije pravilo kojeg se morate slijepo držati, ali će vam sigurno pomoći da vam bude dovoljno toplo i ugodno tokom hladnih zimskih dana.

Nikud bez pepita


Pepito uzorak (ili sitni karirani uzorak) postao je veoma popularan u zadnjih par sezona, a posebno je pogodan za ljetnju sezonu. Naravno, to ne znači da ga ne možete nositi i tokom zime, a jedan od najljepših načina da to uradite jeste da se odlučite za zimski kaput s ovim uzorkom. Prilično je jednostavan za kombinovanje, a sigurno vam može pomoći da osvježite svoj stajling.

Bijela podloga


Bijele farmerice su sada postale pravi klasični komad garderobe, a veoma često ih nose žene svih starosnih dobi. Štaviše, ukoliko želite da unesete malo svježine u svoju garderobu, tu vam najlakše i najbolje mogu pomoći bijele farmerice. Veoma ih je lako i jednostavno kombinovati sa svim drugim komadima odjeće, bez obzira na njihovu boju (da, čak i sa drugim komadima koji su takođe bijeli).

Kamilja dlaka


Ovdje se više misli na boju nego na materijal od kojeg je kaput napravljen (veoma teško ćete naći kaput koji je napravljen od prirodne kamilje dlake, a ako ga i nađete, budite spremni da se odreknete i zimovanja i ljetovanja da biste ga kupili, čak i onda kada je na sniženju. Dakle, jedan je od najskupljih koji se mogu pronaći na tržištu). Ova boja je veoma privlačna te se lako može kombinovati sa drugim bojama. U kombinaciji sa klasičnom bojom farmerica to je kombinacija koja je jednostavna, a efektna.

Sve nijanse žute


Iako je žuta veoma privlačna i zgodna za kombinovanje, možda bi bilo najbolje da izbjegavate kapute koji su u svijetlo žutoj nijansi te da birate malo tamnije varijante ove boje. Ukoliko pak želite da nosite nešto žuto i da razbijete monotoniju svakodnevnice, onda neka to bude u vidu asesoara.

Jakna ili kaput?


Na tržištu se mogu pronaći i jakne čiji kroj neodoljivo podsjeća na kaput, a koje su veoma privlačne i moderne. Jedna od takvih je i kaput parka, jakna čiji kroj “prati” kroj klasičnog kaputa, ali je “obogaćena” pomoću kapuljače oivičene krznom.

Sve je u detaljima


Nikada nemojte potjenjivati moć asesoara, jer vam upravo oni mogu pomoći da od sasvim obične kombinacije stvorite fantastičnu. Tokom zimskog perioda, asesoari koje najčešće nosimo su šal, marame, rukavice i kape – sve pomenuto može vam pomoći da izgledate baš fantastično, a bez mnogo truda.

Široki reveri


Model kaputa sa širokim reverima star je već više od stotinu godina i spada u klasični kroj. Međutim, nemojte misliti da ćete izgledati staromodno ili strogo ukoliko ga nosite. A ne, on je veoma poželjan i moderan, idealan je za elegantne komade garderobe, a elegantno možete izgledati i ako ga kombinujete sa tamnim farmericama.

Maksimus totalis!


Taj divni maksi kaput! Poput maksi suknje, odgovara ženama svih figura (obratiti samo pažnju na to da li je strukiran ili ne), a idealan je za sve prilike. Može se kombinovati sa tako mnogo stvari, a pomoći će vam da se osjećate veoma udobno i ugodno i tokom najhladnijeg zimskog dana.

Crvena rapsodija


Ovo je definitivno komad garderobe zbog kojeg će vas svi primijetiti! Kaput crvene boje idealan je za kombinovanje sa klasičnim farmericama, ali i sa svim drugim modelima, bez obzira na njihovu boju.

Kaput i patike?


Ma, zašto da ne? U kombinaciji sa iscijepanim farmericama dobijate veoma ležernu i opuštenu kombinaciju idealnu za subotnju kafu sa prijateljicama ili odlazak u šoping.

Visoki struk


Već vam je poznato da vam modeli farmerica/pantalona/suknji sa visokim strukom mogu pomoći da na najjednostavniji način prikrijete određene nedostatke na tijelu, koji vas možda čine i pomalo nesigurnima (hej, moda ima rješenje za sve!), a sa farmericama sa visokim strukom nikada ne možete pogriješiti. Odlične za kombinovanje sa kaputima, bilo da se radi o dužim ili kraćim modelima.

Krzneni detalj


Voljeli vi krzno ili ne, činjenica je da je to materijal koji vam može pomoći da se izdvojite iz mase pa čak i da izgledate pomalo glamurozno. Naravno, ne morate kupovati kaput koji ima krznene detalje (možete ih kupiti i posebno). S druge strane, možete ga kombinovati sa svim modelima farmerica, a ako su u pitanju vanvremenske zvoncare, to je zaista jedna privlačna i moderna kombinacija.

Klasični kroj


Klasični kroj kaputa veoma je poželjan, jer se radi o modelu koji je uvijek popularan pa, s obzirom da ćete vjerovatno izdvojiti malo više novca kako biste investirali u kaput, možete ga nositi i više sezona. On je veoma privlačan i jednostavan za kombinovanje, kako sa farmericama, tako i sa suknjama i klasičnim pantalonama pa čak i haljinama.

Čista runska vuna


Ovdje je riječ o materijalu s kojim nema zime! Međutim, uvijek se možete odlučiti i za jeftinije varijante, a koje su jednako privlačne i moderne. Kaput sa krznom sa unutrašnje strane samo je jedna opcija.

Kaput s pojasom


Ovdje je riječ o kaputu na preklop (jedna strana se prebacuje preko druge) koji se ne kopča već je taj “problem” riješen pomoću pojasa. Upravo ovaj model je idealan za kombinovanje sa farmericama i pantalonama svih modela.

Smeđa ili crna?


U suštini, ovdje ne možete puno pogriješiti, jer su obje nijanse veoma zahvalne za kombinovanje. Ukoliko ste neko ko voli klasiku, onda je za vas sigurno crni kaput. S druge strane, ukoliko vam je cilj da svoj stajling “podignete” na jedan viši nivo, smeđi kaput odlična je opcija.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info