Večeras: Pun Mjesec u znaku Vodolije i šta to donosi svakom znaku horoskopa

0

Ovaj pun Mjesec je na jedanaestom stepenu, što je stepen Vodolije, gdje će praviti kvadrat s Uranom, što znači da je i Sunce iz Lava u kvadratu s Uranom pa možemo očekivati iznenadne promjene, što će nas voditi u pobunu i razbijanje ustaljenih navika.

Mnoge osobe sada mogu tražiti cilj i svrhu svog života u budućnosti. Sada je pravo vrijeme da se očiste stvari iz našeg života, da bismo krenuli u nešto novo što može nositi i rizik, ali dosta je bilo monotonije i rutinskih stvari u životu. Mogući su i veći finansijski izdaci, ali ipak se strpite i ne trošite ili se ne ponašajte impulsivno.

Aspekti su takvi da je uključeno Sunce iz Lava, Uran iz Bika i pun Mjesec iz Vodolije, što može donijeti dosta nepromišljenih akcija i odbacivanja pa pazite da vam poslije ne bude žao što ste nešto iz ljutnje ili brzopletosti prosto šutnuli iz svog života ili udaljili. Mjesec u Vodoliji ima potrebu da bude slobodan i da ga ništa ne forsira i pritišće.

Kako će, za vrijeme punog Mjeseca, Merkur biti u opoziciji sa Saturnom, dosta je izražena sumnja, neke prepreke, ograničenja. Lošija komunikacija, takođe, može proizvesti neke teškoće. Zatim, Mars je u Kvadratu s Jupiterom, a to donosi dosta napetu energiju koja iziskuje da se stvari završe ili da se pokrenu neki novi projekti.

Za neki veći uspjeh sada je potrebno da se preuzme rizik pa čak postupi grubo, bez imalo takta. Ovaj aspekt ne smije se pretvoriti u silu i napad, da biste uspjeli u svojoj namjeri. Mogući su veliki gubici s ovim aspektom pa pazite na svoju komunikaciju i djela. Pazite se povreda i prekomjernog iscrpljivanja.

Evo šta ovaj puni Mjesec donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Dragi Ovnovi, vama pun Mjesec pokreće želju za nekom promjenom. Pojedine osobe mogu potraživati svoje zarađeno dok neke mogu trošiti prekomjerno pa bi bilo dobro da budete malo racionalniji.

Moguće je da, usljed vašeg impulsivnog i agresivnog ponašanja, ispašta vaš partner, porodica ili prijatelji. Svakako da veliki priliv energije trebate usmjeriti na kreativan rad. Strasti vas obuzimaju prema partneru, morate se boriti za njegovu pažnju.

Bik


Dragi Bikovi, vama ovaj pun Mjesec donosi neke nove poglede pa i oslobađanje od konzervativnog stava ako ste ga imali. Karijera dolazi do izražaja, dok ste vi u centru pažnje. Sada je vrijeme da pokažete najbolje od sebe.

Pojedini Bikovi mogu imati iznenadnu priliku za posao. Potrebno je da ne reagujete impulsivno kada je partner u pitanju. Najbolje bi bilo da svoju energiju utrošite u rad.

Blizanci


Dragi Blizanci, vi s ovim punim Mjesecom imate jako dobre ideje da napravite nešto novo, ne samo za sebe već i za druge osobe. Vi možete započeti neke nove sjajne stvari. Sada se ne oslanjajte na partnera već sami svoje ideje sprovedite u djelo.

Pojedini Blizanci mogu imati borbu s konkurencijom pa i tu obratite pažnju i trudite se da izbjegavate stresne situacije. Zbog vaše impulsivnosti, drage osobe oko vas mogu da ispaštaju. Umirite se i polako idite do svog cilja.

Rak


Dragi Rakovi, kod vas ovaj pun Mjesec može donijeti zaključak da je vaš odnos s partnerom dobar. Pojedini Rakovi, koji su nesigurni, sada će potražiti podršku od drugih, kako psihološku tako i materijalnu.

Pojedini Rakovi sada mogu podići kredit. Kako na vas utiče svaka promjena Mjeseca, tako će  vam i ova donijeti odmjeravanje emocija i pitanja šta je vaše, a šta partnerovo.

