10 fantastičnih frizura koje možete napraviti za 10 minuta

1

Za savršenu frizuru nije potrebno odvojiti mnogo vremena. Potrebno je malo spretnosti i nekoliko trikova. Donosimo deset frizura za svakodnevne prilike, korak po korak, koje možete napraviti za deset minuta pa čak i manje.

Savršena za večernje izlaske


Moderna i privlačna, ovo je jedna od onih frizura koje se veoma brzo i lako prave, a idealna je za sve neobavezne prilike, bez obzira da li je riječ o večernjem izlasku ili kafi sa prijateljicama.

Moderna pletenica sa strane


Ako imate dugu kosu, jedan od načina da dobijete modernu i privlačnu frizuru jeste da “kreirate” pletenicu. Ovdje postoji više opcija, a ova sa strane veoma je poželjna u svim prilikama.

Blago podignuta


Retro frizure gotovo pa uvijek su aktuelne, a ovaj stil, koji neodoljivo podsjeća na frizure iz šezdesetih godina prošlog vijeka, uvijek je moderan i popularan.

Šik punđa sa strane


Kosa pokupljena u punđu i nije neka novost, ali ne morate se baš uvijek držati klasičnih stilova – punđa sa strane jednako je moderna, a tako je šik i privlačna.

Talasasta


Prekrasni talasi u kosi obično su u vrhu popularnosti tokom ljetne sezone, ali to ne znači da ih ne možete imati bilo kada, bez obzira da li je u pitanju ljeto ili zima.

Mašna


Ovo je veoma zanimljiv stil koji će vas sigurno izdvojiti iz mase. U redu, možda malo podsjeća na Mini Maus, ali je veoma efektan i privlačan.

Kratka frizura sa volumenom


Kratke frizure možemo vidjeti veoma često, a nose ih žene svih starosnih dobi. Popularne i poželjne, ovdje takođe postoji više stilova, a onaj koji vas može izdvojiti i pomoći da izgledate što upečatljivije svakako je kratka frizura sa volumenom na vrhu.

Elegantna poslovna frizura


Ukoliko vam je potreban moderan i elegantan stil za poslovne prilike, a pri tome imate dužu kosu, onda je ovo jedna od najboljih opcija.

Mljekaričina pletenica


Ovo je još jedan stil koji je idealan za dugu kosu, a koji vam može pomoći da privučete pažnju. Pored toga, ovo je takođe i frizura koja je odlična i za poslovne i za neformalne prilike.

Zanosna pletenica riblja kost


Njena popularnost ne jenjava, nose je žene svih generacija, a u zavisnosti od toga koliko je labava ili čvrsta, ovo je pletenica koja odgovara svim prilikama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info