9 ljetnih komada garderobe koje svaka žena treba imati u svom ormaru

0

Ljeto je najtoplije godišnje doba pa je potrebno i garderobu prilagoditi vremenskim prilikama. Sljedećih devet komada garderobe jednostavno morate imati u vašem ormaru ukoliko vam je cilj da imate elegantan, privlačan i moderan stajling tokom najvrelije godišnje sezone.

Bijela haljina od čipke


Bijela je jedna od najpopularnijih lejtnih nijansi, a čipka je vodeći ljetni materijal, bar kada je riječ o haljinama i bluzama. Klasična i jednostavna haljina od čipke idealan je izbor, jer je veoma ženstvena i privlačna. Kombinujte je sa štiklama, sandalama ili baletankama.

Sandale sa kaišićima


Odlične su, jer se mogu kombinovati gotovo sa svim drugim komadima garderobe. Lagane su te ćete imati osjećaj kao da ništa nemate na nogama. Idealne za kombinacije u formalnom tonu, ali možete ih nositi i u svim drugim prilikama.

Maksi haljina/suknja


Ljetna garderoba nikako ne bi bila potpuna bez duge haljine ili suknje. Ona je veoma privlačna, svestrana, lagana i idealna i za dnevne i za večernje varijante.

Bijela majica kratkih rukava


Ona je toliko jednostavan i običan komad garderobe da veoma često zaboravimo koliko je funkcionalna. Možete je kombinovati, bukvalno, sa svim drugim komadima garderobe, a osim što je veoma funkcionalna, može vam pomoći i da na veoma jednostavan način osvježite svoj stajling i izgledate veoma urbano.

Kratka majica


Kratke majice veoma su popularne, posebno kod mlađih dama. Ipak, treba imati na umu da one i nisu baš za sve prilike te da ne stoje baš svima dobro. Međutim, odlično se slažu sa komadima garderobe koji imaju visoki struk, bilo da su u pitanju farmerice, suknje ili šorcevi.

Cvjetni uzorak


Haljine, suknje, pantalone ili majice – komadi garderobe koje trebate imati u “cvjetnoj varijanti”. Pravi su hit, a sasvim je razumljivo i zašto – cvjetni uzorci su elegantni i lijepi te neodoljivo podsjećaju na lijepo vrijeme, radost i sreću.

Košulja


Ona je udobna, lagana i savršena za ljeto. Što se tiče nijansi, nikako nećete pogriješiti sa bijelom košuljom ili varijantom jarkih boja. Naravno, elegantna košulja sa cvjetnim uzorkom pun je pogodak.

Kombinezon


Kombinezon je već nekoliko sezona jedan od najpopularnijih komada garderobe. Veoma je praktičan te je odličan i za dnevne i za večernje varijante. Ne zaboravite da koristite kaiš te ga kombinujte sa klasičnim štiklama ili sandalama. U zavisnosti od vremenskih prilika, možete nositi dugu ili kratku varijantu.

Šorc


Omiljene kratke ljetne pantalone dolaze nam u više različitih modela i krojeva, a jedan od popularnijih svakako je šorc sa visokim strukom. Poput i svih drugih komada garderobe koji imaju visoki struk i ovaj vam može pomoći da izgledate malo više i vitkije, posebno ako ste niža dama. Još jedan popularni model šorca je i teksas šorc. Idealan je za ljetnu sezonu, a posebno za opuštene dane vikenda ili večernje šetnje. Možete ga kombinovati, bukvalno, sa svim drugim komadima garderobe.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info