Horoskop: Mlad Mjesec i pomračenje Sunca u znaku Strijelca i šta to donosi vašem znaku

0

U ovom posljednjem mjesecu u godini mnogima se život mijenja iz korijena. Pomračenje i mlad Mjesec se događaju danas, na 23. stepenu Strijelca, što odgovara stepenu Vodolije. Dešavanja su iznenadna kod mnogih osoba, tako da dobijate ogromnu volju za životom i nove ideje. Neka rješenja se iznenada pokreću dok se, s druge strane, kod pojedinaca može događati da ne vide izlaz iz raznih situacija i da se u životu osjećaju sumorno i jadno.

Kako je vladar Strijelca, Jupiter, na posljednjem stepenu Jarca, onda nije ni čudo da može doći do sumornih misli, zabrinutosti, crnih slutnji, jer je tu i Saturn pridružen. Saturn i Jupiter kucaju na Vodolijina vrata budućnosti, svjetlosti, optimizma, novih ideja, projekata i ciljeva. Nove vizije i novo doba se pokreće, htjeli mi to ili ne, sve se mijenja.

Evo šta ovaj mladi Mjesec i pomračenje Sunca donose svakom znaku horoskopa.

Ovan


Dragi Ovnovi, vi možete od ovog pomračenja pokrenuti neke nove ideje u svom životu, a koje se tiču i edukacije, bilo da je riječ o nastavku ili počinjanju iste. Ovnovi koji imaju neke zamršene životne tokove ili neke sudske sporove, mogu to sada razrješavati.

Svakako da se mogu događati neki iznenadni dramatični tokovi. Moguće je da budu poljuljana neka vaša uvjerenja i da jednostavno izgubite vjeru. Promjene koje se budu događale mogu vam biti od životne važnosti.

Bik


Dragi Bikovi, kod vas se može događati određena psihička promjena koja može voditi ka depresivnom stanju. Mnogi Bikovi trebaju biti spremni za iznenadne promjene dok pojedine osobe dobijaju ponovnu šansu da isprave svoje greške iz prošlosti.

Već od sutra, Venera, vaša planeta, prelazi u znak Strijelca gdje su naglašene strasti, zabava, ljubav pa budite otvoreni i dozvolite da vam se život promijeni nabolje. Nije sve tako crno – sve zavisi od perspektive i načina na koji gledate na stvari.

Blizanci


Dragi Blizanci, ovo pomračenje Sunca se događa u vašoj sedmoj kući partnerstva i ljubavi pa bi moglo doći do trzavica u vezama, kako poslovnim tako i u ljubavi.

Ukoliko je vaša veza ili brak na veoma slabim temeljima i “staklenim nogama”, sasvim je sigurno da sada može doći do prekida i okončanja odnosa. Sve stvari, koje ste dugo potiskivali, sada oživljavaju samo da biste se s njima suočili i za sva vremena izliječili.

Rak


Dragi Rakovi, kod vas se ovo pomračenje događa u vašoj poslovnoj sferi pa možete doživjeti promjene u tom području. Potrebno je da pazite prilikom donošenja odluka – obratite pažnju da odluke ne donosite iz nepromišljenosti.

Uslovi rada se sigurno mijenjaju, a i pojedini Rakovi mijenjaju radno mjesto. Nema potrebe da se bojite promjene, jer ova može biti dosta interesantna i dobra za vas. Samo hrabro naprijed!

Lav


Dragi Lavovi, kod vas se ovo pomračenje događa u vašem petom polju, ljubavi, djece, zabave. Potrebno je da malo bolje pazite na djecu ako ih imate. Naglašen je veći stres, bilo zbog djece ili vaše lične ranjivosti.

Pojedini Lavovi će morati rješavati finansijska pitanja ili će imati probleme s osobom s kojom su u vezi. Strahovi, depresija i loši snovi su takođe prisutni. Bez obzira na par lošijih dana, ostatak mjeseca ipak će vam biti lijep.

Djevica


Drage Djevice, kod vas je ovo pomračenje u vašoj četvrtoj kući, što se odnosi na kuću i porodicu pa ukućani mogu biti dosta nestašni ili se događaju neki kvarovi po kući. Moguća su i neka iznenadna događanja s roditeljima.

