3 najmodernije boje koje trebate nositi ovog ljeta

0

Ljetna sezona sa sobom donosi uvijek i nove boje, a sljedeće tri su ultra popularne, poželjne, lijepe i moderne. Evo o kojim bojama se, zapravo, radi.

Blago ljeto


Žuta nam se ponovo vraća, ali ipak u nešto blažem ruhu. Naime, žuta je bila jedna od vodećih boja prije par sezona te se uglavnom radilo o nešto “jačim” nijansama ove prekrasne boje. Međutim, tokom ljetne sezone, u prvi plan nam izbijaju nešto blaže nijanse žute, koje se kreću od blijedo žute preko boje limuna do pastelnih nijansi.


Pitate se zašto je žuta tako popularna? Odgovor je veoma jednostavan: ona je odlična za kombinovanje sa svim tamnim nijansama, veoma lako se može uklopiti u svaki stajling, a samo će dodatno istaknuti preplanuli ten, gotovo kao nijedna druga boja.


Komade garderobe u nijansama žute možete nositi u svim prilikama, a garancija su da ćete i ove ljetne sezone imati veoma moderan stajling. Suknja, haljina, pantalone, šorc ili pak asesoari – sasvim je svejedno, sve dok su u blagim nijansama žute boje.

Nježno ljeto


Iako pomalo neočekivano, posebno iz razloga što mnoge žene smatraju kako je nijanse ljubičaste veoma teško kombinovati, jedna od najupečatljivijih boja koje možete nositi ovog ljeta (već sada je apsolutni hit) je blijeda nijansa ljubičaste odnosno boja blijede lavande ili jorgovana.


Ovdje postoji par nijansi, od kojih su neke blago tamnije, a neke svjetlije, a ono što im je svima zajedničko je da su veoma blage, nisu napadne i naporne pa ih, bez problema, možete nositi u svim prilikama tokom ljetne sezone.


Delikatna i veoma ženstvena, ovo je boja koju ipak veoma dobro možete iskombinovati sa mnogim drugim bojama, a od kojih prednjače žuta, blijedo plava i svijetla nijansa mente, a jednako dobro se slaže i sa neutralnim nijansama, od bijele i teget do crne i bordo.

Svježe ljeto


Jedno je sigurno: ljeto je u potpunosti nezamislivo bez bar jednog bijelog komada garderobe. A to je sasvim i jasno, imajući u vidu da je bijela veoma prozračna, svježa i idealna za kombinovanje sa svim drugim bojama, bez obzira iz kojeg spektra dolaze.


Postoji tako mnogo komada garderobe koji su u nekoj od nijansi bijele (snježno bijela, boja slonove kosti, boja leda…), a nikada nećete pogriješiti ako ih dodate u svakodnevni stajling. Upravo bijela će vam pomoći da na veoma jednostavan način osvježite svoj ljetni stajling, bez nekog pretjerano velikog truda.


Na kraju, dodaćemo još i da je ona veoma zahvalna kada su u pitanju i poslovne kombinacije, posebno tokom ljetne sezone – dovoljno je da birate bijelu košulju od lana koju ćete kombinovati sa midi suknjom i dobijate poslovni stajling koji je tako jednostavan, a opet tako efektan.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info