H&M kolekcija za jesen 2020. naglašava ljepotu recikliranih materijala

0

H&M kolekcija za jesen 2020. inspirisana je lijepo krojenim haljinama od čipke koje donose dašak 1930-ih, a koje su savršene za sve koji istinski žive modu ovog vremena. Osam neodoljivih komada, s vintage detaljima poput napuhanih rukava i volana, svojim modernim i voluminoznim krojevima osvojit će vas na prvu.


Čipka, žakard i vuna, u bojama od prljavo bijele do izrazito crne, izrađeni su od materijala iz održivih izvora potvrđujući trajnu predanost H&M-a za održiviju modnu budućnost. Kolekcija za jesen 2020. satkana je od sinergije uloženog truda, inovacija i ljepote recikliranih materijala, a predstavlja korak naprijed ka cilju da H&M do 2030. godine u proizvodnji koristi isključivo materijale iz održivih izvora. Kolekcija će biti dostupna u H&M prodavnici u Banjaluci od 10. septembra.


Uz nosivu kombinaciju – oversized krojenog kaputa, haljine od čipke i chunky čizama – nova sezona svjedoči o pronalaženju inspiracije u bezvremenskom dizajnu. H&M kolekcija za jesen 2020. naglašava vintage siluete s modernim haljinama, čija se dužina kreće od mini do maxi, u kombinaciji s kaputima na dvoredo kopčanje. Duboki dekoltei, umetci od čipke i napuhani rukavi vraćeni su na ulice, dok je novi život udahnut tkaninama poput čipke, žakarda i vune, zahvaljujući inovativnim tehnikama recikliranja. Kolekcija je u potpunosti i na ponos izrađena od materijala iz održivih izvora – reciklirani poliester, najlon i vuna dobiveni su iz tekstilnog ili plastičnog otpada dajući novu svrhu korištenim PET bocama i starom tekstilu.


Samo tokom 2019. godine, H&M,  je za proizvodnju odjeće iskoristio količinu recikliranog poliestera koja je dobivena iz  gotovo 537 miliona PET boca. H&M grupacija trenutno za izradu odjeće koristi 57% materijala koji su proizvod organskih, recikliranih ili drugih materijala iz održivih izvora.


Više fotografija i video pogledajte na ovom linku.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info