Ovo su kombinacije koje ćemo nositi u januaru

0

Bez obzira na vremenske uslove, koje nam prvi mjesec u godini donosi (kiša, snijeg, vjetar, hladno vrijeme i kombinacija svega navedenog), to ne znači da ne možete izgledati fantastično. Kako biste u tome uspjele, inspiraciju potražite u sljedećih dvadeset fenomenalnih kombinacija.

Čizme s naborima


Tokom zimske sezone, čizme su svakako najpopularniji i najpoželjniji model obuće, a ono što je dobro jeste što ih možemo nositi u mnogobrojnim prilikama.

Ove zime veoma su popularne čizme s naborima, retro model koji je ponovo veoma moderan, a odličnu kombinaciju možete dobiti kada ih kombinujete sa drugim retro modelima garderobe, kao što je, primjera radi, plisirana suknja. Kombinaciji dodajte majicu ili džemper sa rol kragnom te je upotpunite tako što ćete obući bundu od vještačkog krzna srednje dužine ili kraći kraput.

Tregerice


Kombinezoni su uvijek poželjni, jer su jako udobni, mada moramo priznati da ih tokom zime pomalo izbjegavamo, jer nisu baš previše topli. Međutim, ako vam je cilj da ipak ovaj stil uvrstite u svoj stajling i tokom hladnijih dana, onda su tregerice odlična alternativa popularnom kombinezonu.

Jednako su udobne, a modeli od teksasa prednjače po popularnosti. Ispod možete dodati toplu majicu, a preko prebaciti kardigan, mada nema greške ni ako ispod dodate majicu ili džemper sa rol kragnom. Kaput će ovu kombinaciju učiniti još ugodnijom i upečatljivijom, posebno kada je riječ o modelima koji su svjetlijih ili živahnijih nijansi.

Vještačko krzno


Zimska sezona gotovo je nezamisliva bez komada garderobe od vještačkog krzna, a ovdje svakako prednjače razni modeli bundi i kaputa. Upravo oni vam mogu pomoći da dobijete veoma dobar stajling, a u zavisnosti od toga s čim ih kombinujete, možete izgledati i glamurozno.

Crne i smeđe bundice od vještačkog krzna svakako su među najpopularnijima, a vi se ove zime izdvojite tako što ćete birati modele koji su u nekim od jarkih nijansi, recimo crvena ili bordo.

Džemper s rol kragnom


Naravno, tokom hladnih januarskih i zimskih dana, džemperi su imperativ i odličan su komad garderobe koji je i više nego pogodan za slojevito oblačenje, a pomaže da nam bude dovoljno ugodno i toplo.

I same znate da ovdje postoji više modela, a džemper sa rol kragnom (klasičnom ili nešto labavijom) svakako je u vrhu popularnosti.

Pastelne boje


Zimski dani često su i veoma tmurni, a evo odličnog načina kako da “razbijete” zimsko sivilo: birajte komade garderobe pastelnih nijansi. Većina pastelnih boja veoma dobro se slaže i međusobno, a posebno su odlične u kombinaciji sa neutralnim nijansama.

Pored toga, sigurno će vam pomoći da na veoma privlačan i jednostavan način osvježite svoj cjelokupni stajling ovog januara i, generalno, ove zimske sezone.

Zemljane nijanse


One su tople i privlčane i sasvim je jasno zbog čega su veoma često jedan od prvih izbora mnogih žena. Smeđu, kao i sve nijanse ove tople boje, možete nositi u svim prilikama, a ove zimske sezone to mogu biti kaput, jakna, rukavice i torba koje ćete kombinovati sa (primjera radi) suknjom A kroja koja je, takođe, u nekoj od toplijih boja. Dodajte gležnjerice, ne zaboravite na čarape i izgledajte fantastično, gdje god se pojavite.

Teksas i teksas


Komadi garderobe od teksasa su zaista univerzalni i nosimo ih tokom svih sezona. Takođe, oni ne poznaju ni generacije pa ih veoma rado nose žene svih starosnih dobi.

Ove zimske sezone možete se odlučiti i za kombinaciju dva komada garderobe od teksasa, a kao što su farmerice i teksas košulja. Dodajte kardigan ili džemper, kako bi vam bilo što ugodnije, a kombinaciju upotpunite pomoću kamel kaputa.

Upečatljiva boja


Želite da izgledate upečatljivo i privlačno ovog januara i, generalno, ove zimske sezone? Ništa lakše: birajte komade garderobe koji su u datim nijansama, a jedna od njih je boja fuksije.

Odlično se kombinuje sa svim neuralnim bojama, a posebno dolazi do izražaja kada je uparite sa bijelim ili crnim komadima garderobe.

Zimska bjelina


Iako je bijela ultra popularna tokom ljetnje sezone, ništa manje nije poželjna ni tokom zime. Monohromatsko izdanje u ovoj nijansi idealno je za stilizovanje pa, shodno tome, kombinaciji možete dodati dezenirane komade garderobe (kao što je, recimo, košulja ili bluza), ali i dezenirane aseosare i obuću (torbe, marame, šalove, gležnjerice ili čizme).

Pruge su uvijek poželjne


Još jedan ljetnji hit, pruge, popularne su i tokom svih drugih sezona pa omiljenu majicu sa bijelom podlogom, preko koje se protežu vertikalne ili horizontalne tamne pruge, uvrstite u svoj stajling i ovog januara.

