Horoskop: Retrogradni Mars u Ovnu do 13.11.2020. (i šta do donosi vašem znaku)

0

Mars je planeta akcije, impulsa, bitke i ratnika, planeta inicijative, snage i volje, borbe, direktnosti, rada i djelovanja, discipline i nestrpljivosti. Njegova je simbolika rušenje i građenje, strast i želja, energija.

Marsovo dnevno vladarstvo je znak Ovna, noćno znak Škorpije. U 2020. godini imamo redovan retrogradni ciklus ove planete (otprilike na nešto više od dvije godine) koji traje oko dva mjeseca. Počeo je 09.09. i završava se 13.11. Mars je krenuo retrogradno sa 29. stepena Ovna i vratiće se do 16. stepena istog znaka. Iz svoje sjenke će izaći početkom januara 2021. godine i time u potpunosti završiti retrogradni ciklus.

Naravno da ova planeta ne ide zaista unazad na nebu, to je samo naša perspektiva gledano sa Zemlje. Ali, ovaj efekat „hoda unazad“ ispoljava se kroz drugačiju energiju odnosno – mi u periodu retrogradnosti Marsa funkcionišemo na drugi način. Priroda Marsa, pogotovo u svom sjedištu i znaku Ovna, jeste: „Samo naprijed, bez stajanja, bez razmišljanja, ako treba i glavom kroz zid!“ Ruše se sve prepreke, količina snage, energije i volje je izuzetna, upornost nevjerovatna.

Kada je Mars u retrogradnoj fazi, to vam je kao da vojskovođa koji je do tog trenutka dobijao bitku, mora da se povuče, pobjegne. To djeluje vrlo frustrirajuće i umjesto da se ta energija stiša, ona počinje da ključa iznutra. Svi pozitivni efekti Marsa u Ovnu nestaju i ostaje samo ono negativno – pucanje i bijes, ozbiljni konflikti koji brzo eskaliraju, nestrpljivost i impulsivnost koji se pojačavaju na kvadrat. Lako se gubi kontrola nad sobom, racio odlazi u neki drugi plan i ostaje samo impuls i nestrpljivost koja se ne može obuzdati.

Takođe, čini nam se da se ništa ne odvija dovoljno brzo niti onako kako smo mi to zamislili pa možemo povlačiti ishitrene i nepromišljene poteze u bilo kojoj životnoj sferi koji ne samo da će se ubrzo pokazati kao pogrešni, već nam mogu donijeti i ozbiljne probleme, vratiti nas korak unazad.

I fizička i mentalna napetost je prevelika pa dolazi do problema sa spavanjem, sa pritiskom, sa upalama raznih vrsta, ali i do povreda, posjekotina, opekotina. Ovo je period kada je naša energija na prilično niskom nivou, a okolnosti će nas forsirati, mi sami ćemo gurati sebe preko svojih limita tako da ćemo još dodatno trošiti svoju energiju i ostajati kao iscijeđena krpa.

Na sve ovo, Mars će imati seriju teških aspekata sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom pa će svi negativni efekti retrogradnosti biti dignuti na kub – slijedi nam prilično zahtjevna jesen, ali i zima u svim segmentima života i u svim sektorima. Naravno, od vaše lične natalne karte zavisi u kom sektoru ćete vi osjetiti efekte retrogradnog Marsa i napetih aspekata koje pravi.

U ovakvim periodima, astrolog može samo da vam savjetuje da pokušate kako znate i umijete da zadržite svoj mir, da se distancirate od negativnih uticaja, da izbrojite do deset (ili do sto i pedeset, zavisi od slučaja) prije nego što odreagujete. Da racio stavite u prvi plan, a nestrpljivost i impulsivnost obuzdate. Da se odmarate što više, da čuvate sebe. Da prihvatite da ništa neće ići brzo niti lako. Da koristite svaki trenutak da se opustite ili kroz umjerene fizičke aktivnosti poboljšate cjelokupno stanje svog organizma.

Neki od datuma u kojima će se negativni efekti retrogradnog Marsa najviše osjetiti:

  • od 11.09. do 13.09.
  • 19. septembra
  • od 25. septembra do 03.oktobra
  • 0d 07.10 do 10.10.
  • 16. oktobra
  • 06. novembra
  • 12. novembra

Ukoliko želite da okvirno pogledate u kojem ćete životnom segmentu najviše osjetiti efekte retrogradnog Marsa, pročitajte tumačenje za svoj podznak i znak. Kardinalni znaci – Ovan, Rak, Vaga i Jarac u ovom će periodu najkompleksnije osjetiti ove efekte.

