10 prekrasnih jesenjih suknji za sve prilike

0

Suknja je komad garderobe koji veoma rado nosimo u mnogobrojnim prilikama, a kako biste i ove jesenje sezone imale fantastičan stajling, donosimo deset prekrasnih suknji koje možete nositi u svim prilikama.

Crno i bijelo


Kada se desi da nemate ideju šta da obučete, uvijek se možete poslužiti provjerenim “trikom” – kombinujte komade garderobe neutralnih nijansi, a u prvom redu crne i bijele. Na taj način dobijate i klasični kolor bloking stil (kombinovanje kontrastnih boja), a koji je veoma upečatljiv. Suknja u ovom stilu odličan je izbor za mnogobrojne prilike, a posebno kada je riječ o modelu čije dužina seže ispod koljena (pa i duže).

Kombinacija crnih i bijelih kockica formira trend koji je ultra popularan tokom jesenje sezone – karirani dezen – a koji možete nositi gotovo u svim prilikama. Suknji dodajte čizme do koljena (ili gležnjerice) i bijelu majicu na kojoj mogu biti natpisi, ali nije obavezno. Na kraju, stajling završite tako što ćete dodati crnu kožnu jaknu.

Mini suknja na preklop


Možda ćete pomisliti kako mini suknje ne možete nositi tokom jesenje sezone, ali zapravo je sasvim suprotno – možete ih nositi tokom svih sezona, ali je potrebno obratiti pažnju na par detalja. Shodno tome, ove jesenje sezone birajte dužu mini suknju na preklop, a koja je skrojena od toplijih materijala. Preklop će vam omogućiti da prilagođavate dužinu ove suknje pa, u zavisnosti od toga, moći ćete je nositi u mnogobrojnim prilikama.

Kako je riječ o kraćoj suknji, najbolja opcija je da je kombinujete sa čizmama preko koljena. Na taj način ćete postići dvije bitne stvari: biće vam ugodno i tokom hladnijih jesenjih dana, a samu kombinaciju moći ćete nositi i u nešto formalnijim prilikama. Kombinaciji možete dodati bluzu ili rolku te je završite pomoću toplog blejzera, kratkog kaputa, balonera ili elegantne jakne (sve u zavisnosti od vremenskih prilika vani).

Tufne


Bilo da je riječ o sitnijim ili krupnijim, one su uvijek poželjne, jer vam mogu na tako jednostavan način osvježiti stajling i učiniti ga privlačnijim i upečatljivijim. Ove sezone nećemo izbjeći ni suknju sa tufnama, a koju možete, u zavisnosti od modela, nositi od jutra do večeri. Kada je riječ o tufnama, ovdje postoji više opcija, a jedan od najpopularnijih je ova sa tamnom podlogom i svijetlim razigranim tačkicama.

Imajući u vidu kako je dezen formiran pomoću neutralnih boja, ovu suknju sa tufnama veoma dobro možete iskombinovati sa svim drugim bojama, bilo da je riječ o svjetlijim i tamnijim. Dodajte joj teget rolku i dobijate udobnu kombinaciju za svježe jesenje dane, a crveni baloner ili kaput kombinaciju će učiniti još upečatljivijom. Što se tiče obuće, model prilagodite trenutnim vremenskim prilikama i ne zaboravite i čarape.

Nježna boja


Nježne i blage boje gotovo pa uvijek mogu pomoći da vaš stajling izgleda privlačno i moderno, a izraziti predstavnik iz ovog spektra je puder ružičasta. Ova prekrasna boja je i veoma ženstvena pa je suknja jedan od fantastičnih izbora za tmurne jesenje dane. Naravno, kako biste i puder ružičastu suknju mogle da nosite u svim prilikama, potrebno je da obratite pažnju na njenu dužinu.

Plisiranu puder ružičastu suknju ove jesenje sezone možete kombinovati na više načina, a ako vam je cilj da ona u potpunosti dođe do izražaja, možete joj dodati bijelu košulju, bluzu ili rolku. Upečatljivo izdanje učinite još modernijim tako što ćete dodati klasični bež baloner ili kaput svjetlijih boja, a da sve ostane u nježnom i blagom tonu, u ovu kombinaciju savršeno će se uklopiti obuća boje kože. Naravno, sigurno nema potrebe da napominjemo kako morate dodati i čarape.

Dezen koji sve mijenja


Dezenirani komadi garderobe mogu vam pomoći da dobijete veoma moderan, upečatljiv i živopisan stajling pa je to sigurno jedan od najvećih razloga zbog kojih bi trebalo da ih uvrstite u svoj stajling. Kada je riječ o dezenima, opcije su zaista mnogobrojne, a dezen koji se uvijek izdvaja jeste popularni animal print ili životinjski dezen.

