Karmin: 6 razloga zbog kojih izgledate starije

0

Vaše usne mogu izgubiti na punoći i seksipilnosti tokom vremena. Takođe, određeni načini korištenja omiljenog karmina mogu uzrokovati da izgledate mnogo starije nego što to zapravo jeste.

Kako biste to izbjegle, imajte na umu sljedeće savjete.

Ne koristite balzam za usne


Nanošenjem bilo koje nijanse karmina na suhe i ispucale usne karmin će takođe izgledati suh i usne će ga upiti samo par minuta nakon šminkanja. Zbog toga obavezno prije nanošenja karmina, na usne nanesite balzam na bazi pčelinjeg voska. Na ovaj način usne će biti nježne i glatke te ćete lakše nanijeti karmin.

Ne nanosite završni sjaj na usne


Mat nijanse ne prelamaju svjetlost što znači da će na usnama izgledati bezlično te dodatno naglasiti nabore oko njih. Umjesto njih izaberite kremaste, svjetlucave ili one sa balzamom, jer će na taj način vaše usne biti hidratizirane i izgledaće mnogo punije.

Nanosite olovku na spoljašnje dijelove usana


Ako to radite, sigurno ste primjetili da se u toku dana karmin “istroši“, a olovka ostane te izgledate smiješno pa čak i pomalo čudno. Umjesto toga olovku nanesite preko cijelih usana, a nakon toga karmin. Zahvaljujući olovci, karmin će biti postojaniji, a usne mnogo punije.

Pretjerujete sa svjetlucavim nijansama


Pretjerivanje u bilo čemu nije dobro pa samim tim ni u nanošenju svjetlucavih nijansi. To je možda bilo bilo moderno osamdesetih godina, ali budite sigurni da je sada totalno out. Umjesto toga nanesite blijedo ružičasti karmin pa na sredinu donje usne utapkajte malo svjetlucavog sjaja, jer ćete na taj način reflektovati svjetlost te vizuelno povećati usne.

Koristite pretamne nijanse karmina


Ako ste nekada koristili tamne nijanse poput bordo ili tamno crvene, primijetićete da, kako starite, sve manje odgovaraju vašoj prirodnoj boji lica. Takođe, tamnije nijanse će vizuelno smanjiti veličinu vaših usana. Ako baš ne želite da se odreknete tamnijih nijansi, onda izaberite tamno ružičastu koja je idealan izbor za večernji izlazak. Preko karmina nanesite providni sjaj kako biste dobili veoma privlačne i predivne usne.

Već godinama svakodnevno koristite istu nijansu karmina


S godinama, vaš ten gubi prirodni sjaj tako da nježna, neutralna nijansa koju svakodnevno koristite može izgledati potpuno bezlično. Umjesto toga izaberite nijansu koja će vratiti mladalački sjaj vašem licu. Ružičaste nijanse su idealan izbor, jer će osvježiti lice te dati iluziju punih i njegovanih usana.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info