Horoskop: Pomračenje Sunca u znaku Raka i šta to donosi svakom znaku horoskopa

0

Sinoć je Sunce ušlo u znak Raka i zvanično otvorilo ljetnu sezonu. Jutro smo imali pomračenje tog istog Sunca, na prvom stepenu ovog znaka. Kao što smo više puta do sada ponovili – pomračenja, bilo Sunca bilo Mjeseca, uvijek predstavljaju završetak jedne faze i ulazak u drugu.

Kao veliki kosmički prekidač, koji isključuje svjetlo na životnoj pozornici i onda, poslije trenutka tame, uključuje ga ponovo, ali ovog puta su na pozornici neki drugi glumci ili isti, ali u nekim drugim rolama i potpuno nove predstave. Nije isto za sve i ne može biti pa ćete ono što ćete u nastavku pročitati o uticaju pomračenja na znake i podznake uzeti vrlo okvirno – svaka natalna karta je priča za sebe i svako će drugačije doživjeti ovo pomračenje.

Rak predstavlja porodicu, kuću, intimu, dom, majčinstvo, majku, pretke, naciju, državu, predstavlja našu sigurnost, sve ono što volimo i što želimo da zaštitimo, zadržimo, sačuvamo. Sve ono što je naše i za šta bismo dali svoju dušu. U zdravstvenom smislu vezuje se za stomak, pluća, grudi i traume koje imaju korijen u emocijama, ili se vuku iz porodice, djetinjstva. U polju, u natalnoj karti u kojem nam se nalazi znak Raka, smo najosjetljiviji, najbrižniji, najemotivniji, najempatičniji, ali u isto vrijeme i najjači.

Ovo pomračenje, gledano na ličnom planu, donijeće povećanje napetosti, nervoze, nezadovoljstva, naša psiha i mentalna stabilnost mogu biti jako poljuljani. Možemo se osjećati nesigurno, bespomoćno, neizvjesno – kao da smo listić koga vjetrovi kolutaju i vrte onako kako se njima hoće.

No, iako to možda tako ne izgleda, zaista jesmo u periodu koji će donijeti ogromne zaokrete i preokrete. Problem je samo u tome što to ne može funkcionisati mirno i spokojno, kao po loju, ne. Mora ići uz neke neprijatne presjeke i dešavanja, mora ići uz nervozu i stres, ali istovremeno uz snagu za koju nismo ni znali da je posjedujemo.

Dešavanja u narednim mjesecima, sve do kraja ove sudbinske 2020. godine, donijeće da tačno znamo gdje smo i gdje idemo, ko je uz nas, a ko ne. Ko i šta otpada i odlazi zauvijek. Sve ono što je zapleteno rasplešće se, što je tajno otkriće se. Ulazimo u novo doba, drugačije od dosadašnjeg. A nikad novo nije došlo bez sukoba, unutrašnjeg ili spoljašnjeg. Pa neće ni sada.

Ako želite da lakše prođete kroz sve ovo, okrenite se onima koji su vam istinska podrška, sa kojima dijelite čistu emociju, onima koji su vaš oslonac i snaga. Onima koji su vaša duševna „porodica“. Neka um i srce idu ruku pod ruku. Dajte pomoć onima kojima je potrebna, tražili oni od vas to ili ne. Ne budite kruta srca – bilo da je u pitanju gladna ili bolesna životinja, dijete, član porodice, prijatelj, vaša država. Neko to odozgo vidi sve, zaista jeste tako.

U čudnim smo i ludim vremenima i, ako mislite da je ikome lako, nije. Svako ima neki bol koji ga boli, muku koja muči. A evo kako to otprilike izgleda gledno kroz znak/podznak.

Ovan


Tenzija u kući, porodici, sa ukućanima. Briga za nekog od članova familije. Mogući kvarovi na dotrajalim uređajima ili instalacijama. Velike promjene u porodičnom i poslovnom segmentu ili statusu. Preseljenje. Renoviranje stambenog prostora. Imaćete dovoljno snage u sebi da sve promjene izgurate. Vrijeme je da preuzmete inicijativu i izborite se za sebe.

Bik


Napeta komunikacija, previše dešavanja u kojima možete da se „pogubite“. Više pažnje obratiti na saobraćaj, na motorna vozila (pogotovo ako su potrebne neke popravke). Kupovina novog automobila. Propadanje dogovora koji su na nestabilnim osnovama, ali pokretanje novih, stabilnijih. Papirološke zavrzlame, tenzija sa komšilukom i rodbinom, prijateljima.

