Horoskop: Mlad Mjesec u znaku Škorpije i šta to donosi vašem znaku

0

Sigurno je da ovaj mlad Mjesec ispunjava želje i svi magični rituali imaju podršku od moćnih viših sila. Vrlo lijepi i harmonični aspekti mladog Mjeseca, s moćnim planetima Jupiterom, Saturnom, Plutonom i Neptunom, mogu dati lakoću, moć, sigurnost i intuiciju da se neke stvari mijenjaju u našem životu bez mnogo razmišljanja i straha.

Svi bi trebalo da sada slušaju šapat unutrašnjeg glasa i pokrenu promjene, u smislu uklanjanja blokada, iscjeljenja, liječenja trauma i drugih dubokih unutrašnjih nezadovoljstava. Sada i jedna prava riječ može preokrenuti vaš život i način pogleda na njega.

Sasvim je sigurno da neke mračne misli i neke duboko potisnute frustracije i traume sada možete sagledati i preokrenuti kroz neki vid iscjeljenja. Kako je Merkur u Škorpiji, onda imamo i jasnoću šta trebamo i kako trebamo nešto učiniti. Najveći utjecaj može biti na Škorpiju, Bika, Lava i Vodoliju. Zatim, Venera će praviti kvadrat s Plutonom, što će kod pojedinih osoba izazvati ljubomoru, posesivnost usljed manjka samopouzdanja u vezi ili braku.

S ovim aspektom se ne preporučuje ulazak u vezu pa čak i neke klimave veze mogu doživjeti kraj. Pojedine osobe mogu doživjeti i najdublju bol s ovim mladim Mjesecom, posebno ako Merkur iz Škorpije donese tužnu i tešku vijest. Ovaj mladi Mjesec pogoduje pokretanju novog posla ili nekog životnog preokreta. Mnoge osobe se mogu najdublje suočiti same sa sobom i svojim osjećanjima.

Evo šta ovaj mladi Mjesec donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Dragi Ovnovi, kod vas se mogu pojaviti neke zavisnosti od ranije, kao što su kocka, hrana, neka osoba i drugo. Potrebno je da se suočite s tim svojim tamnim stranama i ne dozvolite da vas one iskušavaju. Budite hrabri i izborite se s tom tamnom stranom.

Intimnost s partnerom će biti povećana, a mnogi Ovnovi mogu imati i finansijsku i drugu podršku. Uspostavite balans u vašim i partnerskim odnosima i finansijama. Iskren razgovor s partnerom može vas osloboditi od trauma, zavisnosti i kočnica.

Bik


Dragi Bikovi, kod vas su vrlo povoljne komunikacije i dogovori u polju partnerskih odnosa. Mnogi Bikovi bi mogli započeti neki novi projekat ili doraditi nešto na već postojećem. Popularnost u javnosti ne izostaje.

Komunikacija s partnerom može biti u disbalansu pa je vrijeme da se neke stvari iskomuniciraju iz dubine duše. Dobra energija vas pokreće u polju partnerstava i javnosti pa tu usmjeravate energiju i zbližavate se s partnerom u ljubavi i u poslu. Pojedini Bikovi mogu u ovom periodu razriješiti svoje finansije.

Blizanci


Dragi Blizanci, kod vas se događaju sjajne poslovne promjene pa nema potrebe da se bojite već se pokrenite iz uljuljkane sigurnosti. Mnogi Blizanci kreću sa zdravim načinom života, ishranom, fizičkom aktivnosti i drugim zdravim režimima.

Posao se mijenja, prave se drugi planovi, ulaže se više aktivnosti da bi uspio posao. Želje su velike da se sve dobro organizuje i neke stvari razriješe na duži vremenski rok. Moguće je otkrivanje tajni koje vas mogu povrijediti. Moguće su napetosti s partnerom.

Rak


Dragi Rakovi, vi možete očekivati neki honorarni posao i neki veći priliv novca koji vam donosi mladi Mjesec. Kada je ljubav u pitanju, onda je izražena romantika, požuda i mnogo želja. Bitna vam je potreba da vam neko udovoljava u vašim željama i planovima.

Duboko otvorite vaše srce i zapitajte se volite li vi zaista to što radite i usrećuje li vas to. Mnoge traume se mogu razriješiti kroz dobru komunikaciju. Uspostavite balans kada je primanje i davanje ljubavi u pitanju.

Lav


Dragi Lavovi, vaše želje i sreća koja vas ispunjava sada je u vašem domu i porodici. Kako se osjećate lijepo, onda bi pojedini Lavovi mogli pokrenuti oporodični posao. Bitno je da izgradite svoju unutrašnju sigurnost.

