Dnevni horoskop za 14.07.2020.

0

Ovan


Udovoljavanje vlastitim željama dobro je iskustvo, ali danas ste na putu pretjerivanja. Međutim, vjerovatno se osjećate srećno ugađajući sebi, sve dok ne pretjerate u iću i piću. Izazov vam je pronaći pravu ravnotežu između poslovnih obaveza i obaveza prema sebi. Svjesna upornost će vam se isplatiti. Umjerenost je ključna riječ za vas danas.

Bik


Vaše emocije još izbijaju iz vas, ali danas ste već smireniji. Lakše vam je stvari odrađivati korak po korak pa čak iako vam osjećanja smetaju u tome. Nemojte očekivati da će vam danas vaše komunikacijske sposobnosti olakšati situaciju, jer biste mogli dobiti netačnu informaciju koja će razgovore odvesti u potpuno pogrešnom pravcu. Držite se kratkih i jasnih informacija i skratite sebi time muke.

Blizanci


Neko bi vam mogao raditi iza leđa ili biste mogli pomisliti na takvo što. Osjećate se ostavljenima sa strane, bez pravih informacija kojima svi drugi barataju. Čuvajte se pretjeranih reakcija, jer bi vam se mogle obiti o glavu žešće nego problem koji ste mislili time riješiti. Najbolje bi vam bilo da danas završite sve obaveze najbolje što možete i pustite stvari, na koje nemate uticaja, da same dođu na svoje.

Rak


Za svoju današnju kreativnost ne trebate nužno i pozornicu. Iako većinu vremena volite raditi skriveni od svijeta, danas imate potrebu za publikom i da budete u centru pažnje. Ako ne budete pazili na bitne stvari, priznanje prijatelja ili saradnika bi vam lako moglo postati bitnije od samog posla, a to nikada nije dobro. Usmjerite se na svoje obaveze pa će i pohvale doći same od sebe.

Lav


Napetost se pomalo smiruje ostavljajući vas svjesnima vlastitih kompleksnih osjećanja, koja i dalje čekaju integraciju u vaš život. Mjesec vam daje izazov kako otpustiti brigu o tome ko šta misli o vama te kako su doživjeli vaše donedavne postupke. Budite sigurni da ćete na kraju morati priznati šta vam leži na srcu, bez obzira šta drugi misle o tome.

Djevica


Na površini se čini kako sve ide po utvrđenom redu, ali ako zagrebete malo dublje, vidjećete skrivene interese koji bi mogli skrenuti putanju vaših planova. Nažalost, zasad vam ne stoji i kako se riješiti istih. Utješno je da ti uticaji nisu opasni ako im se ne budete protivili. Možda će odgoditi vaše planove na neko vrijeme, ali zaustaviti vas neće moći. Budite spremni na promjene i prilagodite se usput.

Vaga


Iza vašeg smiješka krije se neka sjeta. Nije dovoljno stvari mijenjati površinski, jer vam to neće ništa zaista i promijeniti, a moglo bi čak i pogoršati iako izvana sve izgleda u redu. Mogli biste se osjećati kako imate pogrešan tajmnig, jer ne reagujete na prvu loptu. Najbolji način primirivanja duhova je ostati svoj i ne brinuti oko detalja na koje ionako ne možete uticati.

Škorpija


Danas lakše dišete, jer uticaj Mjeseca opada. Osjećaj zakočenosti emocija pomalo nestaje i stvari se vraćaju na svoje. Svjesnost o blokiranim emocijama prvi je korak prema postizanju zadovoljstva, ali otpuštanje bujice koja vas je zahvatila još je važnije. Nemojte se više držati prošlosti, jer je vrijeme za novi korak u životu.

Strijelac


Osjećate se poput marionete u rukama sila na koje nemate uticaja. Mogli biste potrošiti dosta vremena i energije u pokušaju preuzimanja kontrole nad svojim životom. Puno jednostavnije bi vam bilo prepustiti se plimi i odgoditi neke stvari na kraće vrijeme. To ne znači promijeniti svoj stav doslovno već samo vjerovati, na trenutak, u mudrost iznad vlastite.

Jarac


Danas biste mogli često biti u situaciji spajanja ugodnog s korisnim. Na taj način ćete postići puno toga uz zabavu. Mogla bi se dogoditi čudna interakcija između vašeg partnera i prijatelja ili saradnika. Zadržite kontrolu nad svim razgovorima takvog tipa. Držanje nekih tajni moglo bi vam se kasnije obiti o glavu pa recite šta vam je na duši i riješite se toga jednom zauvijek.

Vodolija


Događaji na poslu danas bi se mogli odviti na neki neočekivani način. Međutim, vama će to donijeti korist ako budete u stanju da sagledate stvari iz drugačije perspektive. Nemojte se brinuti ako niste u stanju sagledati sve dijelove u ovom trenutku, jer se događa previše stvari odjednom. Fleksibilnost je vaša odlika oduvijek, ali danas vam donosi ekstra bodove i zadovoljstvo.

Ribe


Obavljaćete nekoliko poslova odjednom pa biste se prebrzo mogli iscrpiti. Porašće porodični angažman, a mnogi će svjedočiti o prekretnici u životima svojih roditelja. Ako ste iza sebe imali stresan period, razmislite o odmoru na selu ili moru. Ako putujete, ne pretrpavajte se nepotrebnim prtljagom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info