Horoskop: Pun Mjesec i pomračenje Mjeseca u znaku Blizanaca i šta to donosi vašem znaku

0

Pomračenje se događa na osmom stepenu koji pripada Škorpiji, a kako je Merkur vladar Blizanaca i tranzitira zadnjim stepenima Škorpije, mnoge osobe može vratiti u prošlost i duboka razmišljanja. Nastupa period istine i mnoge tajne isplivavaju na površinu. Ovaj puni Mjesec podstiče um, razmišljanje, planiranje i ideje koje mogu biti usmjerene na sljedeću godinu.

Svakako da u ovim danima treba biti oprezan u komunikaciji pa nam treba poslužiti ona stara izreka: “Strpljen-spašen”, jer su misli i riječi najmoćnija energija pa pazite šta pričate u ovim danima pomračenja, par dana prije i poslije. Strogo treba paziti i u saobraćaju. Mnoge osobe mogu imati sukobe i krize za vrijeme ovog pomračenja. Ovo pomračenje treba ukloniti nagomilano nezadovoljstvo od prethodnih pola godine.

Svakako će najviše utjecati na Rakove, Jarčeve, Blizance, Strijelce, Ribe i Djevice te znakove koji imaju neke planete oko osmog stepena u natalnoj karti. Mnoge osobe sada mogu imati veliki stres, nesigurnost i napetost pa treba biti pojačano oprezan u komunikaciji i saobraćaju.

Mnoge osobe mogu imati promjene u ljubavnim odnosima, finansijama, u druženju i svim odnosima uopšteno. Pojedine osobe koje imaju problema sa živcima sada trebaju pojačano paziti, jer je ovaj pun Mjesec pojačan još i pomračenjem.

Evo šta ovaj puni Mjesec donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Dragi Ovnovi, kako se ovo pomračenje događa u vašoj trećoj kući, onda trebate paziti na komunikaciju u saobraćaju, sa komšijama, rodbinom, kolegama, saradnicama i svima s kojima ste u nekom kontaktu. Izbjegavajte svaki vid konflikta i pazite da nekog ne uvrijedite.

Mnogi Ovnovi mogu se lijepo družiti ili mogu otputovati. Moguće su napetosti u vezama ili braku i potreba da budete voljeni. Svakako se ispoljava disbalans emotivnom životu.

Bik


Dragi Bikovi, vi možete najviše osjećati ovo pomračenje kada su finansije u pitanju. To se može događati par dana ranije ili kasnije. Nikako se ne preporučuje da se zadužujete već da strogo vodite računa o finansijama. Iako volite luksuz, sada za to nije vrijeme.

Kada je posao u pitanju, trebate biti realni i ne gurajte se tamo gdje niste u stanju sve obaveze zadovoljiti. Pojedini Bikovi mogu razmišljati o školovanju pa bi mogli i pokrenuti nešto.

Blizanci


Dragi Blizanci, na vas ovo pomračenje dosta jako utiče pa vas može fokusirati na komunikaciju s rodbinom. Neki vid iscjeljenja je takođe moguć, posebno ako je vaš um otvoren.

Moguće su veće promjene na vašem fizičkom izgledu, načinu razmišljanja i uopšte promjeni imidža. Sve se može događati usljed uticaja vaše intuicije i unutrašnjeg glasa, koji sada ne griješi već je pojačan.

Rak


Dragi Rakovi, vama se ovo pomračenje događa u vašem dvanaestom polju koje se odnosi na podsvijest, duhovno učenje i tajne. Mnogi Rakovi sada mogu razotkriti i spoznati neke nove stvari. Shvaćate da sve što ste radili više ne funkcioniše niti ima neke svrhe za vas.

Pojedini Rakovi mogu saznati za neke probleme koji imaju veze s voljenom osobom ili dragim osobama oko vas to jest ljudima koji su vam veoma bliski.

Lav


Dragi Lavovi, kod vas se ovo pomračenje može odraziti na vaš duhovni život. Mnogi Lavovi mogli bi se zainteresovati za taj životni put. Mnogi Lavovi su usmjereni na želje, planove, prijatelje, ciljeve, jer bi se mogli tu javiti problemi. Ne budite razočarani, jer sada se pokazuje istina pa konačno znate na čemu ste.

