10 zimskih haljina za kojima se svi okreću

0

Zimska sezona ponekad može biti pomalo i izazovna, bar kada su u pitanju svakodnevne kombinacije. Ipak, komad garderobe koji volimo tokom svih sezona, a koji nam pomaže da izgledamo ženstveno i privlačno, svakako je haljina. Donosimo deset prekrasnih modela koje možete nositi ove zimske sezone.

Nježne nijanse


Uvijek je dobro unijeti svježinu u svakodnevni stajling, a jedan od najboljih načina da se to postigne jeste i kombinovanje svjetlijih, nježnijih nijansi. Zagasita boja limuna u kombinaciji sa pistacija zelenom odličan je način da izgledate veoma svježe i moderno, a definitivno je i kombinacija boja koja će uvijek privući pažnju.

Možete je “umiriti” tako što ćete kombinaciji dodati asesoare neutralnih nijansi, a što mogu biti i crne čizme preko koljena (naravno, u zavisnosti od modela haljine koji birate).

Asimetrični kroj


Haljina asimetričnog kroja veoma je popularan model, a prvenstveno iz razloga što vam može pomoći da na najljepši način “odvučete” pažnju sa dijelova tijela koji vas čine nesigurnima.

Primjera radi, ukoliko imate kruškastu ili jabučastu figuru, upravo ova haljina može vam pomoći da izgledate fantastično, ali i da se tako osjećate. Ukoliko birate model sa V izrezom, odlična opcija je da ispod haljine obučete majicu sa rol kragnom ili klasične modele majica.

V izrez


Na haljinu sa V izrezom je potrebno gledati kao na majice sa V izrezom. Dakle, ovaj izrez može biti manji ili veći, a potrebno ga je prilagoditi dužini haljine. Generalno, veći odnosno duboki V izrez preporučljiv je kod dužih haljina (dužina do koljena i duže), u suprotnom možete izgledati nezgrapno i vulgarno. Pored toga, bitno je napomenuti kako ovaj izrez ne stoji svakoj ženi jednako dobro.

O čemu se radi? Pa, naime, sigurno ste tako mnogo puta imale priliku da vidite žene koje imaju izraženo poprsje, a da su odabrale duboki V izrez. Ovo je jedna od onih grešaka zbog kojih možete izgledati vulgarno, a to vam sigurno nije cilj. Dakle, ako imate izraženo poprsje, uvijek birajte diskretniji V izrez. U suprotnom, damama sa manjim grudima preporučuje se dublji V izrez.

Haljina bez rukava


Da, dobro ste vidjeli – haljina bez rukava. Tokom zime? Apsolutno izvodivo! Ispod haljine obucite crnu rolku i crne pamučne helanke (ili deblje crne čarape), a preko toga “prebacite” haljinu.

Ukoliko je haljina svjetlijih nijansi ili ako je riječ o pastelnim bojama, onda bi bilo dobro da rolka bude tamnija (i obrnuto). Na kraju, kombinaciji dodajte stileto gležnjerice ili čizme do koljena, u zavosnosti od dužine haljine, kao i kaput.

Haljina na preklop


Veoma moderna i jako privlačna, haljina na preklop jedna je od “modnih kraljica” ljetnje sezone. Međutim, na tržištu se mogu pronaći i modeli koji su prilagođeni zimskim uslovima, a koji su jednako privlačni i lijepi.

Upravo ovaj model haljine može vam pomoći da izgledate više i vitkije, a sve zahvaljujući njenom podesivom struku. Ukoliko birate nešto kraće modele, odličnu kombinaciju ćete dobiti kada haljini na preklop dodate čizme preko koljena.

Haljina sa izrezom sa strane


Tokom hladnih zimskih dana sigurno nećete nositi haljinu sa dubokim izrezom na nozi, ali je zato mali, diskretniji izrez i više nego poželjan i privlačan. Ovdje samo pazite da haljina nije prekratka i da je gornji dio zatvoren, jer sigurno vam nije cilj da izgledate kao da nemate ukusa.

Kombinaciji dodajte kaput, jer će on biti odlična završnica, a što se tiče obuće, možete birati čizme preko koljena, čizme sa naborima ili modele koji sežu tik do koljena.

Košulja haljina


Duža ili kraća, to je samo vaš izbor. Međutim, što se tiče njegog kombinovanja, to ćete uraditi na isti način na koji biste kombinovale i najobičniju košulju. Dakle, nema greške!

Iako je ona veoma popularna tokom ljetnje sezone, možete je nositi i tokom zime, ali obavezno je kombinujte sa džemperima koji su približno iste dužine ili sa maksi kardiganima. Naravno, kaput će doći kao šlag na tortu, mada će odlično poslužiti i elegantiji modeli dužih jakni.

Mala crna haljina


Svaka žena bi trebalo da ima bar jednu malu crnu haljinu u svom ormaru, a koja je idealna za sve prilike. Ona je i jedna od onih haljina u kojoj se svaka žena može osjećati posebno, a uvijek je popularna i poželjna, bez obzira na prigodu u kojoj se nosi.

I, ona ne poznaje starosne granice ni godišnja doba, ali je ipak poželjno da tokom zimske sezone birate modele koji su skrojeni od nešto toplijih materijala.

Elegantna midi haljina


Midi haljina veoma je popularan model, a možete je nositi u svim prilikama. Njena dužina obično seže od koljena do sredine lista i upravo to i jeste ono što je čini idealnom za sve prilike.

Takođe, može se kombinovati sa jaknama, ali i sa kaputima i bundicama. Model sa labavom rol kragnom veoma je popularan, a ako pri tome birate i model olovka kroja, dobićete veoma elegantno i moderno izdanje koje možete nositi čak i u poslovnim prilikama.

Sve je u detaljima


Ukoliko ste dama koja voli da nosi crno, uvijek imajte na umu da je potrebno da tu crninu malo “razbijete”. Jedan od najboljih načina da to uradite svakako su mali, veseli i privlačni detalji koji će od sasvim obične i (moramo priznati) pomalo monotone kombinacije napraviti kombinaciju za kojom se svi okreću.

Dezenirane marame i šalovi definitivno vam mogu pomoći u tome, a torba u nekoj od jarkih nijansi (fuksija, žuta, crvena…) samo će doprinijeti modernom i privlačnom stajlingu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info