m:tel App takmičenje – vrijeme je za programiranje

0

Od početka novog ciklusa, na adresu m:tel App takmičenja je stiglo mnogo dobrih ideja iz srednjih škola širom Bosne i Hercegovine.

Rok za slanje prijava je završen i otpočela je druga faza App takmičenja – timovi svoje ideje trebaju pretvoriti u funkcionalne aplikacije za mobilni telefon ili tablet. Vrijeme za izradu je počelo da teče i trajaće do 25. januara 2021. godine.

Sudeći po pristiglim prijavama, stručni žiri će imati zahtjevan ali i zanimljiv posao da izabere pet pobjedničkih aplikacija a kriterijumi za ocjenjivanje biće: ideja, kompleksnost rješenja i realizacija, inovativnost, dizajn, funkcionalnost i opšti utisak. 

Dodatne bodove dobiće aplikacije sa društveno korisnom namjenom ili za razvoj telekomunikacionih usluga a ove godine i aplikacije koje doprinose prevenciji ili prevazilaženju situacija nastalih pojavom epidemija kao što je epidemija izazvana korona virusom. 

Učenici čija aplikacija bude izabrana među pet najboljih u BiH, dobiće sjajne nagrade – mobilne telefone i priliku da se takmiče sa timovima iz Srbije i Crne Gore i da osvoje prvu ili specijalnu nagradu na „Regionalnom app izazovu”.

Za sve učenike koji vole programiranje u ovoj popularnoj oblasti, ovo takmičenje je prilika da unaprijede svoje znanje, steknu dodatno iskustvo i da se upoznaju sa svojim vršnjacima, inovativnim, mladim stručnjacima iz regiona.

Timovima, kao i njihovim mentorima profesorima, želimo puno uspjeha na m:tel App takmičenju! 

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info