Mnogi Lavovi će istraživati porodične korijene. Dobro je da isplanirate i napravite projekat za budućnost ili nešto preuredite u kući. Dosta srećno vrijeme da uđete u vezu ili brak pa to trebate iskoristiti. Bitan je i balans između privatnog i poslovnog života.

Djevica


Drage Djevice, kod vas se događaju novi kontakti, mnogo komunikacije, što vas može pretvoriti u sumnjičavog detektiva, jer nemate povjerenja u priče koje vam se serviraju pa vi preuzimate i istražujete. Pojedine Djevice mogu pokrenuti neka nova učenja i razvijati svoj mentalni sklop.

Povećana budnost i svjesnost okoline je naglašena. Sve što je vezano za papire, dogovore i pokretanje novih priča sada je pozitivno pa budite aktivni i ne sumnjajte u ispravnost svega. Vjerujte, nadajte se i budite optimistični da biste uspjeli.

Vaga


Drage Vage, kod vas se događa finansijsko blagostanje. Sva čula su osjetljiva, a temelji su vam čvrsti poslije dužeg vremenskog rada na sebi. Bitno je da organizujete svoj život i da dođu vaše vrijednosti do izražaja. Ukazuju se prilike za uvećanje prihoda i sigurnosti na tom životnom aspektu.

Imate želju da uživate u svim zadovoljstvima pa uživajte, zaslužili ste. Pojedine Vage će gledati da uspostave balans između njihove i partnerove imovine. Moguće je da doživite i neku bolnu istinu ili da vas partner manipuliše i kontroliše pa tu budite pribrani, mirni i oprezni.

Škorpija


Drage Škorpije, vi biste mogli iznenaditi svoju voljenu osobu i bliske ljude, istražujući svoju tamnu stranu. Svakako da želite predstaviti se i otkriti na neki novi način pa dobro razmislite. Nove promjene i neke želje mogu biti pun pogodak za vas i neki novi početak.

Puni ste energije, samopouzdanja pa ostavljate na impulsivan način neke svoje nove preokrete. Potrudite se da uspostavite lične interese u svom poslu i pokušajte uspostaviti balans između vas i partnera. Moguće je da su neke osobe ljubomorne na vaš posao pa se čuvajte.

Strijelac


Dragi Strijelci, vi imate velike promjene u vašoj kući duhovnosti, koja će biti jača nego ikad ranije. Izražena je empatija i svijest o potrebama drugih osoba. Moguće je da ćete željeti da se malo povučete od drugih ljudi, da biste bili sami sa sobom i napunili baterije.

Osjetljivost je izražena, kopanje po duši i traženje mira može vas dovesti do novih spoznaja i nekih duševnih iscjeljenja kroz samoću. Potrebno je da uvažite interes druge strane i napravite balans u poslovanju. Emotivno gledajte svoj interes.

Jarac


Dragi Jarčevi, nove prilike, koje se pojavljuju, osiguravaju vašu budućnost na duži vremenski period. Povoljan je period i za vaš ljubavni i emotivni život. Bitno je da se povežete s nekim grupama, umrežite i pokrenete neki novi projekt.

Ako ste imali unutrašnji nemir, kada je posao u pitanju, sada se to razrješava, a posao se uvećava. Lijepa pozicija na poslovnoj ljestvici i u radnoj grupi može kod vas uvećati samopouzdanje. Balans je potreban kada je davanje i primanje ljubavi u pitanju. Pokrenite nove poslove.

Vodolija


Drage Vodolije, vaše polje karijere je izraženo i povećan je napredak. Profesionalni i lični život je od bitne važnosti. Vaš šarm i širok osmijeh vam otvara sva vrata. Obnova i neki novi projekti u karijeri vas mogu odvesti pravo do uspjeha.

Bitno je da balansirate pokazivanje vaše ličnosti u društvu. Vama je jako bitno da budete u pravu pa i tu obratite pažnju jeste li zaista baš u pravu. Kako su Merkur i Uran u opoziciji, vi bi trebalo da uspostavite balans između karijere i ličnog života. Izbjegavajte rasprave i svađe.

Ribe


Drage Ribe, vi svakako trebate pokrenuti nešto novo u vašem životu, izaći iz rutine te proširiti vaš mentalni sklop. Maštajte, sanjarite i pokrenite se u avanturu. Neke nove duhovne smjernice ili neki vid novog filozofskog pogleda na život bi vas odličnp pokrenuo i usrećio.

Pojedine Ribe opet mogu imati rasprave s partnerom, kada je imovina u pitanju, šta je čije. Najbolje bi bilo da pokrenete neki novi filozofski pogled na život i izbjegnete svakodnevnu rutinu i pomalo dosadu i depresivna razmišljanja.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info