Nastavak dobre saradnje kompanije m:tel i Ministarstva saobraćaja i veza RS

0

Kompanija m:tel bila je domaćin sastanka koji je upriličen 02.07.2020. godine u prostorijama ove kompanije u Banjaluci. Na sastanku, kojem su prisustvovali generalni direktor kompanije m:tel Marko Lopičić i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, razmijenjene su aktuelne informacije i dogovoren nastavak saradnje u oblasti od interesa kako za kompaniju m:tel, tako i za ovo ministarstvo.

Ministarstvo saobraćaja i veza RS i kompanija m:tel višedecenijski su dobri partneri kada je u pitanju saradnja u oblasti telekomunikacija. Na sastanku koji je upriličen povodom razmjene aktuelnih infomacija, razmatrano je, između ostalog, i trenutno stanje u oblasti telekomunikacija, ali i privrede uopšte koje je prouzrokovano pandemijom virusa korona.   

Jedna od tema ovog sastanka su bila i aktuelna pitanja koja se tiču poslovanja telekom operatera a koja će biti postavljena pred Savjet ministara BiH, poput analize tržišta u smislu smanjenja naknade za korišćenje radiofrekventog spektra. Ovaj potez bi ublažio finansijska opterećenja operatera u uslovima pada prihoda zbog novonastale situacije  uzrokovane pandemijom, koja je ostavila negativan pečat na kompletnu privredu, te na finansijski sistem kako u svijetu tako i kod nas.

Takođe, na sastanku je razgovarano i o važnim pitanjima koja se tiču Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u RS i BiH, a koja ima za cilj da ubrza razvoj informaciono komunikacionih tehnologija, te širokopojasne infrastrukture i pristupa internetu velikih brzina. 

Generalni direktor kompanije m:tel Marko Lopičić je ovom prilikom informisao ministra Popovića o inicijativi koja će biti upućena Ministarstvu saobraćaja i veza, a u vezi sa visinom takse za polaganje telekomunikacione infrastrukture u putnom pojasu.

Koliko je važno da se njeguje dobra praksa saradnje Ministarstva saobraćaja i veza i kompanija poput m:tel-a, govori i činjenica da je do sada ova saradnja iznjedrila mnoštvo odličnih rezultata i realizovanih projekata zabilježenih u oblasti telekomunikacija u posljednjim godinama, saglasili su se učesnici ovog sastanka. 

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info