Večeras: Mlad Mjesec u znaku Vage i šta to donosi svakom znaku horoskopa

0

Mlad Mjesec, po pravilu, donosi pomoć, blagoslov, olakšanje, lijepu energiju. Finansije su takođe naklonjene s mladim Mjesecom. Neke energije treba otpustiti i prihvatiti blagoslov i neke nove promjene.

Sada sve zavisi od vas – možete li ono što vas je mučilo ostaviti iza sebe i krenuti put novih dešavanja. Najbitnije je da budete sigurni u sebe i strpljivo i ljubazno sačekate svoje nove preokrete i boljitak. Ovaj mladi Mjesec najviše će uticati na Ovna, Vagu, Jarca i Raka, posebno ako su rođeni u posljednjoj dekadi.

Dosta pometnje može izazvati retrogradni Merkur i Mars koji je u kvadratu s Plutonom, a Mjesec, Sunce u opoziciji s Marsom i kvadratu sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom pa se mogu događati mnoge promjene, ne baš najsrećnije.

S ovim aspektima, na svaku pobunu odgovor može biti primjena sile i sprečavanje pobune. Ovaj period mladog Mjeseca može izazvati ozbiljne probleme koji će potrajati najmanje narednih 28, dana do sljedećeg mladog Mjeseca.

Pluton u kvadratu daje ogromnu moć pa se pojedinci tako osjećaju, kao da im niko i ništa ne može, ali ipak će pun Mjesec 31.10. izbaciti sve na površinu. Ovi teški aspekti trebaju nam probuditi saosjećajnost i ako budemo takvi, možemo izvući dosta koristi iz ovih teških aspekata koji nas mogu odvesti mirnim putem do cilja.

Evo šta ovaj mladi Mjesec donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Dragi Ovnovi, kod vas su partnerski odnosi na ispitu, pregovori ili dogovori će biti aktivni, kako postojeći tako i oni koji se tiču budućnosti. Partnerski odnosi sada se trebaju uskladiti pa ako ne postoji harmonija, vi se potrudite da je postignete.

Mnogi Ovnovi sada mogu biti popularni u javnosti pa bi bilo dobro da uključite, kako ličnog, tako i poslovnog partnera. To vam može pomoći na duge staze, bilo da je u pitanju vaša veza ili posao.

Bik


Dragi Bikovi, vi možete započeti novi i zdraviji način ishrane, moguće su i promjene nekih poslovnih navika. Sada su dobri trenuci da se razrade neke poslovne aktivnosti, da biste bili uspješniji na poslu.

Vrlo dobar je period za sve vrste planiranja i razmišljanja pa to i uradite. Bitno je da napravite balans između planova i onoga što radite. Sada je bitno da imate i zajednički plan ili interes s drugim osobama. Izbjegnite sve vrste konflikta.

Blizanci


Dragi Blizanci, vama mladi Mjesec pada u vaše peto polje ljubavi, djece, sporta. Sada može biti naglašena ljubav, romantika, strast pa se možete prepustiti užicima. Mnogi Blizanci se žele otvoriti i otkriti svoje želje.

Veliko samopouzdanje je prisutno kod većine, dok kod pojedinih predstoji pitanje: “Jesam li ispravnom putu?“. Svakako da s ovim Mjesecom treba uspostaviti balans, kada je ljubav u pitanju, u smislu koliko dajete, a koliko primate.

Rak


Dragi Rakovi, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj četvrtoj kući porodice, doma pa će to biti aktivno i u fokusu. Sada je potrebno da se stekne sigurnost u porodicu i da se ista zaštiti. Mnogi Rakovi mogu biti ranjivi, osjećajni i težiti da zadovolje svoje potrebe.

Mnogi Rakovi sada mogu i osnovati svoju bračnu zajednicu ili ući u vezu. Budite oprezni u saobraćaju i napravite ravnotežu između porodice i posla. To vam, svakako, može donijeti samo koristi.

Lav


Dragi Lavovi, kod vas ovaj mladi Mjesec događa u vašem trećem polju pa je bitna komunikacija, učenje, dogovori, pregovori. Moguće je da pokrenete neka nova učenja ili da se družite s nekim novim osobama. Dobro je vrijeme za novi način razmišljanja i komunikacije ili završavanje nekih papira.