Lav


Dragi Lavovi, kod vas ovaj pun Mjesec donosi potrebu za sklapanjem partnerskih odnosa, bilo da je riječ o poslovnim ili romantičnim. Kako je ovo vaša vladavina, vi od suprotne strane možete tražiti ogromno poštovanje.

Pojedini Lavovi, zbog takmičenja s drugom osobom, mogu pogriješiti u izboru partnera. Poznati ste po vašoj samouvjerenosti, ali budite i svjesni da niste uvijek u pravu.

Djevica


Drage Djevice, kod vas ovaj pun Mjesec donosi promjene na vašem poslu ili kada je zdravlje u pitanju. Potrebno je da obratite pažnju na stomak i šta jedete, posebno ako vi ne pripremate hranu. Pojedine Djevice sada mogu unaprijediti svoje poslovne sposobnosti ili pronaći posao ako su nezaposlene ili žele promjenu.

Sada nije vrijeme da kroz komunikaciju budete strogi, jer možete pokvariti neke svoje planove i ciljeve. Da bi zdravlje i posao bili dobri, potrebno je da mijenjate svoj mentalni sklop i način razmišljanja.

Vaga


Drage Vage, kod vas ovaj pun Mjesec budi buntovnost. Iako to nije svojstveno vama, vi ne dozvoljavate da neko ugrozi vašu individualnost i put do cilja. Mnoge Vage mogu ispoljiti nezadovoljstvo da ugađaju svima i želju da se posvete sebi i svom partneru ili djeci.

Naglašene su intima i strasti. Pojedine Vage imaju tenziju, a da bi izbjegle sukobe, trebalo bi da se usmjere na kreativni rad.

Škorpija


Drage Škorpije, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u kući porodice, doma, nepokretne imovine, nasljedstva pa tu trebate potražiti mir i sigurnost. Koliko god da ste uspješni, sada shvatate da je najbitnija porodica.

Pojedine Škorpije bi se baš sada mogle iznenada odlučiti za vezu ili brak dok nekima, koji su već s partnerom, veza može biti na testu. Pazite na komunikaciju u porodici i sa okolinom.

Strijelac


Dragi Strijelci, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem polju komunikacije, rodbine, putovanja. Pojedine osobe su nakupile dosta stvari, koje sada treba razriješiti, odgovoriti na poruke, pozvati neke osobe ili završiti neke papire.

Sada vam može popraviti raspoloženje druženje sa komšijama, odlazak na kraći put i još neke stvari koje vas vesele. Pojedini Strijelci mogu imati i probleme, kada su finansije u pitanju.

Jarac


Dragi Jarčevi, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem drugom polju finansija, što će činiti da se zadovoljite uz rad i materijalnu potrebu. Svakako je sada priliv novca povoljan, dok pojedini Jarčevi mogu podići kredit ili posuditi novac od nekoga.

Dobro razmislite kada rukovodite novcem koji nije vaš, jer poslije može biti problem s vraćanjem istog. Poslovno-partnerski odnosi se trebaju izbalansirati i dovesti u obostrano zadovoljstvo.

Vodolija


Drage Vodolije, ovaj pun Mjesec je u vašem znaku, što vam može pomoći da riješite neke probleme koji već dugo traju. Za mnoge komplikovane stvari i poslove sada možete dobiti, iznenada, idejno rješenje.

Kako ste vi genije, vaš um može smisliti nešto o čemu druge osobe mogu samo sanjati. Pojedine Vodolije se mogu osjećati zapostavljeno, ali ipak morate proći kroz to da biste došli do cilja. Kada je posao u pitanju, potreban je balans do uspjeha.

Ribe


Drage Ribe, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem polju izolacije pa imate potrebu da se osamite. Potrebno je da duboko zaronite u sebe ispod površine i sagledate šta se tu događa.

Mnoge Ribe trebaju usmjeriti svoju komunikaciju ka partneru, jer se partner udaljio usljed loše komunikacije. Kako ste dosta zauzeti radom i svakodnevnom rutinom, sada je vrijeme da uskladite svoj rad i provedeno vrijeme s partnerom.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info