Haljina: 18 fantastičnih kombinacija za ovu zimu

0

Ona je ženstveni i privlačni komad garderobe koji možete nositi tokom cijele godine, a evo i kako da je kombinujete ove zime.

Haljina do koljena


Daleko od toga da bi trebalo da stalno nosite maksi haljinu (naravno, možete i to, ukoliko je volite) – haljina do koljena veoma je privlačna, otkriva tek malo kože, a možete je kombinovati sa kaputom i čizmama. Ultra elegantni stil postižete tako što će kaput biti tek par centimetara duži od same haljine.

Mini haljina


Ali jedino u slučaju da je kombinujete sa čizmama preko koljena. Opet postižete elegantni stil, a ultra upečatljiv stajling ćete postići ukoliko se odlučite za haljinu bez rukava ispod koje ćete obući košulju. Pomalo neobično, ali upali svaki put.

Zvijezda dana


Ono što vam apsolutno može izdvojiti iz mase jeste haljina koja ima veoma zanimljiv dezen. Primjera radi, haljina sa zviiezdama veoma je upečatljiva, možete je nositi u svim prilikama, a dovoljno je da ovaj stajling upotpunite zanimljivim asesoarima i kaputom ili bundicom od vještačkog krzna.

Cvjetni dezen


Pa, postoji li išta ljepše od cvijeća? Bez obzira da li se radi o mirisnom buketu ili o cvjetnom dezenu, cvijeće će vam uvijek izmamiti osmijeh na lice. Haljina sa cvjetnim dezenom je, nakon male crne haljine, najpopularnija, a možete je nositi u svim prilikama – od raznih svečanosti preko posla do večernjih izlazaka.

Stidljiva ružica


Puder ružičasta tako je nježna i divna nijansa da je možete nositi od jutra do mraka. S obzirom na to da postoji više nijansi puder ružičaste (svjetlija, tamnija, pastelna…) možete se odlučiti i da osnovne komade odjeće kombinujete u monohromatskom stilu. Ipak, da ne biste izgledali previše blijedo, stajling upotpunite zanimljivim asesoarima koji privlače pažnju (rukavice sa dezenom životinjskog uzorka sigurno će vam pomoći u tome).

Sve je to od lošeg vina…


Ah, ta prekrasna boja crvenog vina! Na usnama, noktima ili u vidu haljine. O da, apsolutno privlačna i veoma upečatljiva, a tako idealna za hladne zimske dane. I, sigurno će zagolicati maštu i sasvim slučajnog posmatrača.

Crvena i zelena


Možda pomalo neočekivano, ali dvije najpopularnije zimske boje tako se dobro slažu! Bez obzira da li ćete se odlučiti za crvenu haljinu i zeleni kaput ili obrnuto, postićete fantastičan efekat! Kao treću boju, ovdje možete uvesti smeđu, jer je ona neutralna i samo će dodatno istaknuti prve dvije boje.

Haljina sa rol kragnom


Tokom hladnih zimskih dana, jedan od najpopularnijih i najpoželjnijih komada garderobe je rolka, bilo da je riječ o majici ili bluzi sa rol kragnom ili o džemperu. Međutim, nemojte zaboraviti ni na haljinu u ovom stilu. Zaista je idealna za hladne dane, posebno ako duže vrijeme boravite vani.

Crno je crno


Bez pogovora i bilo kakvih lažnih izgovora: crno možete kombinovati sa svim i svačim! Bukvalno. Dakle, nijansa koja je idealna za sve prilike pa tako i za zimsku sezonu. A crna haljina? Reći ćemo samo jedno: hvala ti Koko Šanel!

Mala crna haljina 2.0


Ono što je veoma velika prednost kod male crne haljine jeste što se ona može nositi u svim situacijama (naravno, ovdje je samo bitno obratiti pažnju na model haljine odnosno njenu dužinu i dekolte). S druge strane, ona i ne mora biti u potpunosti crna – odličan efekat postižete i pomoću male crne haljine kod koje je crna baza, a u prvi plan dolazi zanimljivi dezen. Dakle, dvije muve jednim udarcem.

Džemper haljina


Duža ili kraća, šira ili uža, džemper haljina je najpopularniji model tokom hladnih zimskih (ali i jesenjih i proljetnih) dana. Preko džemper haljine uvijek možete prebaciti jaknu, bundicu ili kaput pa čak (ukoliko je ona deblja i vani nije baš prevelik minus) blejzer.

Haljina na pruge


Vesele pruge najpopularniji su dezen tokom vrelih ljetnih dana, ali to ne znači da ih ne možete nositi i tokom zime. I, jednom zauvijek: modno “pravilo” koje je tvrdilo kako horizontalne prugu “dodaju” kilograme već odavno se pokazalo kao neistinito. Ako ne vjerujete, isprobajte haljinu (ili neki drugi komad garderobe) sa horizontalnim i vertikalnim prugama pa upredite. Iznenadićete se, sigurno.

Siva je zakon!


Siva boja je jedna od onih koje uvijek pobjeđuju. Zašto? Pa, razlog je prilično očigledan i jednostavan: ona nije napadna i naporna za oči, ali ako želite da ipak dodate mali dašak svježine vanvremesnkoj sivoj, dodajte neki modni detalj u jarkoj nijansi (samo da znate, siva i žuta su tako moćna kombinacija boja).

Siva i pastelne nijanse


Još jedan odličan primjer na koji možete “obogatiti” sivu boju i učiniti je, štaviše, čak i raskošnom. Blijedo ružičasta ili puder ružičasta odlične su opcije, ali nećete pogriješiti ni ako se odlučite za mak crvenu, blijedo narandžastu ili marsalu.

Izlomljenje pruge


Nema potrebe da se ograničavate samo na horizontalne i vertikalne pruge, jer ćete veoma dramatičan i privlačan efekat postići i pomoću izlomljenih prugica. Naravno, ovdje je dobro držati se jednog drugog pravila: neka vam ostatak garderobe bude bez nekog upečatljivog dezena, jer svakako želite da privučete pažnju na dezen haljine.

Asimetrični kroj


Haljina asimetričnog kroja (donji dio, odnosno suknja, je pomenutog kroja) može biti veoma privlačna, ali samo ako odaberete pravi model. Ukoliko birate asimetrični kroj, koji otkriva malo više kože, onda je potrebno da dekolte bude što manji (obični V izrez ili čak haljina bez dekoltea), jer sigurno ne želite da izgledate vulgarno.

Haljina bez rukava


Možda ćete pomisliti kako ovo nije dobar izbor za zimu, ali uvjerićemo vas u suprotno. Potrebno je samo da ispod haljine obučete košulju i helanke (bilo kožne ili obične), obujete čizme do koljena i preko svega prebacite krznenu bundicu, zimsku jaknu ili kaput. I, dobili ste dobitnu kombinaciju!

Ultra mini


Jedan od najboljih načina da pokažete te divne, izvajane noge tokom zime svakako je mini haljina. Naravno, ovdje je isto glavno pravilo da birate mini haljinu bez dekoltea. U ovom konkretnom slučaju, najbolje je da nosite čizme preko koljena i kaput (pomenuta kombinacija će vam pomoći da se osjećate toplo i ugodno, a savršeno se slaže sa mini haljinom).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info