Iako ga mnoge žene izbjegavaju, smatrajući kako ovaj dezen može “upropastiti” stajling i biti izvor neukusa, činjenice su sasvim suprotne: kada se dobro iskombinuje, životinjski dezen može svakoj kombinaciji pomoći da izgleda veoma raskošno, učiniti je veoma upečatljivom pa čak i dodati dozu glamura i luksuza. Shodno tome, ove jesenje sezone rado nosimo suknju olovka kroja ukrašenu životinjskim dezenom, a koja je odličan izbor za sve prilike.

Jesenja svježina


Za suknju se može reći i kako je jednostavan i običan komad garderobe, ali to ipak ne znači da vam ona ne može pomoći da dobijete veoma efektan stajling. Štaviše, određeni modeli suknji mogu vam pomoći i da vaš cjelokupni stajling izgleda svježije i modernije, a to je slučaj i kada je riječ o ovoj.

Bijela suknja A kroja unijeće svježinu u svaki stajling, a ove jesenje sezone možete je kombinovati sa bluzom ili košuljom koja je ukrašena životinjskim dezenom. Kombinaciji dodajte gležnjerice i predimenzionirani šal, a po potrebi možete dodati i blejzer ili elegantnu kožnu jaknu. Da, toliko je jednostavno, a tako efektno.

Pletena suknja


Hladniji jesenji dani idealno su vrijeme da iz ormara izvučemo pletenu suknju, zar ne? Odlična je opcija za svježije jesenje dane, a ako birate model na preklop, veoma lako ćete dodati par centimetara vašoj figuri pa se ovaj model preporučuje nešto nižim damama.

Ove jesenje sezone, pletenu suknju možete kombinovati kao što biste to uradile sa bilo kojom drugom suknjom, a kombinacija sa mekanim džemperom i čizmama odličan je izbor za bilo koji hladni jesenji dan. Kombinaciji možete, u zavisnosti od vremenskih prilika vani, dodati baloner, elegantnu kožnu jaknu ili čak lagani kaput.

Upečatljiva boja


Određene boje uvijek mogu pomoći da dobijemo veoma upečatljiv stajling pa zaista ne bi trebalo da se oslanjate samo na komade garderobe koji su u neutralnim nijansama (pri tome posebno mislimo na crnu i bijelu). Veoma upečatljivo modno izdanje možete dobiti i pomoću menta zelene pa je suknja u ovoj boji odličan izbor za sve prilike ove jesenje sezone.

Ona je odlična za kombinovanje sa mnogobrojnim drugim bojama, ali nećete pogriješiti ni ako se odlučite za monohromatski stil te suknju u pomenutoj boji kombinujete sa gornjim dijelom koji je iste boje ili u sličnoj nijansi menta zelene.

Mornarski stil


Pruge su ultra popularne tokom ljetne sezone i možete ih pronaći, bukvalno, na svim komadima garderobe – od haljina i košulja do suknji i pantalona – a podjednako su popularne i na asesoarima i raznim modelima ljetne obuće. Međutim, to ne znači kako vesele prugice ne možete nositi i tokom ove sezone pa ćemo dašak ljeta zadržati i tokom jeseni u vidu suknje na pruge.

Da biste dobile karakteristični mornarski stil, birajte suknju koja je ukrašena bijelim i teget prugama – jedna od najjednostavnijih, a veoma upečatljivih opcija jeste teget podloga preko koje se prostiru tanke bijele pruge. U zavisnosti od dužine, ovo je suknja koju možete nositi u svim prilikama, a možete je kombinovati i sa gornjim dijelom koji je u istom stilu – ovdje ćemo preporučiti da birate bijelu rolku preko koje se protežu teget pruge.

Najelegantniji kroj


Elegantan stajling nije tako teško postići, a sigurno postoje mnogobrojne situacije kada je potrebno da izgledate elegantno. Upravo suknja olovka kroja može vam pomoći da to i postignete, jer za nju važi epitet da je najelegantnija suknja na svijetu. Odlično pristaje svim damama, a veoma je jednostavna za kombinovanje.

Ove jesenje sezone, kako bi vam bilo dovoljno ugodno i udobno i tokom svježijih i hladnijih dana, u svoj stajling možete uvrstiti i pletenu suknju olovka kroja. Kao što vam je već poznato, suknja olovka kroja se može odlično iskombinovati sa raznim modelima bluza i košulja, a kombinaciji dodajte i baloner ili kaput. Što se tiče obuće, prilagođavajte je vremenskim uslovima vani i nemojte zaboraviti ni čarape.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info