Ovo su gležnjerice koje ćemo nositi cijelu zimu

0

Gležnjerice su model obuće koji nam uvijek dolazi u prvi plan tokom jesenje i zimske sezone (doduše, rado ih nosimo i tokom hladnijih proljetnih dana), a sljedećih pet modernih modela možete nositi tokom cijele zime.

Neizbježni dezen

MANGO

Dezenirani komadi garderobe odlična su opcija da u svoj svakodnevni stajling uvedete male promjere, a usljed kojih će cjelokupna kombinacija izgledati privlačnije, interesantnije i modernije. Nikada ne bi trebalo da ih izbjegavate, ali ni da pretjerujete, kada je riječ o dezeniranim komadima garderobe, a to se posebno odnosi na životinjski dezen odnosno animal print.

Shodno tome, jedan od načina da životinjski dezen uvrstite u svakodnevni stajling jeste i pomoću asesoara i obuće, a ove sezone za to će se pobrinuti gležnjerice sa efektom zmijske kože. Ovo je ujedno i jedan od najpopularnijih dezena iz “životinjskog carstva”, a može vam pomoći da vašu kombinaciju dovedete na jedan viši nivo.

Bajkerice

ZARA

Kada želite da upotpunite urbani stajling, onda je potrebno pažnju obratiti i na obuću. A tu nam na scenu stupaju popularne bajkerice, a koje ćemo nositi i ove zimske sezone. Odlične za kombinovanje sa raznim modelima pantalona i kožnih helanki, sigurno će vam dobro doći tokom hladnih zimskih dana.

Ovdje postoji više verzija, a modeli ukrašeni lancima ili biserima sigurno neće proći nezapaženo. Pored toga, ako vam je cilj da kombinaciju dodatno osvježite, bijele bajkerice su model obuće koji će vam sigurno pomoći da to postignete.

Hit boja

MANGO

Svake sezone u prvi plan nam dolaze i određene boje, a ni ova sezona nije izuzetak. Ruku na srce, ona je već više sezona aposlutni hit tokom jeseni i zime pa tako da i nije neko pretjerano iznenađenje što je u vrhu popularnosti. Jedan od razloga za to je i taj što se bordo tako dobro može iskombinovati, a sigurno i ne postoji žena kojoj ova raskošna boja ne stoji.

Ukoliko biste željele da je uvrstite u svoj stajling, osim komada garderobe, možete birati i bordo gležnjerice, a ovaj model sa efektom krokodilske kože spaja dva trenutno veoma popularna trenda. A što se tiče kombinovanja, to možete uraditi na isti način na koji biste kombinovale crnu, jer se bordo upravo tako i ponaša.

Moderni retro

ZARA

Retro komadi garderobe veoma su popularni u posljednih par sezona (plisirana suknja samo je jedan od njih), ali sve više nam se vraćaju i određeni modeli obuće u ovom stilu. Takav je slučaj i sa gležnjericama te možete pronaći razne modele, a od kojih se izdvaja ovaj model sa slike iznad.

Riječ je o gležnjericama na pertlanje, s izuzetkom što je pertla kožna i ima čisto dekorativnu funkciju, jer ovaj model gležnjerica ima rajsferšlus sa unutrašnje strane. Topla nijansa čokolade odlično će se uklopiti gotovo sa svim bojama, a ovaj model gležnjerica odličan je i za kombinovanje sa suknjama i haljinama.

Vanvremenska klasika

Nine West

Nikada nemojte odustajati ni “bježati” od klasičnih komada garderobe ili modela obuće, jer su oni uvijek poželjni, a veoma dobro se mogu uklopiti u bilo koji stajling. Jedan od takvih modela obuće su i gležnjerice sa blok petom, a koje su zaista idealne za hladne i vlažne zimske dane.

Blok peta omogućuje vam bolju stabilnost prilikom hodanja, a ovaj klasični model gležnjerica dobio je i nešto moderniju notu ove sezone, a koja se ogleda u peti i zadnjem dijelu koji su u stilu zmijske kože (kao što već napomenusmo iznad, ovo je trenutno jedan od najpopularnijih i najmodernijih dezena).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info