Ovo su najbolje nijanse karmina za vaš horoskopski znak

0

Izbor boje karmina kod većine žena zavisi od nijanse tena, raspoloženja, trenutne sezone, boje garderobe ili od toga gdje idu (posao, zabava, putovanje i slično).

Međutim, horoskopski znak može biti razlog zbog kojeg imamo veći afinitet prema određenim nijansama šminke i to što određene boje oslikavaju određene karakteristike datog znaka. Sljedeće nijanse karmina najbolje odgovaraju vašem znaku.

Ovan


Ako ste rođeni u ovom znaku, onda ste energični, dinamični, takmičarski nastrojeni, ponekad i blago agresivni, hrabri i, generalno, podložni preuzimanju rizika. Ne bojite se zauzeti za sebe i nije vam strano donošenje ishitrenih odluka. Zapravo, vi to volite. Najbolja nijansa karmina za vas je odvažna, vatrena, privlačna crvena. Ako to ipak nije vaš stil, pokažite svoje samopouzdanje nošenjem tamnog karmina, kao što je topla nijansa kestena.

Bik


Bik je snažan, pouzdan, pun ljubavi, dosta konzervativan, emotivan i, u najvećem broju slučajeva, vodi se zdravim razumom. Savršene nijanse karmina za dame rođene u znaku bika su svijetlo ružičasta i ljubičasta. S obzirom na to da Bik voli da se zabavlja, ali može biti rezervisan i ležeran, svijetle i suptilne nijanse ružičaste i ljubičaste savršeno mu odgovaraju.

Blizanci


Ekspresivni, dovitljivi, druželjubivi, zabavni, promišljeni, fascinirani životom i ljubitelji ljudi – da, to su Blizanci. Najbolje nijanse karmina koje odgovaraju ovom znaku su raskošna ljubičasta, boja vina i boja maline. One savršeno oslikavaju društveni i zabavni karakter Blizanaca.

Rak


Rakovi imaju izraženu intuiciju, sentimentalni su, emotivni, osjetljivi, okrenuti ka porodici, odani i veoma empatični. Najbolje nijanse karmina za dame koje su rođene u ovom znaku su svjetlije nijanse ružičaste, neutralne boje ili nude nijanse (boja kože), jer one najbolje oslikavaju mirnu prirodu Raka.

Lav


Lavice su liderke koje imaju tendenciju da budu dramatične, ali posjeduju i ogromnu količinu samopouzdanja i kreativnosti, dominantne su, velikodušne, sklone preuzimanju rizika i, sve u svemu, postižu ono što su sebi zacrtale. Takođe, veoma su ekstrovertne i društvene osobe. Savršena nijansa karmina za lavice je jarko crvena, ali nema greške ni ako nose svjetlije nijanse ljubičaste.

Djevica


Ako ste rođeni u ovom znaku, to znači da obraćate pažnju na detalje, pažljivi ste, prilično konzervativni, opušteni i brižni. Za vas je najbolja nijansa karmina suptilno ružičasta, jer će pokazati koliko ste slatki, brižni i opušteni. Tip ružičastog karmina koji vam najbolje odgovara je onaj koji je skoro pa proziran, ali je i dalje primjetno ružičast i svjetlucav.

Vaga


Pravična, zaljubljenik u svoj dom, mirna, opuštena, poštena, uvijek daje prednost kvalitetu u odnosu na kvantitet, miroljubiva i romantična. Jednom riječju – Vaga. Najbolje nijanse karmina za dame koje su rođene u ovom znaku su nježni koralni tonovi i romantične nijanse ružičaste.

Škorpija


Dame rođene u ovom znaku su strastvene, uporne, odlučne, snalažljive, pomalo misteriozne i veoma odane. Idealne nijanse karmina za Škorpiju su boja kestena i tamna nijansa crvene, jer im pomažu da dodatno istaknu svoje samopouzdanje i strastvenost.

Strijelac


Strijelci su, po svojoj prirodi, veoma radoznali, energični, otvorenog su uma, nepopravljivo optimistični, zabavni, entuzijastični i, uopšteno, osobe su od akcije. Savršene nijanse karmina za dame rođene u ovom znaku su zemljani tonovi koji samo dodatno naglašavaju koliko su one prizemljene.

Jarac


Prizemljene, ali strpljive, žene rođene u znaku Jarca veoma su pažljive, često tvrdoglave, inteligentne, imaju dosta dobar smisao za humor, praktične su i uvijek se ponašaju zrelo u gotovo svim situacijama. Njihovu ličnost najbolje oslikavaju toplije nijanse karmina, a od kojih najbolje blago ružičaste.

Vodolija


Po prirodi optimistične, slobodnog duha, inteligentne, nezavisne i ležerne, dame rođene u znaku Vodolije istovremeno su veoma spontane, ali i buntovne i nepredvidive. Kako bi najbolje naglasile ove karakteristike, nijanse koje im najbolje odgovaraju su boja mandarine, narandžasta, ali i vatrena crvena.

Ribe


Umjetničke duše koje su prijateljski nastrojene prema okolini, dame rođene u ovom znaku veoma su strastvene, velikodušne, tolerantne, ali imaju i veliku tendenciju da žive u svijetu mašte. Nijanse karmina koje im savršeno odgovaraju su boja breskve i puder ružičasta.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info