Pojedine Djevice se mogu usmjeriti na neke duhovne preporode. Dobro pazite prilikom iznošenja nekih stvari koje ste potiskivali, jer možete naljutiti partnera. Promjene su neminovne u kući.

Vaga


Drage Vage, kod vas se ovo pomračenje Sunca događa u polju komunikacije, rodbine, komšiluka, saobraćaja, automobila, aparata i drugih uređaja pa bi tu moglo doći do problema kao što su kvarovi, lošija komunikacija i popravci.

Pojedine Vage mogu poraditi na svom imidžu od frizure do garderobe i slično. Pojedine Vage, koje su upisale neki kurs, sada mogu to mijenjati za nešto drugo. Sve čime niste zadovoljni sada se mijenja pa su čak i prijateljstva na testu.

Škorpija


Drage Škorpije, kod vas se pomračenje događa u vašem polju finansija. Kako imate ogromnu podršku Marsa tako ne morate brinuti, jer vam on daje ogromnu energiju i samopouzdanje. Kako je i Neptun uključen, ako imate djecu, postoji neki vid brige za njih.

Moguće su napetosti pa izbjegavajte aktivnosti koje vas ne čine srećnima. Pojedine stare rane sada se mogu otvoriti samo da bi se napokon iscijelile. Budite strpljivi, moguće je da vam treba više vremena da sve razriješite i krenete nekim novim putem.

Strijelac


Dragi Strijelci, ovo pomračenje Sunca i mlad Mjesec događaju se u vašem znaku, što vam daje mnogo planova, ideja pa možete čak i napokon shvatiti koliko imate talenta. Mnogi Strijelci, kada rade nešto, dobijaju novu ideju i započinju istovremeno novi projekat pa nikako da završe započeto.

Kako ovo pomračenje ima aspekt s Neptunom, koji je u vašem četvrtom polju kuće i porodice, oni mogu imati neke veće zahtjeve i brige. Moguće su i neke intervencije u kući. Ipak je kod vas strpljenje najbitnije do uspjeha pa se naoružajte njime.

Jarac


Dragi Jarčevi, kod vas se ovo pomračenje i mlad Mjesec događaju u vašem polju duhovnosti, psihe, izolacije. Moguće je da budete depresivni i da vas preplave pesimistične misli pa budite oprezni da vas ne povuku na dno. Ipak je život lijep pa ga ne treba činiti lošim nepotrebnim mislima.

Pokušajte meditirati ili se pomoliti na sebi svojstven način. Iako je pomračenje, kod vas se može osvijetliti svaki dio vaše duše. Pojedini Jarčevi mogu se iscijeliti samom spoznajom šta ih muči i osloboditi se kroz neku avanturu ili suočavanje koje nije nimalo ugodno, ali ono oslobađa i donosi vam olakšanje i razrješenje problema.

Vodolija


Drage Vodolije, kod vas se ovo pomračenje događa u vašem polju koje bi moglo donijeti neke stvari vezane za prijateljstva, nadanje, želje, očekivanja. Možete brinuti o djeci ako ih imate i zbog njihovog života.

Mnogim Vodolijama predstoji promjena u ljubavi, posebno onima koje su slobodne. Jupiter, koji je vladar vaših prijatelja, sada ulazi u vaše polje i vi nakon dvanaest godina postajete šarmantni, omiljeni i zabavni. Bude se novi vidici, a koji će vam baš prijati.

Ribe


Drage Ribe, kod vas se ovo pomračenje događa u polju karijere pa tu može doći do promjena. Najbolje bi bilo da ovaj period oko pomračenja ne radite ništa ozbiljno već se izolujte kod svoje kuće i nađite neku zabavu.

Moguće je da imate želju za promjenom, jer instinktivno osjećate mnogo pa se zbog toga i bojite drugih ljudi, a posebno neprijatelja od kojih se trebate udaljiti. U vašoj karijeri se mnoge stvari događaju i mijenjaju i ništa ne ostaje kao što je bilo.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info