Večeras: Pun Mjesec u znaku Vage i šta to donosi svakom znaku horoskopa

0

Ovaj pun Mjesec će biti i super Mjesec, jer će sijati velikim sjajem. Uoči punog Mjeseca, dan ranije, Mars iz Vodolije će praviti kvadrat s Uranom iz Bika, što nam može donijeti ludilo, rušenje svih granica i barijera.

Mnoge osobe, koje ne budu pronašle neku kreativnu zanimaciju, sada mogu napraviti pravu pobunu. Dramatični događaji mogu izazvati i masovne pobune. Kada je lični plan u pitanju, onda mnoge osobe mogu shvatiti da su ojačale svoje stavove i da mogu, shodno situaciji, brzo reagovati.

Jupiter će biti još uvijek u konjukciji s Plutonom, što će na globalnom nivou pokrenuti altruističke stavove, dok se na ličnom mogu događati razne transformacije i uvođenje pravila postupanja do zacrtanog cilja.

Mnoge osobe žele postati moćne i ostvariti svoje ciljeve dok se mogu ispoljavati ljubomora, zavist, pohlepa, arogancija, sebičnost i slično. Svakako će ovaj pun Mjesec težiti da uspostavi harmoniju osjećanja s jedne strane, dok s druge može razmišljati o potrebama drugih ljudi.

Promjene su neminovne ako ih prihvatite. Više sile su umiješale svoje prste i vode nas na nove evolucijske puteve koji će vam donijeti nove životne tokove.

Cijeli mjesec april će biti dosta osjetljiv i nastavlja se tema o koronavirusu, što će nas još dodatno zbuniti i uplašiti. Već 11. aprila Merkur izlazi iz Riba, što će u Ovnu donijeti sukobe dvije strane ako bude provokacija i sukoba među moćnicima.

Evo šta ovaj puni Mjesec donosi svakom znaku horoskopa.

Ovan


Kod vas, dragi Ovnovi, ovaj pun Mjesec se događa u vašem sedmom polju, što je polje partnerskih odnosa.

Dosta balansa na tom polju trebate unijeti i pod izljevom emocija ne donosite nikakve odluke. Jednostavno, pazite da ne nastupite ishitreno.

Bik


Kod vas se, dragi Bikovi, ovaj pun Mjesec događa u vašoj šestoj kući svakodnevnice, posla, zdravlja.

Kako je vaša planeta Venera u Blizancima, vašoj drugoj kući, onda će biti promjena i priča o poslu i finansijama. Pojedini Bikovi mogu preko posla upoznati svoju srodnu dušu.

Blizanci


Kod vas se, dragi Blizanci, ovaj pun Mjesec događa u vašem petom polju koje je vezano za ljubav, djecu, zabavu, sport.

Zbog toga se na tom polju pokreće usklađivanje harmonije i preokreta koji bi mogli biti dosta nejasni, jer je vaša planeta Merkur još u Ribama, što joj daje nejasnoće.

Rak


Kod vas se, dragi Rakovi, ovaj pun Mjesec događa u vašoj četvrtoj kući doma i porodice pa na tom polju može biti dosta tenzije i neslaganja.

Ipak je Mjesec vaš vladar, što vas čini osjetljivima, pa bi trebalo paziti kada su mijene Mjeseca, da ne donosite odluke iz emotivnih stanja.

Lav


Dragi Lavovi, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašoj trećoj kući koja je simbol komunikacije, braće, sestara, rodbine, komšiluka, saobraćaja i još mnogih simbolika Merkura.

Na ovim poljima možete imati problema pa pazite čak ako sklapate neke ugovore ili nešto potpisujete ili dogovarate. Ne donosite zaključke iz emocija koje su sada dosta nerealne.

Djevica


Drage Djevice, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem drugom polju što je vezano za materijalno, kako nepokretnu imovinu, zemlju, tako i novac pa može biti rasprava ili podjela imovine.

Mnoge osobe mogu sada iz emotivnih poriva pomagati ili neki novac potrošiti neplanirano. Moguć je i dobitak zaostale isplate.

Vaga


Drage Vage, kod vas je ovaj pun Mjesec, što je direktno vezano za vaš mentalni sklop, fizički izgled pa će ovaj Mjesec tražiti da harmonizujete vaše emocije s vašim tijelom.

Možda će biti ispoljeno kako se predstavljate svijetu ili ćete staviti masku s kojom se osjećate najbolje.

Škorpija


Drage Škorpije, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem dvanaestom polju, što je simbol izolacije, duhovnosti, meditacije, psihe, tajni.

Vi sada možete ispoljavati sakupljena iskustva, talente i vaše plodove mudrosti. Ipak, trebate paziti i napraviti balans, jer ovaj Mjesec može uzrokovati i neke propuste.

Strijelac


Dragi Strijelci, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem jedanaestom polju nadanja, želja, očekivanja, udruženja, raznih timova, grupa, prijatelja pa će se tu energija Mjeseca usmjeriti.

Mnoge osobe mogu dočekati očekivano, dok se pojedine mogu razočarati, bilo očekivano u ljubavi ili u prijateljstvu.

Jarac


Dragi Jarčevi, vama se ovaj pun Mjesec događa u vašem desetom polju vaše karijere, jednog roditelja, šefova, autoriteta.

Mnogi Jarčevi sada mogu doživjeti promjene na tom polju što nekima donosi vraćanje na staro, dok mnogi doživljavaju potpunu transformaciju.

Vodolija


Drage Vodolije, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem devetom polju studiranja, znanja, filozofije, putovanja, religije.

Mnoge osobe mogu imati promjene u navedenim sferama, što će pojedine osobe iznenaditi pozitivno i dati im nadu za budućnost. Saturn i Mars su u vašem znaku, što vam daje prilike koje mogu biti blokirane nekim starim problemom.

Ribe


Kod vas se, drage Ribe, ovaj pun Mjesec događa u vašoj osmoj kući koja je odgovorna za transformaciju, financije, intimne odnose, kraj nečega da bi se pokrenulo nešto novo.

Shodno tome, ovaj pun Mjesec dobro će obasjati ove aspekte života i dati vam unutrašnju moć da to sve iznesete i krenete novim putem.

Izvor: Željka Knežević

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info