Ovan


Ne ulazite u sukobe, pogotovo ne u poslovnom i emotivnom segmentu – ovdje pobjednik trenutno ne možete biti, možete ostati samo na gubitku. Naučite da sačekate svoj trenutak, ne srljajte. Kontrolišite bijes i impulsivnost. Ne rasipajte uzaludno snagu, ne pokrećite nove poslovne projekte.

Bik


Psiha je preopterećena, na snazi su strahovi, nedoumice, unutrašnji sukobi, neizvjesnost po pitanju odluka koje mogu biti značajne za vaš dalji život. Problemi sa spavanjem. Ukoliko je vaše radno mjesto vezano za zatvorene sisteme – bolnice, tajne službe, institute – možete trpiti veliki pritisak.

Blizanci


Problemi sa prijateljima, društvenim životom, ali i finansijama. Osjećate se onemogućeno da ostvarite svoje ciljeve, planovi i želje idu sporije od očekivanog. Afere preko društvenih mreža, ali i „napadi“ od strane osoba sa kojima ste u kontaktu preko istih.

Rak


Porodični odnosi su zategnuti do granice pucanja. Teškoće sa jednim od roditelja. Međugeneracijski sukobi. Veliki problemi u poslovnom segmentu, mogući i lošiji odnosi sa nadređenima, pritisak obaveza. Emotivna partnerstva funkcionišu teško, moguća su razdvajanja.

Lav


Shvatate da neke stvari kod sebe morate promijeniti, ali to teško i sporo ide. Unutrašnji lomovi koji se mogu odraziti i na vaše zdravlje. Planovi su trenutno neostvarivi i predaleki, nije došao još pravi trenutak za njih. Problemi na fakultetu, u obrazovanju. Promjene u životnoj filozofiji.

Djevica


Finansijske tjeskobe. Problemi sa postojećim kreditima i pozajmicama. Takođe, ne preporučuje vam se da se u ovom periodu iole dodatno zadužujete. Ukoliko imate djecu – veliki troškovi vezani za njih. Nemogućnost da realizujete svoje planove. Zaljubljivanje u pogrešnu osobu.

Vaga


Problemi u porodičnom domu, na poslu, u emotivnim partnerstvima. Mogući su prekidi. Vrlo lako može da se dogodi da ćete istovremeno na sva tri fronta voditi bitke. Neosnovani napadi na vas od strane osoba koje su samo željne svađe. Pokušajte da sačuvate svoj unutrašnji mir.

Škorpija


Užasan pritisak poslovnih obaveza na vas. Problemi u komunikaciji na radnom mjestu, u okolini i obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Vrlo vodite računa o svom zdravlju – em što je odliv energije neobično velik, em imate mogućnosti za povrede.

Strijelac


Problemi i teškoće sa mlađim članovima porodice, zabrinutost za djecu i povećanje troškova vezano za njih. Ne rizikujte i ne igrajte se po pitanju novca, ostaćete na gubitku. Povratak osoba iz prošlosti, gdje početni momenat može biti uzbudljiv, a kasnije će vam sve to vjerovatno prisjesti.

Jarac


Vaša krutost i nemogućnost da se prilagodite novonastalim okolnostima može dovesti do sukoba u porodičnom segmentu. Problemi sa članom porodice, jednim od roditelja. Bračne veze mogu biti prilično uzdrmane. Neophodno je da ublažite svoj stav po mnogim pitanjima.

Vodolija


U mnogim stvarima srljate pa možete i da nadrljate. Oprez u saobraćaju, u komunikaciji sa okolinom i najbližom rodbinom, jer lako može doći do sukoba. Vi nemojte biti previše agresivni prema drugima, jer svojim nastupom možete izazvati više štete nego koristi.

Ribe


Vrlo oprezno treba baratati finansijama. Svaki pogrešan potez može vas prilično skupo koštati. Teškoće u zarađivanju, kašnjenje isplata. Problemi sa prijateljima. Možete doći u nemilost onih na koje najviše računate i od kojih očekujete podršku. Društveni život će se prilično utišati.

Izvor: Venera sa papilotnom

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info