Blizanci


Problemi sa finansijama – kašnjenje isplata ili preveliki troškovi. Ovaj segment je potrebno da bolje organizujete. U narednim mjesecima očekujte preokret u ovom dijelu i stabilizaciju do kraja godine. Novi načini zarade. Imaćete podršku i pomoć od onih od kojih to najmanje očekujete.

Rak


Ogromna potreba za promjenama. Unutrašnji pritisak. Bićete nervozni i napeti sve dok ne povučete konkretne poteze koji vode ka rješavanju situacija koje su vam bitne ili koje vas opterećuju. Nov emotivni interes. Preosjetljivost. Prenaglašena potreba da zaštitite one koje volite. Vrijeme je da izađete iz ljušture i pokažete da prepreke za vas ne postoje, kada vi odlučite da je to tako. Briga za porodicu. Problem sa muškim figurama. Rješavate emotivne dileme u narednom periodu.

Lav


Sve ono što pokušavate da potisnete, izbija. Potreba za povlačenjem da biste se presabrali i pronašli pravi smijer djelovanja. Prenaglašena intuicija i emotivna osjetljivost. Pojačana nervoza i napetost, naročito u danima oko pomračenja. Rješenja su u vama, ali ih morate pronaći i osvijestiti. Naredni mjeseci vam donose emotivni, ali i generalno gledano životni preporod.

Djevica


Promjene u prijateljstvima, planovima, željama. Postojeći planovi moraju biti korigovani – tek na taj način doći ćete do željenog. Ponovno otvaranje prilika od kojih ste već digli ruke. Iako na početku možda haotičan, naredni period vam donosi novo usmjerenje i šansu za uspjeh. Velika podrška i vjetar u leđa od onih koji su vam bitni i koje volite. Nova prijateljstva.

Vaga


Velike promjene u karijeri, statusu. Poslovni zaokreti u narednim mjesecima. Sve ono što ste do sada radili i uložili izbija u prvi plan. Porast popularnosti u vašoj sferi djelovanja. Potencijalni problemi sa jednim od roditelja ili sa šefovima, autoritetima. Nove poslovne šanse koje već dugo očekujete. Iako u nekim stvarima kasnite, ipak stižete u najboljem mogućem trenutku. Podvlačite crtu tamo gdje je to potrebno.

Škorpija


Promjene u životnoj filozofiji. Urušavanje starih i podizanje novih uvjerenja. Teškoće sa učenjem i ispitima u početku, kasnije uspjeh. Trenutno ste bez snage, ali ćete je u narednim mjesecima imati više nego dovoljno za preokret. Potencirano je sve što je vezano za inostranstvo i duža putovanja. Velika podrška od stranaca, planovi vezani za inostranstvo.

Strijelac


Moguća zdravstvena problematika koju je već odavno vrijeme da rješavate. Ukoliko ste u partnerstvu, partner može imati teškoća sa novcem ili mijenja način zarade, posao. Opterećenost dugovanjima u prvom momentu, ali rješavanje na lakši način u narednim mjesecima. Ovo pomračenje se može odraziti i na postojeće emotivne konekcije – promjene su neophodne.

Jarac


Sukobi u poslovnim partnerstvima. Potrebno je raščistiti stvari koje se već dugo prećutkuju. Rješavanje sudskih procesa i parnica u narednom periodu. Takođe, potencijalni problemi u dužim emotivnim vezama ili brakovima. Mogući su prekidi i razvodi. Isto tako, rješavanjem komunikacijskih problema dolazi do popravljanja situacije. Pa kako se kome zalomi…

Vodolija


Promjene u životnim navikama koje vršite, zarad poboljšanja zdravstvenog stanja. Rješavanje starih zdravstvenih problema koje već predugo zanemarujete. Potrebno je da se drugačije organizujete po pitanju posla, jer vas isti iscrpljuje. Briga oko posla, kućnih ljubimaca, nagomilavanje obaveza, emotivni nespokoj.

Ribe


Problemi na ljubavnom planu ili sa djecom. U narednim mjesecima moguć je nov, snažan emotivni interes. Moguć ostanak u drugom stanju, planirali to ili ne planirali. U danima oko pomračenja izrazito pojačane emocije i preosjetljivost – vodite računa da svojim postupcima ne izazovete prekid postojeće emotivne veze.

Izvor: Venera sa papilotnom

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info