Od danas nosimo sandale: 30 fantastičnih kombinacija za 30 dana ljeta

0

Ljetna sezona je nezamisliva bez sandala – taj divni model obuće koji možemo nositi u svim prilikama, a zbog kojeg se osjećamo tako ugodno i udobno. Kako biste izgledale veoma moderno i privlačno i ovog ljeta, donosimo vam trideset fantastičnih kombinacija u kojima glavnu riječ vode sandale.

Sandale boje kože


Jedan od najboljih izbora tokom ljetne sezone, sandale boje kože, idealne su u svim prilikama, jer je riječ o modelu koji je u neutralnoj nijansi te se fantastično slaže sa svim drugim bojama. Još jedna prednost kod ovog modela, bez obzira da li se radi o klasičnim sandalama sa kaišićima, platformicama ili pak nešto zatvorenijim modelima, jeste što vam upravo sandale boje kože mogu pomoći i da vizuelno izgledate više, bilo da odlučite da ih kombinujete sa pantalonama, suknjama ili haljinama.

Boho kraljica


Boho stil veoma je popularan tokom ljetne sezone, a i jedan je od onih stilova koje možete nositi u raznim prilikama. Ovdje ima više podstilova, a među najpopularnijima i najprivlačnijima su boho šik, romantični boho i gypsy boho. S druge strane, možete odlučiti da odaberete samo sandale u boho stilu, a koje karakterišu zanimljivi detalji poput pertli i resa – upravo ovaj modni detalj može vam pomoći da stvorite veoma upečatljiv i privlačan stajling. Samo jedna od opcija je kombinacija sa haljinom od čipke.

Ljetna boja


Pa, ovdje su mišljenja malo podijeljenja: jedni kažu da je ona boja, drugi kažu da nije. Ipak, popularnost bijelih komada garderobe neupitna je tokom ljetne sezone pa tako ovu “boju” (ili, možda bolje da kažemo nijansu) možete pronaći na svim komadima garderobe. Mada mnoge žene pomalo zaziru da je nose u vidu obuće, bijele sandale su sigurno jedan od načina da osvježite svoj stajling ovog ljeta. Veoma moderne i privlačne, možete ih kombinovati sa svim drugim bojama, ali i raznovrsnim komadima garderobe.

Kolor bloking


Jedan od najlakših načina da privučete pažnju jeste da se odlučite za popularni kolor bloking stil ili kombinovanje kontrastnih boja. Najsigurnija varijanta u ovom stilu bila bi kombinacija bijelih i crnih komada garderobe. Dakle, tu nema neke pretjerano velike “politike” i nikada nećete pogriješiti ukoliko to bude vaš izbor. Međutim, ovog ljeta idite i korak dalje i pokažite da ste prava modna kraljica sa stavom. Ultra privlačnu nijansu ružičaste (puder ili pastelnu fuksiju) kombinujte sa žutim asesoarima, a prvenstveno sa sandalama i torbama koje su u ovoj popularnoj ljetnoj boji (ili u nekoj od njenih nijansi).

Monohromatski stil


Ako želite da “igrate na sigurno”, kada je u pitanju vaš dnevni stajling, onda je monohromatski stil jedan od najboljih izbora. Kombinovanje komada garderobe koji su u različitim nijansama jedne boje veoma je lagan način da dobijete stajling koji je pogodan za mnogobrojne prilike. Ukoliko se odlučite za bijele komade garderobe, dodajte vašoj kombinaciji i bijele sandale. Time postižete efekat vitkosti te ćete vašoj silueti dodati i par centimetara više. Ipak, ako mislite da je potrebno da vaš stajling dodatno začinite, birajte torbu u boji, bilo da se radi o neutralnim ili živahnim nijansama.

Moderna klasika


Možete ga voljeti ili ne, ali je činjenica da je kombinezon jedan od najudobnijih ljetnih komada garderobe. Štaviše, postoje veoma elegantni modeli koje možete nositi u raznim prilikama, od posla do ljetnih svečanosti. Ukoliko se odlučite za crni kombinezon, izgledaćete i malo vitkije, a da biste upotpunile ovaj udobni stajling, birajte crne sandale sa kaišićima. Na kraju, dodajte i torbu u boji, a koju ćete birati u odnosu na prigodu kojoj ćete prisustvovati.

