Večeras: Pun Mjesec u znaku Riba i šta to donosi svakom znaku horoskopa

0

Ovaj Mjesec je dosta osjetljiv, nerealan, maštovit, intuitivan, spreman da čeka, a da mu pri tome ni samom nije jasno šta čeka. Veliki uticaj će imati na Ribe, Djevice, Strijelce i Blizance. Ovaj pun Mjesec može dati lažnu sliku pa ono što nam se čini dobrim može biti obrnuto. Kako će Mjesec praviti sekstil sa Uranom i Sunce trigon sa Uranom, onda su neminovne su neke iznenadne promjene. Neke mistične poruke i neka saznanja se dešavaju pa će biti potrebno da ispravno shvatite poruku.

Uran u aspektu nam može donijeti spas u određenom momentu. Zatim, Venera iz Raka pravi kvadrat sa Marsom i opoziciju sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom što nam donosi da sredimo neke stvari u svom životu, da se suočimo sa njima i promijenimo nabolje.

Usljed aspekta Sunca sa Uranom, možete napraviti selekciju i odbaciti neke stvari koje vas zbunjuju i prave zbrku u vašem životu, jer ovaj aspekt daje hrabrost, simpatičan rizik i zgodnu avanturu. Ovaj pun Mjesec sigurno će vam dati pravi osjećaj i intuiciju iz dubine duše pa trebate ostati pribrani sa sobom i okolinom.

Direktna opozicija Saturna i Venere može donijeti pojedinim osobama veliku tugu, razočaranje, depresivne misli, razdvajanje sa partnerom, a i nezadovoljstvo poslom i zaradom. Kako je Mars uključen u sve i aspektuje Vagu, onda će mnogi problemi biti rješavani putem ugovora, parnica i diplomatski, a što iziskuje dosta vremena. Mnoge osobe mogu dobiti poruke preko snova dok pojedine mogu biti dezorijentisane i pune nejasnih strahova.

Evo šta ovaj puni Mjesec donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Dragi Ovnovi, ovaj pozitivan Mjesečev sjaj može obasjati i ohrabriti vašu intuiciju pa možete razriješiti ili dobiti uvid za neki težak životni problem s kojim se suočavate duže vrijeme. Intuicija vam može pokazati smjernice i otvoriti put.

Pojedini Ovnovi mogu doći do svog zacrtanog cilja dok neki žele da se povuku i izoluju, da bi napunili baterije i opustili se. Ne smijete dozvoliti da uđete u konflikte sa porodicom, jer oni jedva čekaju da im više posvetite pažnje.

Bik


Dragi Bikovi, vi definitivno trebate slušati svoju intuiciju i obratiti pažnju na svoje snove koji vam, iz duboke podsvijesti, šalju signale. Upavo sada, za vrijeme punog Mjeseca, sigurno možete vidjeti i osjetiti da li ste na pravom putu.

Sada bi trebalo da uspostavite harmoniju sa unutrašnjiom potrebom za samorazvojom i okruženjem. Da biste bili srećni, bitno je da ste u harmoniji sa vašom porodicom i prijateljima pa se za to i potrudite.

Blizanci


Dragi Blizanci, kod vas bi se mogao desiti neki novi početak na profesionalnom planu. Pitanje karijere dolazi do izražaja i poslove pronalazite kroz neke nove ideje.

Budite odmjereni i pažljivi prema drugima, jer ste sada u centru pažnje pa sigurno želite izbjeći situaciju gdje vam se nešto zamijera. Moguć je iznenadni posao ili pomoć od nekoga da biste uspjeli na poslu. Moguće je takmičenje sa nekim u poslu. Ne budite sebični već humani.

Rak


Dragi Rakovi, kako je Mjesec vaš vladar, sada će povećati vašu emotivnu crtu pa dajte sve od sebe da biste usrećili nekoga do koga vam je stalo. Pojedini Rakovi su previše zauzeti poslom te su se udaljili od partnera. Zbog toga se osjećate usamljeno i udaljeno pa više vremena posvetite partneru sa razumijevanjem.

Potrebno je dobro isplanirati, da bi vaše želje i ciljevi bili ispunjeni, jer ukoliko to ne uradite, oni se neće ni realizovati. Sve je moguće kada pratite svoju intuiciju.

Lav


Dragi Lavovi, vi bi trebalo da pojačate komunikaciju sa okruženjem, da biste povratili vjeru i nadu koja vam otvara put finansija i daje veću sigurnost. Sada vam je potrebna tuđa podrška pa je ne odbijajte.