Kombinujte je sa tamnim pantalonama ili suknjama, a odlično ćete uraditi ako kombinaciji dodate i komade garderobe pastelnih nijansi. Na taj način ćete kombinaciju “otvoriti” i učiniti je još modernijom i upečatljivijom.

Savršeni kolor bloking


Slaganje kontrastnih boja nije neki bauk niti nepoznanica, a može vam pomoći da dobijete veoma upečatljivo modno izdanje, da skrenete pažnju sa dijelova tijela koji vas čine nesigurnima te da istaknete sve što je potrebno istaknuti.

I, ne mora se uvijek raditi samo o komadima garderobe kontrastnih nijansi – često je sasvim dovoljno da to budu jedan komad garderobe i jedan asesoar. Na taj način “igrate” na sigurno te nema bojazni od modnog promašaja.

Midi suknja


Iako vani može biti hladno, to ne znači da ćemo se odreći ženstvenih komada garderobe, kao što su haljine i suknje. Ovi drugi posebno su pogodni u mnogobrojnim prilikama, a naročito kada birate modele koji sežu do pola lista odnosno midi suknje.

Zbog njihove dužine, možete ih nositi u svim prilikama, a modeli sa visokim strukom mogu pomoći da vaša figura izgleda vitkije i više. Kombinujte ih sa klasičnim salonkama, gležnjericama ili čizmama do koljena, sve u zavisnosti od vremenskih prilika vani.

Kamel


Ova prekrasna boja je tako privlačna i neodoljiva, a najbolje od svega je to što ona može pomoći da vaš stajling izgleda skupocjeno i glamurozno.

S druge strane, ona će istaknuti svaku kombinaciju, čak i onu sa klasičnim farmericama. Kaput u ovoj boji jedan je od najboljih izbora, a sigurno ćete ga nositi više sezona – upravo kamel, gotovo pa nikada, ne izlazi iz mode, mnogo je privlačnija od crne pa upravo to i mogu biti razlozi da birate kaput u ovoj boji.

Opušteno i udobno


Sigurno postoji više situacija kada želite da imate opušten, ležeran i udoban stajling, a to ove zime možete postići na više načina.

Jedan od njih je i da birate helanke koje ćete kombinovati sa nešto dužim džemperom i udobnim patikama. Na kraju, dodajte kaput, kako bi kombinacija bila što udobnija, ali i zadržala nešto “ozbiljniju” notu.

Uvijek slojevito


Slojeviti način oblačenja posebno je pogodan i poželjan tokom zimskih dana, a možete ga dobiti na više načina. Jedan od njih je i sljedeći: klasičnu bijelu majicu kratkih rukava kombinujte sa teksas (ili bilo kojom drugom) košuljom koju možete, po potrebi, zadržati i otkopčanom.

Dodajte kardigan ili džemper i dobijate jednostavno, a slojevito izdanje. Pantalone će ovdje svakako dobro doći, a gležnjerice i kaput odlična su završnica. Na kraju, možete dodati i par asesoara, a kao što su šal, kapa ili šešir.

Čizme preko koljena


Čizme preko koljena već su više sezona veoma popularan model obuće, a idealne su za hladnije dane. Tople i udobne, možete ih kombinovati sa uskim farmericama, helankama, mini suknjama i mini haljinama, sve u zavisnosti od prilike u kojoj želite da ih nosite.

Jedno je sigurno: upravo čizme preko koljena su model obuće koji vam pomaže da privučete pažnju na svoj stajling, gdje god se pojavite.

Bordo


Tokom zimske sezone, ona je zaista neizbježna boja. Da, bordo je jako popularna, a veoma je privlačna i upečatljiva. Štaviše, može se reći kako je u posljednjih par sezona popularnija od crvene, a može vam pomoći da dobijete jednako privlačan i moderan efekat.

Kaput u ovoj boji sigurno će privući pažnju, a ako ništa drugo, uvijek se možete okrenuti bordo asesoarima ili obući. Bordo gležnjerice? Da, uvijek!

Kožne helanke


Iako ih mnoge žene izbjegavaju, činjenica je da su kožne helanke veoma praktične i funkcionalne, a ujedno su i veoma moderne i udobne.

Imajući u vidu da podsjećaju na kožne pantalone, možete ih nositi gotovo u svim prilikama, a jedino je potrebno da gornji dio kombinacije bude nešto duži, jer se ipak radi o helankama.

Farmerice i gležnjerice


Apsolutno fantastičan spoj, koji možete nositi i tokom januara i zimske sezone, klasične tamne farmerice i gležnjerice sa blok petom kombinacija je koju možete nositi čak i na posao.

Što se tiče gornjeg dijela kombinacije, birajte svjetlije komade garderobe, kako biste najbolje stvorile balanas između gornjeg i donjeg dijela tijela, a kombinaciju upotpunite pomoću kaputa neutralnih boja.

Bijele farmerice


Navikle smo da bijele farmerice nosimo tokom ljeta, ali nema greške ni ako ih nosimo tokom zime. One su gotovo pa uvijek poželjne, na veoma jednostavan način vam mogu pomoći da osvježite svoj stajling, a možete ih kombinovati s čim god poželite.

Imajući u vidu da je riječ o farmericama koje su u neutralnoj nijansi, komadi garderobe svih boja dolaze u obzir, jednobojni ili dezenirani.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info