Za sve svečane prilike


Sigurno postoji bar jedna svečana prilika kojoj ćete prisustvovati ove sezone, a sandale možete nositi baš i u tom slučaju. Haljina koja prati liniju tijela sigurno je jedan od veoma privlačnih izbora u svim svečanim prigodama, a vi možete birati i model koji je obogaćen volanima u gornjem dijelu. Ovo je posebno pogodno za dame koje imaju manje grudi, a stajling upotpunite sandalama boje kože.

Popularni kaišići


Sandale sa kaišićima najpopularniji su i najmoderniji model sandala, a ovdje imamo više opcija. Najzastupljenija od njih svakako je model sandala sa dva tanka kaiša – jedan kaiš se kopča oko gležnja, dok drugi pruža podršku cijelom stopalu tako što se pruža sa strane na stanu, a najčešće je postavljen tako da vam otkriva prste odnosno prelazi preko “korijena” prstiju. Međutim, jednako su popularni i modeli sa nešto debljim kaišima, a koji malo više prekrivaju stopala. Ovaj model sandala možete, takođe, nositi u svim prilikama, a odličan je za kombinovanje sa svim modelima pantalona.

Udobne platformice


Veoma udobne i jako moderne, sandale na platformu su retro model koji je postao ultra popularan unazad par sezona. Ista je situacija i ovog ljeta – udobne platformice jedan su od veoma modernih modnih izbora koji možete nositi u svim prilikama. Mnogo su stabilnije od modela sa štiklom, a jednako se dobro slažu sa svim komadima garderobe.

Vatreno, vatreno…


Želite da vas svi primijete, gdje god se pojavite? Onda su jedan od najboljih izbora, kada je riječ o obući, crvene sandale. Ova vatrena nijansa siguran je znak da ćete biti u centru pažnje, a crvene sandale možete kombinovati sa tako mnogo drugih boja. Međutim, nema greške ni ako odlučite da ih kombinujete sa drugim crvenim komadima garderobe – dodajte samo torbu u neutralnoj nijansi kako bi vaš cjelokupni stajling izgledao što skladnije i privlačnije.

Ultra elegantno


Kao što već napomenusmo, kombinezon je veoma udoban i moderan ljetni komad garderobe, a u zavisnosti od modela, odličan je izbor u svim prilikama. Jedan od načina da ga nosite jeste i da ga kombinujete sa košuljama (košulja je ispod kombinezona) i dobićete stajling koji je idealan za poslovne i sve druge formalne prilike. Na kraju, dodajte i elegantne sandale i spremne ste za dan pred vama.

Romantično i privlačno


Pastelne nijanse su tako lijepe i privlačne oku pa bi zaista bila šteta da ih ne nosite. Možete ih naći na raznim komadima garderobe, a ako vam je cilj da izgledate veoma privlačno ovog ljeta (a kome nije?), onda je haljina na preklop u nekoj od pastelnih nijansi (ružičasta, plava, ciklama, boja jorgovana, lavanda…) zaista jedan od najboljih izbora. Haljine na preklop veoma su popularan i moderan komad garderobe ove ljetne sezone, a ako birate pastelne modele, kombinujte ih sa sandalama koje su u neutralnim nijansama.

Urbani stil


Jedan od veoma jednostavnih načina da izgledate veoma urbano i moderno jeste i da birate vanvremenske komade garderobe koji vam pomažu da stvorite veoma upečatljiv stajling. Iscijepane bijele farmerice definitivno su jedan od tih komada garderobe, a možete ih kombinovati sa bluzama bez ramena koje su u nekoj od popularnih ljetnih boja (žuta je sigurno jedna od najboljih opcija). Ovoj kombinaciji dodajte i sandale u boho stilu i dobićete urbani stajling koji je idealan za sve neobavezne prilike.

Ljetna idila


Ljeto je sezona kada isprobavamo razne stilove i trendove, ali ipak ne odstupamo ni od trendova koji su popularni tokom svakog ljeta. Upravo jedan od njih su i pruge, u svom oblicima i dimenzijama pa, shodno tome, haljina na pruge sigurno je jedan od komada garderobe koje vjerovatno i imate u svom modnom arsenalu. Ukoliko je riječ o kombinaciji vertikalnih bijelih i plavih pruga, dobijate moderniju varijantu mornarskog stila, a koja će vam pomoći i da izgledate više i vitkije. Kombinujte je sa bijelim ili plavim sandalama i dobijate veoma jednostavan, a tako efektan stajling.

