Novčana nagrada za dm zaposlenike za predanost i nesebično zalaganje tokom epidemije

0

dm poklon kartice u vrijednosti od 400 KM uručene su svim zaposlenima u kompaniji dm drogerie markt koji su i u periodu od marta do maja bili u radnom odnosu, neovisno o visini njihove plaće i pozicije. Na taj način želi se potvrditi važnost individualnog zalaganja, poslovne ili privatne prirode svakog pojedinca, kao i nagraditi zajednički uspjeh tokom Korona-krize.

Sarajevo, 1.10.2020. – Za predanost radu i nesebično zalaganje tokom epidemije, zaposlenici kompanije dm drogerie markt BiH, dobili su novčanu nagradu u vidu dm poklon kartica vrijednosti od 400 KM: „Mnogi zaposlenici u dm-u su tijekom epidemije bili izloženi posebnim fizičkim, psihičkim i financijskim izazovima – kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Kao poslovna zajednica smatramo svojom odgovornošću da u okviru naših mogućnosti damo potporu svakom pojedincu i nagradimo doprinos zajedničkom uspjehu u izazovnim vremenima. Stoga smo u ovo posebno priznanje zaposlenicima investirali ukupno 440.000 KM“, poručio je Damir Šlosel, direktor dm-a BiH.

Posebni izazovi prevaziđeni zajedničkim snagama

Promjene u okviru potrošačkih navika tokom, a i nakon lock-downa, kao i opsežne mjere zaštite zdravlja zaposlenika i kupaca – sve to umnogome je predstavljalo poseban izazov za dm. Stoga je već na početku epidemije formiran tim na nivou firme koji je pratio, te i dalje prati, razvoj situacije kako bismo u skladu sa okolnostima koje su podložne promjenama pravovremeno mogli reagovati. Shodno tome, dezinfekcija prostora se radi češće nego što je to zakonom inače predviđeno, zaposlenici nose zaštitne maske, a na kasama su postavljene sigurnosne barijere kao dodatna fizička zaštita između zaposlenika i kupaca. Kupci se kontinuirano pozivaju da ovim mjerama budu podrška održavajući odstojanje, po mogućnosti plaćajući kartično te generalno vodeći više računa o općenitim higijenskim preporukama. „Tijekom posljednjih mjeseci uspjeli smo da uz mnogo fleksibilnosti i lojalnosti naših zaposlenika zaštitimo preduzeće i cijelu našu radnu zajednicu od veće štete“, kazao je Šlosel te zaključio: „Period koji je iza nas pokazao je da zajedničkim zalaganjem možemo prevazići različite situacije, makar one bile izazovne kao što je ova pandemija.“

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info