NAJPOPULARNIJA zimska haljina (i 15 načina da je kombinujete)

0

Haljina je jedan od onih komada odjeće koje uvijek rado nosimo. Postoji više razloga za to: u njoj se osjećamo udobno, privlačno, ženstveno… I, volimo da je nosimo tokom svake sezone. Ipak, tokom hladnijeg vremena ne možemo nositi ljetnje haljine.

Šta uraditi? E pa, tada je pravo vrijeme da nosimo modernu i tako popularnu džemper haljinu. Ona je jedna od najpopularnijih tokom zimske sezone, a sljedeća galerija neka vam služi za inspiraciju.

Moderna i privlačna


Džemper haljina sa debelom rol kragnom odličan je izbor za hladne zimske dane. Pored toga, ona je i jedan od najpupularnijih i najmodernijih zimskih modela haljine. Nije potrebno pretjerano je stilizovati, ali uvijek možete dadati zanimljive naušnice ili torbu.

Za sve prilike


Džemper haljina je odlična, jer je možete nositi i u svim prilikama. Imajući u vidu da je ona veoma topla, u najvećem broju slučajeva biće dovoljno da dodate samo kaput ili zimsku jaknu i spremne ste za dan pred vama. Što se tiče obuće, ovdje je potrebno birati modele u odnosu na dužinu haljine.

Asimetrični kroj


Haljina asimetričnog kroja jedan je od popularnijih modela tokom ljetne i proljetne sezone, ali postoje i modeli koji su prilagođeni zimskim uslovima. Ona je veoma dobra, jer vam može pomoći da na najlakši način skrenete pažnju sa problematičnog područja na tijelu. Pored toga, možete je nositi u mnogobrojnim prilikama, naravno u neobaveznim, ukoliko se radi o kraćim modelima.

Labava kragna


Ukoliko baš i niste ljubitelj čvršćih rol kragni, birajte modele haljine čija je kragna malo labavija. Ona će vam svakako ponuditi neophodnu zaštitu od hladnoće, a vi ćete i dalje nositi jedan od popularnijih zimskih trendova.

Prorezi


I haljina sa prorezima veoma je moderna, ali ovdje je bitno da pazite da ne pretjerate. Na šta se misli? Vodite računa da prorezi ne budu preduboki, jer sigurno vam nije cilj da izgledate kao da nemate ukusa.

Poput mekanog džempera


Džemperi od kašmira taaako su mekani i nježni da su zaista fantastičan komad garderobe tokom zimske sezone. Ništa manje nije popularna ni nježna i mekana džemper haljina, a ovaj model možete veoma lako iskombinovati sa čizmama preko koljena.

Prugice


Ah, taj popularni ljetni dezen! Najbolje od svega jeste što ga veoma lako možete uvrstiti i u svoj zimski stajling, a on vam može pomoći da izgledate veoma moderno. Crna u kombinaciji sa tamno žutom samo je jedna od zanimljivih opcija.

Zanimljivi dezen


Ovdje prvenstveno mislimo na te zanimljive “šare”. Isto kao na džemperu, one se mogu naći i na mnogobrojnim modelima haljina, a razlikuju se od modela do modela. Vi birajte one koje su vam najprivlačnije.

Predimenzionirana


Predimenzionirani komadi garderobe nikada nisu bili moderniji i popularniji, a izuzetak nije ni kada je riječ o haljinama. Veoma lijepe, ovi modeli haljina nešto su širi u odnosu na ostale, a dužina im obično seže do koljena.

Do koljena


Dužina do koljena vjerovatno je i jedan od najpraktičnijih modela džemper haljine, jer je idealna za kombinovanje sa svim modelima obuće. Ipak, ovdje je potrebno povesti računa i o dužini kaputa: ako je i kaput iste dužine kao i haljina, birajte čizme do (eventualno preko) koljena. Ako ste odabrali maksi kaput, onda su gležnjerice odličan izbor.

Totalno kul


Malo opušteniji i totalno kul modeli džemper haljine su oni koji imaju neke nesvakidašnje detalje. Jedan od njih svakako je i prorez za palac, na vrhu rukava, a ovu haljinu možete (bez problema) kombinovati i sa sportskim modelima jakni (naravno, ukoliko vam je cilj da izlgedate kul i ležerno).

Neutralne nijanse


Siva je jako lijepa i privlačna neutralna nijansa, a veoma je dobra za kombinovanje sa svim drugim bojama (bilo da se radi o svjetlijim i živahnijim ili o drugim neutralnim nijansama). Takođe, ona odgovara svim prilikama pa, osim što je veoma lako možete uvrstiti u svakodnevi stajling, možete je nositi i u svim prilikama.

Odličan miks


Kada već pričamo o sivoj, idealan miks ćete napraviti ukoliko se odlučite da je kombinujete sa kraljevskom plavom (ili bilo kojom drugom nijansom plave boje). Ove dvije boje se nadopunjuju te su veoma ugodne oku. Pored toga, idealne su i za sve prilike, jer su jako privlačne, a opet nimalo napadne.

Bijela je odličan izbor…


Koliko god se trudili da je izbjegnete, to je zaista nemoguće, bez obzira na sezonu. Ova divna neutralna nijansa veoma je zahvalna za kombinovanje, a ove zime je možete nositi i kao jednu od glavnih boja vašeg stajlinga, u vidu džemper haljine.

…jer je tako svježa


A jedno je sasvim sigurno – bijela vam može u potpunosti osvježiti stajling i pomoći da izgledate što upčatljivije i privlačnije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info