Opušteno, a elegantno


Opuštene ljetne haljine svakako su jedan od fantastičnih izbora za toplu sezonu, a možete ih veoma lako uvrstiti u svakodnevni stajling ovog ljeta. One su skrojene od laganih materijala, a riječ je o krojevima koji pružaju maksimalnu udobnost i ležernost. Ukoliko birate nešto kraći model, bilo bi poželjno da haljina ne bude previše dekoltirana. Na kraju, dodajte i sandale, a koje su u nekoj od nijansi haljine.

Crno i bijelo


To je kombinacija s kojom nikada ne možete pogriješiti, bez obzira na sezonu. A, jednako dobro ćete uraditi i ako odaberete sandale koje su kombinacija crne i bijele. Veoma zgodne za svakodnevne kombinacije, od posla do večernjih izlazaka, ne postoji kombinacija u kojoj one neće doći do izražaja. Štaviše, ukoliko odlučite da ostatak kombinacije bude u ovom tonu, dobijate veoma skladan stajling koji je odličan izbor za sve prilike.

Efekat mreže


Na tržištu možete pronaći razne modele sandala, a ovo je veoma udoban model obuće koji je i više nego pogodan za vrele ljetne dane. Jedan od modela, koji možete nositi u svim prilikama, jeste i ovaj koji stvara efekat mreže. To se dobija tako što se ove sandale vežu u gornjem dijelu, a što omogućuju njihove cik-cak pertle. Veoma elegantne i jako efektne, možete ih kombinovati sa raznim modelima haljina i suknji, jer će tako nabolje doći do izražaja.

Za vitkiju siluetu


Naravno, svako od nas ima male nedostatke na tijelu, ali ono što je dobro jeste da moda ima rješenje za sve. Ukoliko vam je cilj da izgledate veoma privlačno te malo vitkije i više, jedan od načina da to postignete jeste da birate haljine A kroja sa visoko postavljenim strukom. Lepršave i veoma udobne, prikriće sve nedostatke na donjem dijelu tijela, a ovaj efekat pojačajte tako što ćete ovom stajlingu dodati sandale boje kože.

Blok peta


Štikle su, definitivno, ultra popularne, ali ponekad mogu izazvati i blagu nelagodu prilikom hodanja (naročito ako ste navikle na ravnu obuću). Međutim, rješenje postoji i u ovom slučaju, a to su sandale sa blok petom. One vam pomažu da koračate veoma stabilno, jako dobro se mogu iskombinovati sa svim komadima garderobe (kao i klasične sandale), a ne postoji prilika u kojoj ih ne možete nositi.

Ravne i udobne


Ali, ako baš ne želite da nosite bilo kakve štikle, onda birajte ravne sandale. I ovdje se izdvajaju modeli sa dva kaišića te su odličan izbor za kombinovanje sa suknjama ili pantalonama. Jedna od kombinacija koju možete nositi ove sezone jeste i ova sa popularnim bijelim farmericama i romantičnim modelom bluze u puder ružičastoj nijansi. Kombinacija koja je odlična za sve opuštene prilike.

Podudaranje asesoara


Već odavno je poznato to klasično pravilo kako je potrebno da se torba i obuća podudaraju. Međutim, može se reći da je to zastarjeli modni stereotip kojeg se ne morate pridržavati u svim prilikama (ili u većini njih). S druge strane, sigurno ćete izgledati veoma skladno ukoliko se pridržavate pomenutog pravila, ali i veoma upečatljivo ako se odlučite za asesoare u vatrenim nijansama. Ostatak kombinacije najbolje je držati na neutralnom spektru boja.

Cirkoni


Kao što već znate, postoje razni modeli sandala koje možete nositi u raznim prilikama, ali ako želite da vaš stajling izgleda i pomalo glamurozno, onda su sandale obogaćene cirkonima jedna od fantastičnih opcija. Ovdje je riječ o modelu kod kojeg se cirkoni prostiru preko pete i iznad nje, ne izgledaju napadno te su, štaviše, veoma privlačni. Najbolje je i da se zadržite kod ovakvog modela sandala, jer ukoliko birate model koji je u potpunosti optočen cirkonima, možete doći u situaciju da izgledate kao da nemate ukusa, bez obzira na ostatak kombinacije.