Sve vrste komunikacije sa komšijama, rođacima, braćom, sestrama, odlično će vam ići te će vam, uopšteno, pomoći da se napunite pozitivnom energijom. Sada je povoljno vrijeme da se naoružate optimizmom i da ponovo zaživi vjera i nada u svakodnevnom životu.

Djevica


Drage Djevice, kod vas je ovaj mladi Mjesec u vašem drugom polju finansija pa mnoge osobe mogu dobiti posao ili na postojećem mogu biti unaprijeđene, a što su već i očekivale. Sva čula su izoštrena i vaši čvrsti temelji za sigurnost se već mogu postavljati.

Sve što se misli i radi, sve je povezano s finansijskom sigurnosti i ličnim položajem. Mnoge Djevice sada mogu uživati u mnogim zadovoljstvima i otkriti kako da dođu do povećane zarade.

Vaga


Drage Vage, vama ovaj mladi Mjesec može dati neke nove uloge u “mirovnim misijama”. Moguće je da pokrenete izmirenja između poslovnih i intimnih partnera. Kako ste vi dobar diplomata i imate urođen čip za harmoniju, vi sigurno možete postići cilj da pomirite posvađane. Pojedine Vage u ovom periodu mogu poboljšati odnose u porodici i s partnerom.

Moguće je da promijenite izgled pa i da se na drugi način predstavljate drugim osobama. Puni ste energije, samopouzdanja i šarma. Potrudite se da uspostavite balans između vas i partnera, a to možete samo ako budete osjećajni.

Škorpija


Drage Škorpije, vama se ovaj mladi Mjesec događa u vašem dvanaestom polju, što će vas usmjeravati na empatiju, svijest o drugima i na duhovni put.

Pojedine Škorpije se mogu i povući u samoću, sve dobro preispitati i nešto novo isplanirati. Pojedine Škorpije mogu tragati za emotivnim mirom i harmonijom u duši. Kako je ovo osjetljiv period, onda je najbolje da se osamite.

Strijelac


Dragi Strijelci, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj jedanaestoj kući koja je bitna za timski rad i prihode. Sada je bitno da uspostavite kontakte, kako u društvenom tako i profesionalnom polju.

Vrijeme je da se usmjerite na druge osobe, a ne samo na sebe pa bi bilo dobro da tu napravite balans. Vrlo su naglašeni intimni odnosi, emocije, davanje i primanje ljubavi pa će tu i biti fokus. Potrudite se da sve odmjerite i izbalansirate.

Jarac


Dragi Jarčevi, vama se ovaj mladi Mjesec događa u vašem desetom polju karijere i pozicije pa se tu stvara osjetljivost. Moguće je da obnovite neke vaše poslove ili da isplanirate i pokrenete nešto novo u karijeri.

Bitno je da pokažete samopoštovanje i da zauzmete svoje mjesto u društvu. Kako će biti dosta obaveza, a vi zauzeti, trebalo bi da uspostavite balans između karijere i ličnog života. Svakako da vam partner može priskočiti u pomoć, kada su balans i karijera u pitanju.

Vodolija


Drage Vodolije, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem devetom polju pa ako nemate nešto novo ili neke projekte, onda se može dogoditi nervoza i nemir. Vrlo je bitno da sada pokrećete nešto novo. Moguće je da vas nešto novo, što ste spoznali ili pročitali, skroz pokrene na novi filozofski put ili zanimljivu avanturu.

Kod pojedinih Vodolija postoji mogućnost da dođe do rasprave, kada su finansije i imovina u pitanju – šta je vaše, a šta tuđe. Uspostavite harmoniju između vašeg života i filozofije.

Ribe


Drage Ribe, kod vas ovaj mladi Mjesec događa u vašem osmom polju pa možete od drugih osoba dobiti pomoć, kako materijalnu tako i moralnu podršku. Mnoge Ribe sada mogu imati empatiju i povećati intimnost s partnerom.

Sada je povoljno, ako su i drugi aspekti pozitivni, da potražite kredit ili da uzmete pozajmicu. Pojedine Ribe mogu doživjeti i neke neugodnosti pa ipak priznajte sebi istinu. Svakako može doći i do rasprave s partnerom, šta je vaše, a šta njegovo. Izbjegavajte konflikte i budite iskreni.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info