MODA: Evo koji trendovi su hit ovog ljeta

0

Sljedeći trendovi su veoma privlačni te ih može “iznijeti” zaista svaka žena.

Suknja na kopčanje


Suknja je komad garderobe koji je jedan od najvećih ljetnih hitova, a ovog ljeta, model koji prednjači u odnosu na druge, je suknja na kopčanje. Veoma ženstvena i privlačna, možete je nositi gotovo u svim prilikama, ali i kombinovati sa raznovrsnim modelima majica, košulja i bluza. Uopšte nije bitno da li su dugmad postavljena sa strane ili naprijed – ovo je model suknje koji je veoma moderan, a jednako su popularne i haljine u ovom stilu.

Bijela majica


Veoma jednostavna, a opet veoma efektna, klasična bijela majica često je i komad garderobe kojem ne pridajemo toliko važnosti. Međutim, ovog ljeta jedan je od najpopularnijih komada garderobe, prvenstveno zbog svoje jednostavnosti i svestranosti, a možete je kombinovati (bukvalno) sa svim drugim komadima garderobe. Naravno, uvijek možete birati klasične modele, ali su mnogo modernije i popularnije bijele majice sa natpisima, aplikacijama ili zanimljivim detaljima.

Asesoari za kosu


Ukoliko imate dugu kosu, onda i same znate koliko prekrasnih frizura možete napraviti. Naravno, nešto duža kosa, tokom ljetne sezone, može biti i prilično veliki izazov (prvenstveno zbog vrućine), ali tu na scenu stupaju mnogobrojni asesoari koji ne samo da nam pomažu da nam bude ugodno već nam mogu pomoći i da dobijemo što upečatljiviji stajling. Asesoar za kosu, koji je u vrhu popularnosti ove ljetne sezone, je marama koja će vam tako dobro doći, bilo da kosu podižete u visoki rep, pravite pletenicu ili pak punđu.

Maksi haljina


Ona je ponovo popularna, a mi imamo osjećaj kako nikada nije ni bila demode, posebno kada je u pitanju ljetna sezona. Maksi haljine veoma su udobne, a najbolje od svega je to što svaka dama može pronaći model za svoju figuru. I, ukoliko ste niska dama i mislite kako maksi haljina nije za vas, odmah ćemo vas razuvjeriti: trik je u tome da birate model koji ima visoko postavljen struk i problem je riješen – upravo pomenuti model će vas vizuelno izdužiti, a još kada dodate štikle – ma, čista desetka!

Kilote


Sigurno će biti bar jedna prilika, tokom ljeta, koja zahtijeva da nosite pantalone. I, u moru trendova i modela pantalona, ipak je uvijek potrebno dati prednost udobnosti. Upravo takve i jesu kilote – lepršave pantalone čija dužina seže do pola lista ili nešto malo niže, a koje su tako dobre za mnogobrojne prilike tokom ljetne sezone. Kilote su i veoma jednostavne za kombinovanje, a jedino bi bilo poželjno da gornji dio kombinacije bude blago uži, kako bi se najbolje stvorio balans između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Cvjetni dezen


Cvijeće – na sve moguće načine i u svim prilikama! Najpopularniji dezen na svijetu, tokom svih sezona, svakog ljeta nam stiže u prvi plan, a to nije izuzetak ni ove sezone. Cvjetni dezen je jako popularan, a možete ga pronaći, bukvalno, na svim komadima garderobe. Naravno, vi birajte po ličnim preferencijama sitniji ili krupniji, a haljinu s cvjetnim dezenom nemojte zaobići ni ovog ljeta – sigurno ćete se osjećati posebno čim je obučete.

Mala bijela haljina


A kad smo već kod haljina i trendova, još jedan vanvremenski ljetni trend ponovo je u vrhu popularnosti, a to je mala bijela haljina. Mađutim, ove ljetne sezone dva trenda su spojena u jedan pa je tako mala bijela haljina na kopčanje apsolutni hit. U zavisnosti od modela i dužine, ovaj ljetni trend možete nositi u svim prilikama, a najbolje od svega je to što će vam, osim što ćete izgledati moderno, pomoći i da vam bude dovoljno ugodno i tokom najtoplijeg ljetnjeg dana.

Ljetnje odijelo


Šefica, menadžerica, direktorica? Ili žena čiji posao zahtijeva odlijelo? Da, znamo da nije baš idealno biti stalno u odijelu, posebno tokom ljeta, ali nema razloga za brigu – ljetni modeli odijela pomoći će da vam bude veoma udobno, a da pri tome budete i veoma moderne i elegantne. Dakle, ovdje je ključ da birate odijela od lana, a koja su ukrašena prugama (sitnijim ili krupnijim). Ovaj ljetni trend možda i nećete nositi baš svaki dan, ali sigurno je odličan, upravo iz razloga što je veoma udoban.

Sandale boje kože


Od dnevnih do večernjih varijanti, od svečanih preko poslovnih do opuštenih kombinacija, sandale boje kože apsolutni su hit ovog ljeta. Najbolje od svega jeste to što se slažu sa svim drugim bojama (imajući u vidu da je riječ o neutralnoj nijansi), a još bolje od toga je činjenica da vam upravo one mogu pomoći da vizuelno izgledate više. Ovdje postoji više varijacija na temu, a među najpopularnijim su modeli sa kaišićima.

Šešir


Još jedan asesoar koji je apsolutni ljetni hit! I, nemojte se bojati kako će vam šešir “pokvariti” frizuru – ne, ovaj modni detalj može biti završni pečat koji će vam pomoći da dobijete veoma upečatljiv stajling. Najbolje je da birate modele koji su napravljeni od prirodnih materijala, a što se tiče boje, u prvom planu su šeširi boje pijeska i bijeli. To je sasvim i razumljivo, imajući u vidu da je riječ o neutralnim nijansama koje se veoma dobro slažu sa svim drugim bojama i lako uklapaju u gotovo svaki stajling.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info