Horoskop: Mlad Mjesec u znaku Djevice i šta to donosi svakom znaku

0

Pospremite sve što možete pa čak i svoj život dovedite u red i disciplinu. Ovaj mladi Mjesec će praviti pozitivan trigon sa Saturnom i Plutonom iz Jarca, što nam daje ozbiljnost i dobar fokus da mnoge stvari dovedemo u red i sredimo nered u svom životu.

Pravo je vrijeme da se suočite sa nekim stvarima u svom životu i promijenete ih nabolje. Mjesec u Djevici u prvi plan i fokus donosi osobe kojima je bitna urednost, rad, red, disciplina, praktičnost, kritički duh. Žene sa Mjesecom u Djevici mogu biti nesrećne ako misle za sebe da nisu savršene.

Mjesec u trigonu sa Saturnom može mnogim osobama pružiti i pomoći da ostvare disciplinu, uspjeh, dobre procjene i mogućnosti, unutrašnji mir, filozofiju, umjetnost, nauku i sklad. Zatim, Mjesec pravi trigon sa Plutonom što će dati dobru intuiciju, prilagodljivost, sposobnost uvjeravanja nekoga u nešto, osjećaj realnosti i stvaralačke talente. Mladi Mjesec će biti mnogim osobama okidač za nove životne promjene.

Evo šta ovaj mladi Mjesec donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Dragi Ovnovi, kako se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj šestoj kući, onda se vi usmjeravate na posao, svakodnevni život i više pažnje posvećujete svom zdravlju.

Mars je krenuo retrogradno pa vi možete osjetiti manjak energije, a koju možete pojačati ukoliko se odlučite da upražnjavate fizičke aktivnosti i masaže.

Bik


Dragi Bikovi, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem petom polju, a koje je povezano sa djecom, ljubavlju, kreativnošću, zabavom, srećom i još mnogim aspektima.

Sva srećna događanja su usmjerena na tim životnim poljima. Ako ste slobodni, mogla bi se dogoditi ljubav. Naravno, da bi to i bio slučaj, morali biste se kretati među ljudima i zaboraviti na statičnost.

Blizanci


Dragi Blizanci, vama se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj četvrtoj kući, a koja se odnosi na dom, porodicu i fokus na zdrav način ishrane i života.

Moguće je da se neke stvari odvijaju sporo, da dođe do skraćivanja određenih rokova, da u nekim situacijama ne znate na koju biste stranu prije. Ipak, razboritost koju vam donosi energija ovog mladog Mjeseca, biće vam i više nego dobrodošla u određenim situacijama.

Rak


Dragi Rakovi, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašoj trećoj kući komunikacije, rodbine, komšiluka, učenja, kratkih putovanja pa se u tim područjima događaju preokreti.

Pojedini Rakovi mogu dobiti dugo očekivanu vijest koja pravi pozitivne promjene. Na ovo su mnogi Rakovi dugo čekali, ali ipak budite svjesni da neće baš sve ići onako kako ste planirali. Ipak, ove promjene su dobre i prigrlite ih objeručke.

Lav


Dragi Lavovi, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem drugom polju, a to je polje finansija. Upravo ovdje će biti najviše promjena i iznenađenja (u najvećem broju slučajeva – dobrih).

Kako je Mjesec u konjunkciji sa vašim vladarom, Suncem, očekujte bitne finansijske promjene nabolje ili neku poslovnu priliku koju ne treba odbiti.

Djevica


Drage Djevice, ovaj mladi Mjesec dešava se u vašem znaku i, kako je to samo jednom godišnje, pravo je vrijeme da ga iskoristite za ličnu transformaciju, da preokrenete svoj život nabolje.

Moguće je da privučete iskrene prijatelje u svoj život ili da dobijete nešto što ste zaslužili. Spremni ste da okrenete novi list gotovo na svim životnim poljima – ma, samo naprijed!

Vaga


Drage Vage, vama se ovaj mladi Mjesec događa u vašem dvanaestom polju duhovnosti, osjećanja, tajni pa kako je Mars retrogradan onda možete očekivati neke rasprave.

Svakako trebate iznijeti svoje emocije i ne potiskivati ih. Ipak, pazite šta i kome govorite, jer se može desiti da neko jedva čeka da nešto “lanete” pa da to, na neki način, upotrijebi protiv vas. To ne mora biti danas ili sutra već za par sedmica ili mjeseci.

Škorpija


Drage Škorpije, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem jedanaestom polju, koje je bitno za prijatelje, grupe, udruživanja, nade, očekivanje pa se tu mogu događati preokreti.

Sada će vam biti važni prijatelji pa možete očekivati da vam nešto pomognu što će biti iznenađenje. I, još jedna stvar – ništa se ne dešava slučajno i gotovo svako, ko vam sada uđe u život, ima neku svrhu.

Strijelac


Dragi Strijelci, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem desetom polju karijere pa možete postaviti ciljeve za budućnost koji su realni.

Vrlo pozitivan poslovni aspekt koji vam može donijeti nove ponude na poslu i veći priliv novca. Iako u početku nećete biti baš najzadovoljniji ovim promjenama, pokazeće se da su one i više nego dobre.

Jarac


Dragi Jarčevi, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem devetom polju što vam može donijeti putovanje iz snova, a koje će promijeniti vaš život.

Novi vid vjerovanja i široke vidike vam daje ovaj mladi Mjesec. Sticajem okolnosti, nove osobe će ući u vaš život te iskoristite sve poslovne i ljubavne prilike koje vam se ponude u ovom periodu.

Vodolija


Drage Vodolije, kod vas je ovaj mladi Mjesec u vašem osmom polju, a koje je vezano za novac od partnera, vašu intimu pa će se na tom polju događati promjene i transformacije.

Takođe, čini se kako ste sada gotovo pa nezaustavljivi i neustrašivi u svim sferama života. Ovo je jako dobro, ali ipak pazite da sami sebi ne stanete na put i da se ne sapletete.

Ribe


Drage Ribe, kod vas je ovaj mladi Mjesec u sedmom polju koje je vezano za partnerske odnose, kako u ljubavi tako i u poslu.

Ako ste slobodna Riba, može vas preplaviti velika želja da uđete u vezu. Ovdje može doći i do produbljivanja starih odnosa, bili oni ljubavni ili poslovni, ali na novim osnovama.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info