15 fantastičnih kombinacija koje možete nositi ove sezone

0

Sljedećih petnaest kombinacija veoma su moderne, privlačne i idealne za ovu sezonu.

Gležnjerice


Gležnjerice su veoma funkcionalan i praktičan model obuće koji se može iskombinovati sa mnogim drugim komadima garderobe, a nepogrešivu kombinaciju dobijate ukoliko odlučite da ih dodate farmericama. Pored toga, gležnjerice možete nositi i u svim prilikama (čak ih možete kombinovati i sa haljinama), a jedan su od najmodernijih modela obuće, bez obzira da li birate klasične modele ili one sa štiklom ili punom petom.

Uske farmerice


Kao jedan od najpopularnijih modela, uske farmerice izdvajaju se već više sezona, bez obzira na vremenske prilike vani. One su veoma moderne, a jednako su popularne i kod žena koje imaju obline, ali i kod vitkijih dama. Veoma su zgodne za kombinovanje i iako ih možda i ne možete nositi u svim prilikama, jedan su od onih komada garderobe koji vam pomaže da imate ultra moderan stajling.

Šal


Omiljeni asesoar tokom hladnijeg vremena, šal, veoma lako možete dodati svakoj kombinaciji, a on vam može pomoći da izgledate modernije i interesantnije. Pored toga, možete ga nositi na više načina, a jedan od njih je i da ga prebacite preko jakne (ili kaputa) te da ga stegnete kaišom. Kombinacija koja je sve samo ne nezanimljiva.

Kardigan s kapom


Kardigan možete nositi u svim prilikama, a ako vam je cilj da vam bude veoma toplo i ugodno, birajte pletene modele koji imaju kapu (mada kapa nije jedan od glavnih uslova niti karakteristika dugog kardigana, ali vam može veoma dobro doći tokom hladnijih i vjetrovitih dana). A dugi kardigan je idealan za kombinovanje sa uskim pantalonama i farmericama, kao i sa suknjama olovka kroja i helankama.

Čizme preko koljena


Kao što su uske farmerice jedan od najpopularnijih modela farmerica, tako su i čizme preko koljena apsolutni hit kada je riječ o čizmama. One su tako idealne za hladnije vrijeme, a jako dobro ih možete iskombinovati sa uskim farmericama, pantalonama ili helankama, a još jedna odlična opcija je kombinacija sa mini suknjama ili mini haljinama.

Mini suknja


Mada ovo nije model suknje koji možete nositi baš u svim prilikama (sigurno je nećete nositi na posao), mini suknja ipak je veoma privlačna i moderna. A tokom hladnijih dana, najbolje je da je kombinujete sa čizmama (modelima koji sežu do koljena ili preko koljena) i mekanim džemperima i vestama. Jakna ili kaput samo će vam pomoći da izgledate modernije, ali i da vam bude dovoljno toplo.

Kožne helanke


Ovo je univerzalan komad garderobe koji je veoma praktičan i popularan. Kožne helanke neodoljivo podsjećaju na kožne pantalone pa ih, upravo iz tog razloga, možete nositi baš u svim prilikama (da, čak i na posao). Ipak, bilo bi dobro da gornji dio kombinacije bude nešto duži, a tunike, majice sa peplumom, duži džemperi ili midi kardigani odlična su opcija.

Prsluk od krzna


Ukoliko volite vještačko krzno, onda sigurno postoje i velike šanse da imate popularni prsluk od vještačkog krzna u svom ormaru. Možete ga nositi tokom svježijih i hladnijih dana, a idealan je za slojevito oblačenje. Veoma lako ga možete kombinovati sa košuljama i džemperima, a ništa manje nije poželjniji ni u kombinaciji sa rolkama i helankama ili suknjama olovka kroja i bluzama.

Čizme


Tokom hladnijih dana, čizme su sigurno model obuće koji najviše i najčešće nosimo. One dolaze u tako mnogo oblika i modela, a veoma lako ih možete uvrstiti u svakodnevni stajling. I, što je najbolje od svega, možete ih nositi baš u svim prilikama. Čizme i suknja, čizme i pantalone, čizme i haljina – sve je do vas i vaših ličnih preferencija.

Haljina


Kao što već napomenusmo, čizme možete kombinovati i sa haljinama, a ukoliko je riječ o malo kraćim haljinama, onda je najbolje da birate visoke čizme. Na taj način ćete stvoriti balans između gornjeg i donjeg dijela tijela, a ujedno će vam biti i dovoljno toplo i ugodno tokom hladnih dana.

Pleteni džemper


Ovo je i više nego poželjan komad garderobe tokom hadnijih dana, a takođe postoji više modela i oblika. Predimenzionirane opcije veoma su popularne, ali ne morate se uvijek držati toga da nosite samo ono što je popularno u datom trenutku. Ništa manje nisu moderni ni pleteni modeli džempera, a veoma lako ih možete uvrstiti u svakodnevni stajling.

Kratki džemper


Zadržimo se još malo na džemperu – odlična opcija su i kraći modeli džempera koje možete kombinovati sa košuljama ili majicama. Ukoliko se odlučite da u ovoj kombinaciji obučete boyfriend farmerice, izgledaćete veoma moderno i trendi. Naravno, nećete pogriješiti ni ako biste se odlučili za suknju.

Patike


Sigurno postoje situacije kada je potrebno i da izgledate malo ležernije, a tada vam uvijek na pamet prvo padnu patike. One su veoma udoban model obuće, a i ovdje su opcije mnogobrojne. Ipak, ukoliko vam je cilj da dobijete stil sportske elegancije, onda biraje modele patika koji malo podsjećaju na cipele – moći ćete ih kombinovati skoro sa svim drugim komadima garderobe.

Midi kardigan


Midi kardigan je odlična opcija za sve prilike, a tako je odličan za kombinovanje sa svim klasičnim komadima garderobe. Da, on vam može pomoći da izgledate veoma skladno i elegantno (naravno, to zavisi i od toga s čim ćete ga kombinovati), a nepogrešiva kombinacija je sa klasičnim crnim pantalonama i bijelom košuljom ili bluzom.

Farmerice sa visokim strukom


Farmerice sa visokim strukom (ali i svi drugi komadi garderobe koji imaju visoki struk) mogu vam pomoći da izgledate malo više i vitkije. Ovaj model farmerica veoma je popularan i jako moderan, a kombinujte ga kao što biste to radile i sa klasičnim modelima. Da ovaj stajling učinite još zanimljivijim, dodajte šarenu maramu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info