Ovo su najbolje boje šminke za smeđe oči

0

Kada je u pitanju boja očiju, smeđa boja je najčešća. Za žene smeđih očiju se kaže da su prizemljene, otvorene, vesele i pune ljubavi.

Ako imate smeđe oči, onda vam preporučujemo sljedeće boje šminke koje vam mogu pomoći da ih dodatno istaknete i izgledate fenomenalno.

Kobalt sjenka


Smeđa boja mješavina je svih primarnih boja tako da, kada je u pitanju šminkanje, postoji pregršt opcija. Jedna od njih je i upečatljiva plava sjenka. Sjenka boje kobalta istaknuće oči i stvoriti fantastičan kontrast.

Maskara boje patlidžana


Ljubičaste nijanse, zapravo, nabolje obogaćuju izgled smeđih očiju. Oči već imaju varijantu pomenute nijanse te nema potrebe za korištenjem dramatičnih boja kako biste stvorile upečatljiv kontrast. Maskara u nijansi ljubičaste boje pomoći će vam da oči izgledaju upečatljivije, ali i sjajnije.

Zelenkasto zlatna sjenka


Za izgled koji nije jednoličan, ali ni napadan, koristite sjenku zelenih tonova. I nemojte se bojati da isprobate različite varijacije – postoji veoma širok spektar zelenih nijansi, a sve one pomažu da se istakne smeđa boja.

Sjenka boje bakra


Vaše oči će izgledati toplo i privlačno ukoliko koristite sjenku boje bakra. Ona je prilično diskretna te je fantastična i za dnevne i za noćne varijante. Ona će istaknuti boju vaših očiju te će dodati i dozu teksture cjelokupnom izgledu.

Tamno plava sjenka i ajlajner


Zagasito plava odlična je za dnevne varijante, posebno ako radite u okruženju gdje se preporučuje diskretnija šminka. Pored toga, ajlajner u ovoj nijansi pomoći će vam da ne izgledate previše ozbiljno (što nije slučaj sa crnim ajlajnerom). On stvara blagi, ali upadljiv kontrast.

Sjenka boje zlata


Tople metalik boje, jednostavno rečeno, daju smeđim očima neodoljiv sjaj. One ističu i najmanji nagovještaj donjih tonova zlatne boje. S obzirom da je to slučaj kod smeđih očiju (zlatna boja je jedan od donjih tonova), sjenka boje zlata može vam pomoći da izgledate spektakularno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info