Pojedini Lavovi mogu, kroz intimne odnose sa partnerom, povratiti mir i sigurnost. Svakako je potreban balans kada su strasti u pitanju i materijalno da se zna šta je vaše, a šta od partnera. Ako planirate podizanje kredita ili neku pozajmicu, dobro promislite kako će teći vraćanje. Izbjegavajte impulsivnost prema partneru, porodici i okruženju.

Djevica


Drage Djevice, ovaj pun Mjesec utiče na polje partnera, kako poslovnih tako i emotivnih. Moguće je da imate manju zaradu zbog posla koji radite. Pojedine Djevice mogu da budu nesrećne, jer im partner pruža malo ljubavi i pažnje.

Neke osobe, naprotiv, mogu da poboljšaju svoju finansijsku i intimnu stranu života. Da biste bili sigurni u poslovno partnerstvo, trebate sklopiti ugovor, jer su vjerovatno neki veliki ciljevi u pitanju. Budite oprezni i ne ulažite veliki novac.

Vaga


Drage Vage, vi možete shvatiti da ne treba potiskivati emocije već ih iznositi i pričati na tu temu, jer ovaj pun Mjesec ih pokreće. Neke porodične situacije stoje vam na putu da zasijate na poslovnom planu. Svakako je potrebno strpljenje sa partnerom.

Ovaj pun Mjesec se dešava u polju rada i zdravlja pa možete naći ili unaprijediti posao i ojačati svoje zdravlje. Potrebno je da ojačate vaš mentalni sklop i da ne shvatate jake riječi iz okruženja lično, jer vam mogu biti kamen spoticanja.

Škorpija


Drage Škorpije, na vas ovaj pun Mjesec djeluje pozitivno, ojačava intuiciju i kroz snove dobijate neko rješenje za neke životne prepreke. Svakako da je naglašena kreativnost pa se možete pokrenuti i iznijeti svoje talente i ideje na vidjelo.

Iako je iza vas težak period, sada možete imati veći optimizam i nadu u rješenje nekih stvari. Ako ste vi ugađali partneru, djeci, prijateljima, okruženju, sada je vrijeme da vi sve to dobijete od njih. Velike strasti ili promjene na ljubavnom polju.

Strijelac


Dragi Strijelci, više se oslonite na intuiciju, posebno kada je partner u pitanju. Ovaj pun Mjesec se dešava u vašem polju porodice pa mir i potrebnu sigurnost potražite u porodici.

Pojedini Strijelci mogu ući u brak ili vezu u kojoj će živjeti skupa s partnerom. Neke osobe sada mogu imati iskušenja, kada je ljubav u pitanju. Moguća su i preseljenja i zasnivanja porodice ili dobitak nasljeđa od porodice.

Jarac


Dragi Jarčevi, kod vas su naglašeni neki ugovori ili komunikacija pa ako ste zaboravili da nekog pozovete, sada morate dati sve od sebe, jer niste bili ažurni. Bitno je da komunicirate sa neposrednim okruženjem, a filozofija i veći ciljevi neka sačekaju.

Mogući su odlasci na kraći put i druženje sa rodbinom i komšijama. Pojedine osobe mogu imati problema na poslu dok su neke pronašle način kako da poboljšaju svoje zdravlje.

Vodolija


Drage Vodolije, vaš izgubljeni optimizam možete povratiti kroz komunikaciju i neku novu životnu filozofiju. Sve što je vezano za finansije i vašu intimu, u posljednjih par sedmica bilo je u fokusu. Neka sve ostane iza vas, a vi se usmjerite na sebe i svoje potrebe – na ono što vas čini srećnima pa, shodno tome, što vam je prijatno to i radite.

Ako imate djecu, ulažite u njih. Kako su vam finansije bitne, a nemate dovoljno, morate dobro izračunati da li vam se isplati kredit ili pozajmica.

Ribe


Drage Ribe, ovaj puni Mesec dešava se u vašem znaku i daje vam veću empatiju prema bližnjima. Imate veliku želju da im pomognete i izađete u susret njihovim željama. Za pojedine stvari se morate potruditi i, kako je sreća u vašoj blizini, onda upotrijebite intuiciju da je prepoznate.

Sada je vrijeme da se usmjerite i na sebe, a ne da stalno druge zadovoljavate pa neka partner sa svojim zahtjevima sačeka. Pojedine Ribe mogu imati i konflikte sa partnerom pa bi bilo dobro da ga saslušate, da biste mogli odreagovati na pravi način.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info