Brinete: Ovo su najpopularnije boje kose ove jeseni

0

Kada je riječ o brinetama, odmah ćemo naglasiti da se boje kose ne svode samo na svijetle, srednje svijetle i tamne nijanse.

Bez obzira da li već imate smeđu kosu ili vam je cilj da postojećoj boji kose i frizuri dodate malo dimenzionalnosti, birajte neku od sljedećih prekrasnih nijansi.

Hladna karamela

Ova super bež nijansa pramenova proteže se od korijena do vrhova. Razlog zbog kojeg su ovi “tradicionalni” pramenovi funkcionalni jeste što su samo za nijansu do dvije svjetliji od same boje kose.

 

Pepeljasto smeđa

Ako imate topliji ten, pepeljasti pramenovi će vam odlično pristajati, a veoma su popularni u posljednje vrijeme. Podariće vašoj kosi dimenzionalnost, a veoma dobro izgledaju.

 

Kesten smeđa sa pramenovima

Baza koja je u tamnijoj nijansi kesten smeđe odlično će izgledati sa blago svjetlijim pramenovima, a vašem licu će podariti toplinu i veoma moderan izgled.

 

Tamni ćilibar smeđa

Ova nijansa je malo bogatija pri samom korijenu, a zatim prelazi u raskošnu, toplu, zlatnu nijansu ćilibara na vrhovima. Jednostavno, privlačno i veoma seksipilno.

 

Tamno smeđa sa pramenovima

Tamnije nijanse kose obično ne pokazuju dimenzionalnost, ali i to se može postići ukoliko se odlučite za svjetlije pramove. To može biti i suptilno, ali je u svakom slučaju veoma efektno.

 

Smeđa čokolada

Jednostavno, možemo je nazvati i savršena smeđa nijansa – veoma je neutralna, nije ni pretamna, a ni presvijetla, ni pepeljasta ni kestenjasta – jednostavno, baš onako kako i treba da bude.

 

Pramenovi u nijansi ćilibara

Ukoliko je boja vaše kose u tamnijoj nijansi smeđe, veoma lako ćete je osvježiti i učiniti modernijom pomoću pramenova u nijansi ćilibara. Na tan način ćete dodati i dimenzionalnost, ali i toplinu cjelokupnom izgledu.

 

Toplo i hladno

Kada je u pitanju svjetliji ten, tamnije nijanse smeđe odlično mu pristaju. Niz suptilnih toplih i hladnih nijansi u vidu pramenova dodatno će poboljšati cjelokupni izgled, a da ne izgledate “isprano”.

 

Bogata, topla tamno smeđa

Iako pomalo “vuče” na kesten crvenu, ova prekrasna nijansa veoma je raskošna i podariće vašem licu veoma topao izgled te u potpunosti izgleda prirodno, posebno kada je riječ o svjetlijem tenu.

 

Hladna kafa

Topli, nježni tonovi smeđe sa nagovještajem kakaoa i karamele jedan je od trendova ove jesenje sezone, a nabolje od svega je to što odlično pristaje skoro svakom tenu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info