Suknja: 18 fantastičnih poslovnih kombinacija za zimsku sezonu

0

Bez obzira na sezonu, suknja je komad garderobe koji volimo nositi u svim prilikama pa tako i u poslovne svrhe. Ona se može dobro iskombinovati sa tako mnogo drugih komada garderobe, a evo kako da to uradite tokom zimske sezone.

Plisirana


Maksi plisiranu suknju veoma lako možete uvrstiti u poslovni stajling, a ako vam je cilj da ona izgleda što privlačnije, birajte modele kod kojih jedan dio (po mogućnosti prednji) nije plisiran. Ovo je veoma zanimljiv model koji vam može pomoći da osvježite svoj poslovni stajling.

Pastelna


Pastelne nijanse su i više nego poželjne tokom sivih zimskih dana, a jedan od najlakših načina da ih nosite jeste da birate suknju koja je u nekoj od ovih boja. Opcije su mnogobrojne, a pastelna plava veoma je nježna i blaga te je možete nositi i na posao.

Vertikalne pruge


Pričajmo o izduživanju figure! Da, suknja sa visokim strukom čiji je dezen u vertikalnim prugama odličan je način da to postignete. Pored toga, ona vam može pomoći i da izgledate malo vitkije, a sigurno će osvježiti i uljepšati i najtmurniji zimski dan.

Bijela


Bijela je veoma poželjna nijansa u svim prilikama, a posebno kada su u pitanju poslovne kombinacije. Ukoliko je kombinujete sa crnom, dobijate klasični stil s kojim nikada ne možete pogriješiti.

Suknja A kroja


Veoma zgodna za kombinovanje, suknju A kroja veoma lako možete uvrstiti u poslovni zimski stajling. Možete je kombinovati sa rolkom i to je pola posla. Što se tiče druge polovine, ovdje možete dodati prsluk (kako bi vam bilo što toplije) i bundicu od vještačkog krzna (ili kraći kaput). A što se tiče obuće, štikle ili čizme do koljena odličan su izbor.

Asimetrična


Asimetrična suknja veoma je popularan model tokom ljetnih dana, ali postoje i modeli koji su prilagođeni zimskim uslovima. Ona je odlična i za posao, posebno ako se radi o dužoj asimetričnoj suknji.

Neobični detalji


Neobični i svježi detalji sigurno će privući pažnju, ali će vam pomoći i da izgledate modernije i svježije. Iako ne možete baš sve simpatične detalje i printove nositi u poslovne svrhe, sa cvijećem sigurno nikada nećete pogriješiti.

Puder ružičasta


Tako nježna i neutralna, puder ružičasta je idealna za zimsku sezonu. Ukoliko volite ovu boju i želite da je uvrstite u svoj poslovni stajling, suknja je odličan izbor. Puder ružičastu suknju možete kombinovati sa neutralnim košuljama i bluzama ili rolkama.

Midi plisirana


Model suknje dužine do otprilike pola lista zove se midi suknja, a još ako je ona plisirana, to je zaista odlično. Iako veoma popularna tokom proljetne i ljetne sezone, jednako je dobro možete nositi i tokom zime pa čak i na posao.

Karirana


Za kariranu suknju (ali i generalno za većinu kariranih komada garderobe) može se reći i da je univerzalni i klasični komad poslovne garderobe. Ona je odlična za kombinovanje, jer ne morate previše razmišljati šta da uradite – kombinujte je sa neutralnim nijansama i to je to.

Smeđa


Smeđa je veoma poželjna tokom zimske sezone, jer je tako blaga i nježna, a veoma ugodna oku. Plisiranu smeđu suknju možete kombinovati sa rolkom koja je u nekoj nijansi smeđe boje (ukoliko vam je cilj da postignete monohromatski stil, što je uvijek dobro kada su u pitanju poslovne svrhe), a da biste se u potpunosti istaknuli i dodatno osvježili ovaj stajling, birajte kaput u nekoj od pastelnih boja.

Siva


I sivu suknju možete bez problema nositi u poslovne svrhe, jer se radi o neutralnoj nijansi. Međutim, kako ne biste izgledali monotono, dodajte neki od asesoara u žutoj boji (siguran način da ćete izgledati mnogo bolje i zanimljivije).

Dvije nijanse


Naravno, uvijek se možete odlučiti i za modele suknji koji dolaze u dvije boje, a ako niste baš sigurni koje se najbolje slažu, onda bi bilo mudro da birate jednu neutralnu i jednu pastelnu boju. Riječ je o veoma blagim i nježnim bojama te nema bojazni da ćete izgledati nezgrapno.

Visoki struk


Suknja sa visokim strukom veoma je popularna i zaista bi svaka žena trebalo da ima bar jednu. Ona vam može pomoći da malo izdužite figuru, a možete je veoma lako kombnovati sa košuljama, majicama i bluzama. U zavisnosti od modela, možete je nositi u svim poslovnim prilikama.

Kratka, a duga


Što se tiče modela koji su s prednje strane kraći, a sa zadnje duži, oni možda i nisu baš najzgodniji za poslovne prilike, ali i to zavisi od toga kako ćete taj prednji dio prilagoditi. Najbolje bi bilo da je on dužine do koljena, jer tada nećete izgledati neprofesionalno, a što se tiče obuće, ovdje je najbolje uzeti u razmatranje čizme do ili preko koljena.

Model s prorezima


Suknja s prorezima ima zaista mnogo verzija pa tako možete naći one koje imaju duboki prorez sa strane (idealne za ljeto i visoke žene), ali postoje i one koje imaju mnogo diskretnije i jednostavnije proreze. Takav je model koja ima proreze sa prednje i zadnje strane, a koji nisu preduboki i koji skoro pa ništa ne otkrivaju. A možete taj model nositi i u poslovnim prilikama.

Upečatljivi dezen


Kako bi vaš poslovni stajling bio što interesantniji, uvijek možete birati suknju sa upečatljivim dezenom. To ne moraju uvijek biti pruge ili cvjetovi već i određeni geometrijski oblici.

Kožna suknja


I kožnu suknju veoma rado nosimo tokom hladnih zimskih dana, a ona je dobra čak i za poslovne prilike. Naravno, ovdje je cilj izabrati što elegantniji model, a kožna midi suknja sa visokim strukom sigurno je jedan od njih.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info