Mogući su i neki kvarovi pa se ne trebate nervirati i pitati kako je moguće da se nešto pokvari, a kupili ste baš kvalitetnu stvar. Sve je moguće, dragi Lavovi.

Djevica


Drage Djevice, ovo pomračenje Mjeseca snažno utiče na vas pa se nemojte iznenaditi ako se krenu događati razne promjene u karijeri, kako nabolje tako i nagore. Moguće je da vam se promijeni šef ili da dođe do promjene lokacije, kada je posao u pitanju.

Isto tako, može se desiti da dođe od uvođenja nekih novih zakonskih pravila ili da se morate prilagoditi novim uslovima posla. Sve što trebate sačuvati u memoriji i računarima osigurajte, jer su mogući kvarovi pa samim tim i da ostanete bez veoma vrijednih podataka.

Vaga


Drage Vage, moguće da se će se kod vas probuditi mnoge želje, a samim tim i stvori rastresenost. Kako ovo pomračenje pada u vašu devetu kuću putovanja, neke nove filozofije, učenja, stranaca i drugih religija, neka vjerovanja se mogu naći na testu.

Zapravo, ono što je prilično izvjesno jeste da vaši odnosi sa svima mogu biti na testu. Pojedine Vage će odbaciti ili izmijeniti neka svoja vjerovanja. Moguće su promjene i u karijeri, a što dosta zavisi i od vašeg ličnog horoskopa.

Škorpija


Drage Škorpije, kako je ovo pomračenje na vašem osmom stepenu, onda je jako i događa se u vašoj osmoj kući transformacija, preokreta, prekida. Na šta ovo upućuje?

Pa, prvenstveno na to da je potrebno da se riješite svega što ne funkcioniše i što vam ne služi, a kako biste mogli da počnete ispočetka, bez straha. Moguće je da budete malo više nervozni oko pomračenja. Ne nervirajte se, jer se događa transformacija nabolje.

Strijelac


Dragi Strijelci, kod vas se pomračenje događa u vašoj sedmoj kući gdje ima veoma snažan uticaj, ali ipak vašu sreću je teško blokirati. Mnogi Strijelci se mogu osjetiti uzbuđeno. Mnoge veze mogu biti na testu, kako ljubavne tako i poslovne.

Kako je vaše polje duhovnosti jako, onda je pred vama jedan duhovan mjesec i vaša moćna energija u proučavanju i duhovnosti. Vaši snovi vas mogu usmjeriti, a kreativna energija vam može dati neke nove životne tokove.

Jarac


Dragi Jarčevi, vi možete osjećati snažan uticaj par dana prije i poslije pa kako se pomračenje događa u vašem šestom polju, moguće su promjene na radnom mjestu, u svakodnevnom i u zdravstvenom životu. Moguće je da vi poželite promijeniti posao ili vas jednostavno okolnosti na to navedu.

Moguće je da se stvari ne odvijaju kako ste vi osmislili već da bude prepreka na putu do cilja. Svakako da će sve to biti savladano i da vi na kraju završavate s pozitivnim ishodom. Jarčevi koji su šefovi sada se mogu suočiti s nezadovoljstvom svojih radnika.

Vodolija


Drage Vodolije, kod vas se ovo pomračenje događa u vašem petom polju, što može donijeti promjene s djecom, u ljubavi, s braćom, sestrama, na putovanju . Potrebno je da promijenite neke poteze, da bi vam bilo bolje u budućnosti.

Pojedine Vodolije mogu biti uznemirene zbog svoje djece ili zbog onoga što im se dešava u ljubavi. Svakako, bilo dobro ili ne, vi možete sagledati šta i kako radite pa da promijenite i nešto novo pokrenete, da bi bilo bolje vama i svima oko vas.

Ribe


Drage Ribe, kod vas se ovo pomračenje događa u vašoj četvrtoj kući porodice, doma, vaših korijena pa možete biti zabrinuti na tom životnom aspektu. Budite dobri prema roditeljima i strpljivi kada je porodica u pitanju.

Moguće je da poželite i neku veću promjenu u svom fizičkom izgledu. Dobro razmislite da se poslije ne pokajete. Izbjegavajte da se predstavljate kao da vi sve najbolje znate, da se ne biste našli u neprijatnim situacijama. Pazite na svoje najbliže.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info