Neobično efektno


Dezenirani komadi garderobe uvijek su dobar izbor, jer vam pomažu da na veoma lagan način osvježite svoj stajling i da izgledate veoma upečatljivo. Međutim, jednako su popularni i dezenirani asesoari, bilo da je riječ o torbama ili obući, a odradiće isti posao kao i dezenirani komadi garderobe. Primjera radi, sandale sa kariranim dezenom veoma su neobičan izbor, a sigurno ćete privući pažnju, gdje god da se pojavite. Naravno, ovdje je bitno da ostatak kombinacije bude jednobojan te da (eventualno) dodate i torbu čiji se dezen podudara sa dezenom na sandalama.

Za sve formalne prilike


Bez obzira da li je u pitanju posao ili neki svečani događaj, komadi garderobe od čipke uvijek su dobar izbor tokom ljetne sezone. Ovaj nježni materijal možete nositi na više načina, a kao što su haljine ili bluze od čipke ili komadi garderobe kod kojih je čipka samo jedan od privlačnih detalja. I, na kraju, odlično ćete postupiti ukoliko u formalnim prilikama birate crne sandale. One su veoma elegantne te vam pomažu da izgledate skladno i veoma privlačno (naravno, to dosta zavisi i od ostatka kombinacije).

Neponovljiv efekat


Sandale sa blok petom i dvije kopče sigurno će vas staviti u centar pažnje, posebno ako je riječ o modelu koji je u nekoj od neutralnih nijansi, a koji ste odlučile kombinovati sa modernim bijelim farmericama. Kako bi ovaj stajling izgledao što efektnije i što upečatljivije, dodajte lepršavu, dužu bluzu koja je obogaćena voćnim ili tropskim dezenom te ne zaboravite torbu (najbolje je da birate jednobojnu torbu, jer je jedan dezen već zastupljen na gornjem dijelu kombinacije).

Sandale za sve prilike


Sigurno bi bilo odlično kada bi postojao model sandala koje možete nositi u svim prilikama, zar ne? E pa, on postoji! Riječ je o modelu koji je zatvoren na prstima te neodoljivo podsjeća na klasične salonke. Dodatno je učinjen modernijim i privlačnijim pomoću kaišića koji su (u najvećem broju slučajeva) optočeni nitnama ili cirkonima, a sandale su otvorene na peti. Odlično se slažu i sa suknjama i sa pantalonama, a jednako dobro pristaju i uz haljine i farmerice.

Platformice 2.0


Ultra visoka peta možda i nije baš najbolji izbor za sve prilike, a može biti i prilično nestabilna. Ipak, ukoliko birate sandale koje imaju puniju petu te čiji su đonovi poboljšani platformom, mnogo je lakše i udobnije hodati, a vi možete izgledati veoma moderno u svim neobaveznim prilikama. A, ukoliko birate model koji je u neutralnim nijansama, veoma lako ćete ga kombinovati sa svim drugim bojama.

Upečayljiva boja


Ukoliko postoji boja koja vam može u potpunosti osvježiti stajling i učiniti ga veoma upečatljivim, onda je to ljubičasta i sve njene nijanse (bilo da birate kraljevsku ljubičastu, boju lavande ili boju jorgovana). Shodno tome, ljubičaste sandale su must have tokom ljetne sezone, jer vam mogu pomoći da od sasvim obične kombinacije dobijete aposlutno odličnu.

Dijamanti u svim prilikama


Možda baš i ne preferirate sjaj i blještavilo, ali to ne znači da ne možete sebi, s vremena na vrijeme, priuštiti stajling koji je obogaćen dijamantima. U redu, daleko od toga da pričamo o “pravim” dijamantima (mada – ko voli, nek’ izvoli), ipak će sandale koje su ukrašene njima izazvati pažnju, a posebno ako je riječ o onima koje su smeđe ili boje kože. Veoma privlačne i elegantne, možete ih kombinovati sa raznim modelima suknji i haljina, a sigurno će vas uvijek dovesti u centar pažnje.

Životinjski uzorak


Životinjski uzorak jedan je od onih koji vašem stajlingu pomaže da izgleda pomalo glamurozno i skupocjeno. Ipak, nemojte nikada pretjerivati – dovoljno je da birate samo jedan komad garderobe ili asesoare sa životinjskim uzorkom. U suprotnom, može se desiti da izgledate veoma nezgrapno i da budete žena koja nema ukusa. Kako biste to izbjegle, ovog ljeta birajte sandale sa životinjskim uzorkom, a motivi leopardove ili zmijske kože uvijek su među najpopularnijima.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info