Dnevni horoskop za 14.10.2020.

0

Ovan


Povoljan uticaj Mjeseca osvijetliće emotivne zavrzlame. Odjednom će vam postati jasno šta i koga želite i šta trebate učiniti da biste bili srećni. Nekima se povećava mogućnost novog ljubavnog početka. Mlađe očekuje razgovor s prijateljem, a moguće je i da se nađete u ulozi njegovog tješitelja i savjetnika.

Bik


Sposobni ste okrenuti mnogo toga u svoju korist, ali nemojte pretjerivati. Potrebni su vam trenuci odmora koji će vas osvježiti. Ako osjetite zasićenje od ljudi i zbivanja, koristiće vam trenuci samoće. Na poslovnom planu napredujete sigurnim koracima. Ako dobijete priliku da zamijenite odsutnog kolegu, pokazaćete se u najboljem svjetlu.

Blizanci


Iako će vam se činiti da se u jednoj situaciji uzalud trudite, vrijeme će pokazati da to nije tako pa ustrajte. Razmislite kako da se odnosite prema prijateljima i učvrstite one veze i poznanstva koje smatrate bitnima, jer bi vam mogli zatrebati. Posvetite više pažnje kućnim ljubimcima, posebno ako ste ih zbog obaveza zapostavili.

Rak


Iako su okolnosti na vašoj strani, nemojte dopustiti da vas na putu uspjeha uspore zlonamjernici. U ljubavi vas muče sumnje. Ako niste sigurni u svoje emocije prema simpatiji, ne oklijevajte da to i kažete – ispašćete korektni i pošteni. Zadržite odstojanje prema članovima rodbine s kojima nemate mnogo zajedničkog. Usmjerite se na one koji su vam važni.

Lav


Privlačna osoba mogla bi vam dati do znanja da joj se sviđate. Ni vi nećete ostati nezainteresovani pa ćete brzo ugovoriti susret. Dan je pogodan za putovanja, polaganje ispita i učenje. Partneru ćete se obraćati s mnogo pažnje. Vaši napori neće ostati bez rezultata, a druga srana uzvratiće jednakom mjerom.

Djevica


Trebaće vam više vremena da se pokrenete i odlučite na akciju. Ali kada jednom nešto započnete, to ćete uspješno privesti kraju. Prijatelji i rođaci biće vam naklonjeni, a njihovi savjeti korisni u odstranjivanju finansijskih problema. Neko od njih mogao bi vam posuditi novac ili ćete na neki drugi način pronaći privremeno rješenje.

Vaga


Poslovni nered, koji će prouzrokovati loša organizacija i nepoštovanje pravila, uspješno ćete savladati promišljenošću i istrajnošću. Ljubavni život biće pun strasti, ali i svađa. Velike razlike u temperamentu biće teško prevladati, ali gledajte to s vedrije strane. Da ste previše slični, brzo biste jedno drugom dosadili.

Škorpija


Posla će danas biti mnogo pa će dobra organizacija biti važnija od samog rada. S kolegama u koje imate povjerenja podijelite svoje brige, ali pripremite se na to da i vi podijelite njihove. Brinućete o svom zdravlju i izgledu. Mnogi će posjetiti frizerski ili kozmetički salon, ugovoriti pregled kod doktora ili posjetiti stomatologa.

Strijelac


Bićete uspješni u poslovima gdje se traži intuitivnost i kreativan duh. Kolega bi mogao indirektno ometati vaš napredak, ali pokazaćete mu da vas ne može skrenuti s vašeg puta. Mogli biste donijeti odluku vezanu za problem koji vas najviše muči i nakon toga se osjećati ponosno, ali i rasterećeno.

Jarac


Vaši planovi se približavaju ostvarenju, uprkos pojačanoj izloženosti stresu i nepravdama. Ljubavni partner je pod pritiskom isto kao i vi. Pronađite načina za novo zbližavanje – zatvaranjem u sebe nećete ništa postići. Ako ste osjetljivog zdravlja, neka vam uredan način života bude prioritet. Jedite puno voća i pijte dovoljno vode.

Vodolija


Osjećate se privlačno i strastveno, ali manji sukob sa voljenom osobom može stvoriti razdor između vas. Ovo možete izbjeći ako budete strpljivi i potrudite se da da popričate o svemu. Možda ćete biti u iskušenju da potrošite više nego što ste planirali na nešto što vam u ovom trenutku nije potrebno. Povedite računa o tome da obuzdate ovaj impuls.

Ribe


Iako biste trebali rješavati ljubavnu situaciju, radije ćete se prepuštati druženju, izlascima ili poslovnim večerama. Ni u kom slučaju nećete biti usamljeni nego vrlo popularni i traženi pa će vas sadašnja zbivanja odvući od ljubavnih misli. Možda ste u fazi planiranja i ulaganja novca u proširenje posla ili otvaranje radnje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info