Večeras: Mlad Mjesec u znaku Bika i šta to donosi svakom znaku horoskopa

0

Velike promjene i novine se događaju s ovim mladim Mjesecom. Mlad Mjesec se događa na trećem stepenu Bika, koji je stepen egzaltacije, gdje je on najjači uz konjukciju Urana i kvadrata sa Saturnom, a što će sigurno donijeti promjene kada je ekonomija u pitanju, na cijeloj zemljinoj kugli kao i kod pojedinaca. Kako je Uran uključen, rješenja se donose za budućnost, što će najviše biti usmjereno na novac, sva materijalna dobra, poslovanja internetom, proizvodnju hrane i svega što je potrebno za život.

Kako je Bik materijalan znak, tako će fokus biti na zaradi novca, kako riješiti gubitak novca, šta treba raditi i slično. Takođe, kako je Bik povezan s hranom, onda će neke novine biti pokrenute i na tom polju. Sve bitne promjene se mogu događati 22., 23., 24. aprila pa dobro obratite pažnju šta i kako treba usmjeriti.

Svi horoskopski znakovi doživljavaju bitne promjene, što se razlikuje od položaja na trećem stepenu neke planete, položaja polja karijere i slično. Promjene koje se događaju mogu biti i negativne ili se na prvi mah mogu činiti tako, ali ipak će biti dobro rješenje za budućnost. Sa Saturnom u Vodoliji krenula je budućnost s radom preko interneta pa dobro razmislite šta biste mogli raditi preko interneta, jer će to sigurno biti budućnost mnogih finansijskih zarada.

Kako je mlad Mjesec u konjukciji s Uranom, onda bi trebalo uraditi nešto novo ili na nov način plasirati posao koji radite. Velika buđenja se događaju i svijest se mijenja i mase postaju svjesne, mijenja se odnos prema majci Zemlji koja nas hrani i koja nam daje egzistenciju, drugačije se vrednuje novac i tako dalje.

Vrlo značajna je priroda koja ima lijek za sve bolesti pa će se i tu događati pomaci u liječenju i življenju u prirodi ili u skladu s prirodom. Kako je Bik hedonist, a treći stepen je stepen jakih osjećanja i čula svih vrsta, ovih dana će biti pojačana želja za uživanjem, boravkom u prirodi i slično. Ovaj period je plodan i štogod da se pokrene ili koje god se sjeme zasadi, ono će donijeti plod i uspjeh.

Evo šta ovaj mladi Mjesec donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Dragi Ovnovi, vama ovaj mlad Mjesec donosi lijepe ideje za finansije i kako ih zaraditi. Pojedini Ovnovi grade, rade i održavaju svoje postojeće da bi bili sigurni u materijalnom svijetu. Kako su Saturn i Mars u vašem polju prijateljstva, u toj sferi možete imati neke tenzije.

Potrebno je napraviti balans između poslovnih i prijateljskih obaveza. Pojedini Ovnovi bi mogli imati veće finansijske izdatke pa bi trebalo da obratite pažnju kada nešto kupujete. Nemojte biti brzopleti.

Bik


Dragi Bikovi, ovaj mlad Mjesec dešava se kod vas i to se odražava na vaš lični izgled, na način na koji predstavljate sebe u novom svjetlu. Jednom godišnje se dešava mladi Mjesec u vašem znaku pa dobro razmislite kako se mijenjate i predstavljate drugima oko sebe.

Sada je pravi trenutak da se promijenite. Mogući su konflikti na profesionalnom planu pa pazite da ne reagujete ishitreno.

Blizanci


Dragi Blizanci, vama ovaj mladi Mjesec pada u vaše polje duhovnosti, povlačenja, iscjeljenja, tajni i predaje. Mnogi Blizanci sada mogu ući u neki porok ili destrukciju. Potrebno je da budete prisutni.

Ovaj mladi Mjesec može kod vas izazvati napetost usljed ograničenja pa dobro pazite kako se oslobađate te napetosti i kako se resetirate. Vi trebate dosta stvari naučiti, sa Saturnom u Vodoliji, pa se ne preporučuje da reagujete impulsivno, jer vas to može skupo koštati.

Rak


Dragi Rakovi, vi imate jednu novu situaciju s traženjem saveznika, za nove ulaske u grupe, gdje se uklapate u iste vrijednosti i interese. Novi vidici i grupe vas mogu usmjeriti i poslije možete vidjeti odlične rezultate pa zato ne budite usmjereni samo na sebe.

Sada je jako bitna zajednica pa se ego treba ostaviti po strani. Zajednica treba biti cjelina, bez obzira što će postojati neke prepreke do cilja. Pojedini Rakovi mogu doživjeti i neugodnosti u zajednici pa pripazite i ne dozvolite tako nešto.

Lav


Dragi Lavovi, ovaj aspekt je dobar za pokretanje nekih novih poslovnih planova. Vrlo bitno je da na profesionalnom i poslovnom putu preokrenete vaše neke stare postavke i krenete novim putem, a isto tako gledajte da bude i s prijateljima, jer će nove postavke biti mnogo svrsishodnije.

Oprezno i pažljivo pravite izbore u budućim projektima i ciljevima. Sada je bitna vaša ličnost i kakav utisak ostavljate na društvo i posao koji radite. Mnogi Lavovi sada trebaju pronaći balans između ličnih i porodičnih obaveza. Samopoštovanje i istrajnost su bitni.

Djevica


Drage Djevice, kod vas je nastupila jedna monotonija i rutina pa bi trebalo pronaći neku avanturu ili uključiti bujnu maštu. Svakako će se za vrijeme mladog Mjeseca događati nešto novo u svakodnevnom životu pa taman to bilo čitanje ili slušanje nečega što vas pokreće u avanturu.

Pojedine Djevice mogu imati neke nove blokade i terete, zbog Saturna u vašem polju zdravlja i svakodnevnog života i težine posla. Bez obzira na težinu i strah koji možete imati, vi ipak možete postići nešto što je izgledalo nemoguće – samo budite istrajni.

Vaga


Drage Vage, kod vas je naglašeno polje resursa, transformacija, zajedničke imovine, nekih dugova pa je pravo vrijeme da upotrijebite svoje moći da bi se partnerski odnosi stavili u harmoniju i dogovor. Izražena je intima i strasti. Moguće je da u ovim danima budete ranjivi. Dobro razmislite o zaradi i ulaganju u posao.

Ovaj mladi Mjesec je u negativnom aspektu sa Saturnom, koji je u vašem polju strasti, romantike pa tu može doći do nekog prekida ili prepreke. Planirajte s vašim partnerom sve što vas čini srećnima.

Škorpija


Drage Škorpije, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem sedmom polju partnerstva. Neki novi preokreti se događaju u partnerskim odnosima. Pojedine Škorpije mogu se istaknuti u javnosti. Mogući su neki konflikti s porodicom ili neke druge nelagodnosti. Susreti su jako bitni – sada posebno oni u četiri oka.

Ako se osjećate kao da vam niko ne pruža podršku, čak ni partner, onda se zapitajte koliko ste vi požrtvovani i uključeni u vašu zajednicu. Bitno je da napravite balans između posla i porodičnih obaveza. Ne reagujte impulsivno u partnerskim poslovima već budite istrajni do kraja.

Strijelac


Dragi Strijelci, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem polju zdravlja, posla, svakodnevnice pa, ako želite pokrenuti novi režim ishrane ili svakodnevnih poslova i navika, sada je vrijeme da to pokrenete. Sada je došlo vrijeme da se neke stvari razriješe i da krenete u neka nova razmišljanja o vašem zdravlju.

Sve što je vezano za detoksikaciju je aktivno pa bi bilo dobro da detoksirate svoju jetru, jer ona odavno ne radi kako treba. Kako je ovaj mladi Mjesec u kvadratu sa Saturnom, onda vam to može donijeti neko povlačenje ili ograničenje, kada je komunikacija u pitanju, pa se ne ograničavajte.

Jarac


Dragi Jarčevi, kada je ovaj mladi Mjesec u pitanju, vi možete imati neka nova zadovoljstva, strasti, možete pokrenuti neke hobije. Mnogi Jarčevi mogu vratiti osmijeh na lice i, ako imate djecu, možete se s njima zabavljati, opuštati i provoditi prelijepo vrijeme. Svu pažnju poklanjate svom partneru u ljubavi, planirate vaše zajedničko vrijeme.

Mnogi Jarčevi bi trebalo da pokrenu svoju kreativnu inspiraciju i razmišljaju o svojoj zaradi i novcu. Zbog kvadrata Saturna i Mjeseca, ipak se možete osjećati malo nelagodno i neke vas situacije mogu izbaciti iz takta pa ne reagujte impulsivno, jer to nije vaša osobina.

Vodolija


Drage Vodolije, kod vas se ovaj mladi Mjesec događa u vašem polju kuće, porodice i svega što je vezano za četvrtu kuću. Ovaj aspekt pokreće kod vas reorganizaciju i povećanu svijest pa vam daje uvid kako vi gledate na svoju porodicu i kuću. Pravo je vrijeme da se suočite sa svojim osjećanjima, intimom i svojim potrebama.

Kako je Mjesec u konjukciji s Uranom, onda vam daje priliku da napravite dugoročne planove za budućnost. Svakako su aktivni neki novi preokreti u korijenima odakle potičete ili u vašem ličnom kućnom okruženju. Sve se mijenja preko vaših leđa pa budite istrajni do kraja.

Ribe


Drage Ribe, kod vas je ovaj mladi Mjesec u vašem trećem polju koje je zaduženo za komunikaciju, veze, komšije, rodbinu. Komunikacija je jako naglašena pa bi trebalo da razmislite kako povezujete stvari i uski krug ljudi oko vas.

Obratite pažnju na vaše telefonske razgovore, poštu, razne poruke, jer vas mnogi ne mogu u potpunosti razumjeti. Mnoge stvari su kod vas tajanstvene pa ipak mnoge osobe to primjećuju i vide pa se ne osjećajte nelagodno zbog toga. Kako god, pazite kako komunicirate.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info